Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014'de vergi indirimi aldım. Emeklilik için tekrar rapor talep edilir mi?

Konular
68
Reaksiyonlar
55
15.04.2004 yılında aktif iş hayatına engelli kadrosunda başladım. 2003 senesinde engelli raporu almıştım Vergi indirimi almak için 2014 senesinde başvuru yaptım. 2014 ocak ayında % 50 oranında tekrar engelli raporu aldım. 2014
yılının mart ayında vergi indirimim % 42 oranıyla sürekli olarak onaylandı. Şu an çalışmıyorum.

Raporum sürekli, vergi indirimimde süreklidir.

Alo 170 emeklilik için 16.05.2024 yılında başvuru yapabileceğimi söyledi. Fakat SGK sizi hastaneye sevk edebilir dedi.Raporu Kabül eder ya da etmez duruma göre değişir dedi. ama net bir bilgi vermedi büyük ihtimal tekrar rapor istenecektir dedi.

SGK gittiğimde ise net bir şey söylemediler. İstersen tekrar başvuru yapabilirsin ama çalışmıyorsun önce bir işe gir sonra vergi indirim için tekrar başvur dediler.

Alo 170 alınan raporun SGK sağlık kurulu tarafından incelendiğini vergi indirimi ile ilgisi olmadığını söylüyor. SGK ise başvuru için vergi indirim belgesi gerekli once işe gireceksin sonra biz seni ankaraya sevk edeceğiz gelen sonuca göre karar verilecek diyor.

İş iyice karıştı. Benim tekrar rapor almam gerekiyor mu ? SGK neye göre tekrar rapor istiyor ya da istemiyor. Bu konuyu anlayamadım

nedir sizce işin aslı

Aralık 2022 tarihinde vergi indirimi için başvuruda bulunduğumda vergi dairesi engelli birimindeki memur özellikle raporun yeni tarihlimi diye sordu. Siz en son raporu 8 yıl önce almışsınız bence tekrar rapor istenecektir.

ipeksi

cevap için teşekkürler. 2008 yılından sonra vergi indirim belgesinin emekliliğe bir etkisi kalmamış sanırım. Madem tekrar raporların süresiz olmasının ne önemi var anlayamıyorum

forumu araştırırken asagıda gibi bir bilgi gördüm dogrumudur =

[FONT=sans-serif]"Emeklilik başvurusu öncesinde vergi indirimi hak edilmişse sgk'nın yeniden rapor istemesi söz konusu olmaz.[/FONT]
"
[FONT=sans-serif]Not: 1 ekim 2008'den önce sigortalı olan ve emekliliği ssk (4a) statüsünde gerçekleşecek kişiler içindir bu kural"[/FONT]

Bildiğim kadarı ile 1 ekim 2008 den önce sigortalı olanlar vergi indirimi alıp emeklilik tarihleri gelince eğer vergi indirimleri de sürekli ise emekli olabiliyorlar. Ancak gerçekte iş pek öyle olmuyor sürekli vergi indiriminiz var ise ve tarihide eskiyse sgk emeklilik için gidince tekrar rapor al diyorlarmış. Diğer boyutu da eski rapor ile yeni vergi indirimine başvurursanız da onlarda yeni tahihli rapor istiyorlar. Yani maliye de SGK da yeni rapor istiyorlar. Mevcut durumda emekli olabilecekseniz şayet ve %40 üzeri alabilirseniz tekrar rapor için başvurun hem artık e-devlette görünmeyen raporların pek geçerliliği kalmadı.

Rapor'un güncel faliyetteki yeni sistemden sonra alınmış olması gerekmekte.
2018'den sonraki raporlarda eğer engel durumunuz ve raporunuz sürekli olaraksa yenileme istenmeyebilir.
2018'den önce alınmış tüm raporlarda, yenileme talep ediyorlar. Bunun sebebi, artık çoğu kişinin engelli raporu 2 yıl en fazla ise 5yıl geçerlilik olarak sunulmakta.

Vergi indirimi bir kez alınır suresiz ise o belgeye göre emekli olur vergi 8ndiriminde süre yok olsa bile sgk emekli eder. süreli ise süre kadar emekli olursunuz ayrıca surekli vergi indi mi olan kişilerden herhangi yenileme vs bir şey istenmiyor bilginiz olsun 2001 yılında alınan 20 yıl öncesi alınmış vergi indirimini e emekli olmuş kişiler var halende var kurumlar arası bilgi eksikliği var emeklilik tarihinde sgk ya giderek vergi indiriminden emekli olmak istediğinizi belirtin yeterli sevk yeni rapor vs sormayın karıştırmayın

O zaman istenmeyebilir diye anlıyorum. Raporum sürekli evet, vergi indirim belgelsine baktıgım zaman herhangi bir süre belirtilmemiş bu süresiz mi demek oluyor. ? yani 2 sene ya da şu kadar süre geçerldir yazmıyor. Herhangi bir tarih yok

Sureklidir zamanı geldiğinde hiç bir şey istenmez sgk müracatı alır bu adamın vergi indirimi var mı yok mu onu sistemden teyid eder ve emekli olursunuz

Mehmet kardeşime katılıyorum, vergi indirimin süresizse eğer emeklilik zamanın geldiğinde direk sgk ya git ver dilekçeni eski yeni hiç karıştırma, onlar sevk ederse ne ala, ki malulen olmadığı sürece yeniden sevk etmeleri bence de çoooook düşük bir ihtimal

cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum İçim rahatladı. Hadi hayırlısı bakalım :)

Bağkurluyum Ne Zaman Emekli Oluyorum Kafam Karısık

Merhaba,

2004 senesinde engelli raporu almıstım. Bağkurlu oldugum için vergi indirimine başvurmadım. Emeklilik sürem dolduğu için bağkura başvuru yaptım. Yeni rapor almam gerektiği söylendi. Bugun devlet hastanesinden yeni rapor için başvuru yaptım. Göz ve boyun fıtığından toplam % 42 oranında rapor verdiler.

Şimdi ben emeklilik için ne yapmalıyım ? Bir arkadaşım artık engelli raporunun oranın bir önemi kalmadı dedi. Ret edilebilir raporun dedi biraz bilgi alabilir miyim bilgisi olan kişilerden

Emeklilik Konusunda Desteğinize ihtiyacım var.

Birinci örnek arkadaşıma ait. Kendisi engelli olmadan işe başladı ve devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Uyku Apnesi için doktora gitti. Gerekli testler yapıldı ve Ağır Uyku Apnesi teşhisi kondu. Testi doktora gösterdiğinde % 35 civarında engelli raporu alabileceğini söylemiş. Şu anki yönetmeliklerle bu arkadaşımın yapması gerekenler nelerdir ? Hipertansiyon ya da başka bir rahatsızlık eklenirse ve % 40 a rapor tamamlanırsa engelli raporu alıp emekli olabilir mi ?

Engelli raporu konusunda kafa karışıklığı yaşıyorum. Ben engelli raporu % 40 ve üstü olursa emeklilik için yeterli sanıyordum. Çalışma gücü kaybı oranı diye de bir şey var sanırım. Onu incelediğimde hastalıkları sadece hafif,orta ve ağır sınıf olarak değerlendirmiş hangisini baz almak gerekiyor anlayamadım

yesil_izmit

SGK Hastalık Listesi'ne göre tek hastalıktan tanı almadan

1- 4b statüsünde emekli olunamaz
2- 4c statüsünde emekli olunamaz
3- İlk sigortalılığı 1 Ekim 2008'den sonra olan hiç kimse emekli olamaz

Sadece, ilk sigortalılığı 1 Ekim 2008'den önce olup emekliliği de 4a statüsünde gerçekleşecek olan kişiler eski mevzuata tabi. O kişiler hala Sakatlık Oranı Cetveli'ne göre rapor alır, oranlar Balthazard Formülü ile toplanır ve rapora karşılık elde edecekleri vergi indirim hakkına istinaden de emekli olurlar.

Kural bu.

Üst Alt