Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014’de memur oldum. Öncesinde ssk’lıydım. Emeklilik şartlarım nedir?

Shiftman

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
4
Merhabalar, okb 40, tip 2 diyabet 20, tansiyon 10 toplamda 70 puan verdiler ve meşhur formüle göre 57 geldi.
Vergi indirimi için başvurdum fakat sgk kısmında kafam karışık. İlk işe başlamam özel sektörde 01/04/2008 tarihinde oldu. Memuriyete girişim 28/05/2014. Bu sgk bu 70 puana mı bakacak yoksa 57 puana mı. Özelde ilk işe girdiğim tarihi mi baz alır yoksa mevcut emekli sandığına girişime mi ?
Dörtbin küsür günüm var.

@Shiftman,

Maalesef ikisine de bakmayacak. Emeklilik zamanı geldiğinde hastaneye sevkle gidecek ve SGK Hastalık Listesi'ne göre yeni bir rapor alacaksınız. O raporda sadece en yüksek orana sahip tek hastalık değerlendirilecek ve o hastalıktan alacağınız Hafif-Orta-Ağır tanı düzeyine göre de emekli olacaksınız. Yani artık sizin için oranların hiç bir önemi yok. Varsa yoksa SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli tanı almak. İşin kötü yanı, bu yeni yönetmeliğe göre artık Balthazard Formülü ile oranlar toplanmadığı gibi, OKB için de Hafif-Orta düzey tanı yok! Sadece Ağır tanısı var:

8. Şiddeti ağır ve içgörünün kaybolduğu kronik obsesif kompulsif bozukluk, kronik travma sonrası stres bozukluğu ve komorbiditesi, tedaviye dirençli unipolar depresyon
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Şiddeti ağır ve içgörünün kaybolduğu kronik obsesif kompulsif bozukluk, kronik travma sonrası stres bozukluğu ve komorbiditesi, tedaviye dirençli unipolar depresyon(İki ayrı grup antidepresanla etkin dozda 12 hafta kullanımına, en az bir BDT ya da başka bir psikoterapi yöntemine, en az 12 seans EKT tedavisine, en az bir güçlendirme veya kombine tedaviye rağmen iyileşmediği belgelendirilmiş olmalıdır),Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen,

Yani, yukarıda yazdığınız hastalıklarla memur olarak engelli statüsünde emekli olamayacaksınız.

Üst Alt