Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014'de memur oldum. Önceki sigorta primlerim emekliliğimi nasıl etkileyecek?

kenanivedi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Peki 2008 den sonra yani 2014 te memur oldum ama özelde çalıştığım yani ssk lı günler de bu 18 yıla dahilmi? Yoksa memur olarak 2014 te başladım ve 18 yıl çalıştıktan sonra 2032 de mi emekli olcam????

merhaba ssk lı çalışmalarınızı mutemetinizle görüşüp birlestirme yapmanız gerekiyor.eşimde memur öncesinde ssk lı çalışması var oda birleştirme yaptı . başlangıç 1992 den sayılıyor yani ssk başalangıcından .

kenanivedi

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Doğum T: 09.03.1978
İlk sigortalı: 09.08.2005,
Vergi indirimim 2014 te memurluk başlangıcımla aldım. Öncesi 2005-2014 özel hizmetlerim var boşluklu. Şu an 6340 gün Hizmet birleştirme ile Toplam Primim var.
Memurluğa 2014 te engelli kadroda başladım.
Emekliliğe esas hizmetim: 16 Yıl, 1 Ay, 29 Gün=5880 gün.

@kenanivedi,

Eğer SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli tanıyı alabilirseniz hemen emeklilik dilekçesi verebilirsiniz. Alacağınız rapordaki tanının düzeyine göre emeklilik kriterleri belirlenir. Ama sizin zaten her koşulda şartlar tamam. İş, tek bir hastalık/sakatlık nedeni ile SGK Hastalık Listesi'ne göre en azından Hafif tanısı alabilmekte.

2008_sonrasi.PNG

Üst Alt