Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014'de sağlık raporlarında bir değişiklik olacak mı, oranlarda yükselme olur mu?

hkn33

Yasaklı Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
sevgili arkadaşlar yeni yılda sağlık raporlarında bir değişiklik olacak mı oranlarda yükselme olurmu:confused:

sanmam zaten insanlar isyan edince oranlarda sembolik bir yükseltme yaptılar diye biliyorum.Fakat Türkiye burası her an her şey olabilir...

daha önce aldığın sürekli raporun yok mu elinde?
varsa yeni bir rapor almana gerek yok, vergi indirimi talebi dışında geçmiş tarihte andığın özürlü sağlık kurulu raporu geçerlidir.
yoksa mevcut koşullarda işin zor maalesef çünkü geçmiş tarihlerde %40 rapor olanlar bile (tabi herkesin durumu farklı) artık %40 alamıyor.

devletin uygulaması yeni mağduriyetler ortaya çıkardı.
istismar edenler varmış, o zaman istismar edenleri cezalandır, rapora ihtiyaç duyan engellileri değil.

Arkadaşlar maalesef öyle olmuyor bakmayın siz basında devlet büyüklerinin engelli dostu gibi göründüğüne kendimden kısa bir örnek vereceğim. en son aldığım raporda özel tertibatlı otomobil kullanacaığım yazmasına rağmen yasada çok net belirtmişken kabul etmediler ve hastahaneye tekrar heyete yönlendirdiler. Tabi az çok nilgi sahibi olduğum için iyice sıkıştırdım dilekçe yazdım hangi yasaya göre kabul görmediğini tarafıma tebliğ dahi edemediler geçen hafta hastahane ötv indirimimi onayladı , maliyedeki memurlara neden bunu uygulamıyorsunuzda işi zorlaştırıyorsunuz dediğimde biz veriyoruz ancak en son savunma istiyorlar dedi yani memurlara inanılmaz baskı var demek ki bu yüzden kendi haklarınız hakkında bilgi sahibi olun ve hakkınız olanı sonuna kadar bırakmayın....

şu elimizdeki hakları bilelim ve koruyalım yeter devlet elimzideki hakları birer birer almaya bakıyor örnek engelli maaşlarının anlamsızca kesilmesi kademeli emeklilik getirilmesi
rapor karmaşası ıvır zıvır bir sürü sorunlar .engelliler için bir çok düzenleme yapıldı ancak hayatimızı ilgilendiren önemli bir çok şey geri alındı verdikleri ile aldıkları şeyler arasında uçurum var lanet okuyorum hepsine

aynen katılıyorum arkadaşlar.
millet kepçeyle götürürken benim engelli arkadaşıma herşey çok gürülüyor!!!

bizim haklarımızı bilmemiz gerekiyor, hiçbir kanunda geçmiş tarihlerde alınmış raporların geçersiz olduğu yeniden rapor alınması gerektiği ile ilgili bir madde yok. fakat kafalarına göre yeniden raporlar isteniyor.

adam zaten rapor almış neye istinaden sen kabul etmiyorsun??? hangi kanun sana bu hakkı veriyor???

yönetmelikte açıkca geçmiş tarihlerde alınan raporlar KAZANILMIŞ HAK olarak gösteriliyor.

Üst Alt