Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014'de memur oldum. Ne zaman emekli olurum?

memur14

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
11.02.2014 tarihinde 1 yıl süreli %49 rapor aldım ve süresiz olarak vergi indirimine hak kazandım. Daha önce özel sektördeyim ve oradan 1938 günüm var. 05.11.2014 tarihi itibariyle memur olarak atandım.
Bildiğim kadarıyla 18 yıl 4400 gün süre lazım. Bu süreye özel sektörde çalıştığım 1938 gün dahil mi yoksa memur olduktan sonra 18 yıl mı çalışmam lazım?
Ne zaman emekli olabilirim?
Özelde çalıştığım günler sayılır mı?

Sneyper yorumun beni epey bir güldürdü.. Haklısın da ayrıca.....

Memur 14 kardeş.. Sanırım emekli tarihinizi son yapılan basamaklı tabloya göre baktınız. Doğru mudur?

İster devlet memuru olarak çalışın isterseniz iş kanununa göre yaptığınız tespit doğru. Memuriyete girseniz dahi koşullar aynı ve daha önce iş kanununa göre özelde yaptığınız hizmetler emekliliğinize sayılacaktır. İlk işe başladığınız (yani ilk sigortalı olduğunuz günden itibaren hesabı yapınız) iş kanununa göre çalıştığınız günleri saydırın (yani hizmet birleştirmesi yaptırın) o basamaklandırılan sistemde kalan sürelerinizi memuriyette geçireceksiniz; geçmiş hizmetleriniz boşa gitmeyecek..

Bu arada önemli not: Eğer önceki hizmetlerinizi emekli sandığı ile birleştirirseniz; özelde yaptığınız çalışmaların 2/3 ü "maaşa esas" derece ve kademenize yansıyacak; tamamı ise emekliliğe esas derece ve kademenize yansıyacaktır. Başka bir deyişle diyelim ki 1080 gün özel sektörde mühendis olarak çalıştınız; sonra memuriyete geçtiniz; sizinle aynı zamanda memuriyete sıfırdan başlamış (özel sektör çalışması olmayan) mühendise göre "maaşa esas kademede" 2 kademe avantajınız olur. 30 günlük senelik izin hakkını (memurlar 10 tam seneyi doldurduktan sonra 30 gün senelik izne hak kazanırlar) özel sektör de çalışmamış denginize göre (2/3 x 1080 = 720 = 2 yıl) erken hak edersiniz.

Hülasa (aynı meslek grubunda geçmek koşuluyla) özel sektörde geçmiş hizmetlerin saydırılmasında memuriyette bir çok avantaj elde edebilirsiniz..

VİRGO çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Özelde geçen sürelerinizi bir an önce memuriyete saydırın...Önünüzü daha rahat görürüsünüz..

Ssk birleştirmesi için kurumuza mı dilekçe vermek gerekiyor ve ne kadar sürüyor bu süre. Ayrıca son bir soru; birleştirme yaptığımızda maaşımızın düşeceği gibi birşeyler okumuştum. Böyle birşey var mı?

"Hülasa (aynı meslek grubunda geçmek koşuluyla) özel sektörde geçmiş hizmetlerin saydırılmasında memuriyette bir çok avantaj elde edebilirsiniz.."

Cümlesindeki aynı meslek koşulu derken eğer daha önce çalıştığımız özeldeki iş benzer iş değilse birleştirme yapmıyor muyuz?

Emelilik hesabı yaparken
Memuriyete başlangıç tarihiniz,1.938 gün geriye gidecek

Üst Alt