Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014'de engelli memur oldum. Malulen emeklilik şartlarım nedir?

emreaktas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ,

2014 te E-KPSS yle hizmetli kadrosunda memur olarak atandım. İlk kez sigortalı çalışmaya başladım.

Memurluğa girerken ki mevcut hastalığım bipolar bozukluktu (psikiyatrik hastalık), %70 engelim vardı. halen çalışmaktayım.
Şuan da 1,5 sene önce almış olduğum geçerli rapor a göre %40 bipolar bozukluk (psikiyatri) + diyabet ve obezite (%22 de burdan geldi) toplam %62 engelliyim şuan . Ama dr yle Konuştum gerekli olursa sadece bipolar dan %70 verirmiş. + diyabet ve obezite olucak yeni engelli sağlık kurulu raporu alırsam yeni .

Şuan dr yle de Konuştum , şahsen ben kendimi çalışamayacak halde hissediyorum ve malülen emekli olmak istiyorum , bunun İçin ne gerekir ?

Araştırmalarım sonucunda edindiğim bilgilere göre ; meslek hastalığı veya ilk sigortalı olduktan sonra olması gerekiyormuş malüle gerekçe gösterilen hastalık galiba ? Yani işe ilk başlarken zaten var olan bipolar bozukluk hastalığım dan dolayı malülen emekli olamaz mıyım ? İlerlediğini falan söylesem dr ye ? (Şuan İlerledi) ne söylemem psikiyatristin ne yapması gerekiyor?
beni yönlendirir misiniz malülen emekli olmam İçin ?
Şuan hangi koşulların sağlanması gerekiyor elimde ki bipolar bozukluk hastalığıyla nasıl , ne şekilde ancak malülen emekli olabilirim ? (Özellikle işe ilk başlarken bu hastalığın zaten var olması ve malülen emekli olma şartlarını nasıl , ne olursa taşıyabileceğimi soruyorum ) . Ve olursa da her sene vb belli periyotlarla dr kontrol mü ediyor malüliyeti devam ediyor mu diye ? Hangi dr lar bakıcak?

Malülen emekli maaşı ne kadar ? teşekkür ederim .

Cevaplayanlardan Allah razı olsun .

emreaktas

Evet, hastalığın ilerlediğinde ve %40'lardan maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeye ulaştığında ve bbu durum çalışmana mani olur hale geldiğinde, malulen emeklilik mümkündür (sgk ayak dirse de mümkündür), ama 10 yıllık hizmet süresi ve bu arada en az 1800 prim şartını da tamamlaman gerek. Bu da gün/ay/2024 demek.

Üst Alt