Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015 model engelli aracımla takla attım, hava yastığım açılmadı!?

SELMA47

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar 2015 model toyota yaris engelli raporu ile aldığım aracımla virajı alamayıp 2 takla attım bburaya resim koymayı bilmiyorum...ön tarafı ve tavan çöktü...ve hava yastıklarım buna rağmen açılmadı arabam sizce perte çıkarmı ? Ayrıca bu hava yastıklarının açılmaması ilei lgili dava açabilirmiyim ?açan varmı sonuç ne olur ?

Öcelikle büyük geçmiş olsun,sağlığınız yerinde olsun gerisi bir şekilde hallolacaktır. Pert kararını eksper verecektir o konuda bir şey söylemek zor.Çok teknik bilgim olmadığını öncelikle belirteyim fakat hava yastıklarıyla ilgili emniyet kemerinin takılı olup olmadığı,aracın nereden darbe aldığı,aracın hangi bölümlerinde hava yastığı olduğu gibi detaylı konular var.Örneğin sadece ön iki hava yastığı olan yandan darbe aldığında,yan ve perde hava yastığı olmadığından, öndeki hava yastıkları da araç önden darbe almadığı için açılmıyor diye biliyorum.
İşin teknik yönünü aracı iyi tanıyan teknik biriyle görüşüp, eğer araçta bir kusur olduğunu düşünüyorsanız mutlaka hukuki olarak hakkınızı arayınız.

Emniyet kemerim takılıydı...aracımda 8 adet airbag bulunuyor ön tarafı komple bitik motor düştü ya ama her neolursa olsun sonuç olarak takla attım airbag patlamaması ne demek ? Toyotaya sordum belirli şaseleri varmış oraya dokunmazsa airbag açılmaz dedi ya yok bööyle savunma olamaz ama

çok geçmiş olsun böyle bir durum daha önce görmüştüm bizim patronun başına geldi mersedes c220 ile sağ tarafı bariyere çarptı hava yastıkları açılmamıştı onunda. mersedese dava edeceğim dedi.bildiğim kadarıyla (fazla hasar olmamasına rağmen)hem araç perte çıktı hem mersedes tazminat gibi bişey verdi pazartesi sorarım ayrıntısını yazarım tekrar geçmiş olsun

dediğim gibi işin teknik yönünü bilenlere danışmak lazım. arkutcalı arkadaşın yakınının izlediği yol önemli,sonuçta benzer süreçten geçmiş. Hukuki süreçle ilgili bu konularda tecrübesi olan bir avukattan yardım alın mutlaka.tekrar geçmiş olsun

yurtdışında olduğu için kendisine ulaşamıyorum.ama öğrendiğim kadarıyla aracı alıp incelemişler hava yastıklarının açılmasını gerektirecek bir darbe almadığı yönünde rapor vermişler. araç perte çıkmış.yeni aracı alırkende küçük bi ikram yapmışlar.döndüğünde kendinede soracağım tam ayrıntısını tekrar geçmiş olsun

Üst Alt