Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015 sigorta girişi %44 raporla BAĞKUR’dan emeklilik şartlarım nedir?

Safiye Ercan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
meraba ben 2015 ssk girişim bir buçuk yıl çalıştım ve tansiyondan dolayı iten çıkarıldım şimdi 2019 bagkur ödemesi başlattım benim yüzde 44 raporum var ve engelli emeklilik nezaman olurum 1968 dogumluyum

Safiye Ercan mrb bağkurdan engelli emeklilik
Şartlarınız 2015 işe giriş yılına göre 18 hizmet yılı ve 4680 güne tabi olursunuz ancak aldığınız engelli raporu emeklilik için sgk kabul etmez 18 hizmet yılınızın dolduğu 2033 yılında sgk sevki ile hastaneden %40 ile 49 arasında rapor alırsanız emekli eder kurum sizi

sikolyozum var kalp romatizması bileyim çalışmıyor pisikolojim bozuk yüksek tansiyon 1800 günü doldur 2025 de müracat et hastaneye gönderir sğk dediler

gelirim yok bagkuruda nasıl öderim diye düşünüyorum

1968 dogumluyum yaşdan olmazmı emeklilik hiç iş yapamıyorum çünkü

½44 raporum var sürekli evet yazıyor

Safiye Ercan
Hayır 1800 gün ile olan malulen emekliliktir ve bunun için sizin şartlarınız uygun değil.
Malulen emeklilik için;
* Tek hastalıktan %60 ve üzeri oran istenir.
* Söz konusu hastalığın maluliyet cetvelinde olması istenir.
* Söz konusu hastalığın işe girdikten sonra çalışma hayatı sürecinde oluşması ya da malûl seviyeye ulaşması istenir.
Siz malulen değil 5510)28. maddeye istinaden erken emekli olacaksınız.
Bunun da şartlarını umut2135 arkadaşımız belirtmiş.

teşekkür edrim peki ben bu bagkura bu ayın sonu ödeme yapıcam vallahi bu konuda neyapcamı şaşırdım pek anlamıyorum çalışamıyorumda bagkuru ödeyeyimmi nasıl emekli olurum bukadar sorunum var çaresizim

1800 den olmam için ne yapmam lazım bagkura ödeme yapmayımmı

2015 de tam girişim var ve 2016 nın snunda işten çıktım böyle kalmıştı magdurum

5510 nedemek 28 .maddeye istineye erken emekli olcaksınız diyosunuzya anlamadım kusura bakmayın

boyum 1.42

ben ilkokul mezunuyum ve pek bu şeylerden anlamıyorum onun için buraya katıldım efendim

Safiye Ercan yukarıda size belirtim şartlarınızı
Işe giriş tarihiniz yeni olduğundan sizin emeklilik şartlarınızı belirler 18 hizmet yılı ve 4680 gününü doldurduğunuzda ancak emekli olabilirsiniz 1800 günden olamazsınız eğer çalışamıyorsanız ve hane içi geliriniz yoksa veya azsa isterseniz aile ve sosyal politikalar bakanlığına başvurun 2022 maaşı için engeli raporunu sunarsınız uygun bulursalar aylık 500 tl ye yakın maaş bağlanır.

anlıyorum ama 500 tl le nasıl geçinecem ya ben avrupada olsam kiram haşlıgım hepsi olur vallahi utanıyorum ben bu ülkenin adaletine olmazsa recep tayipe kadar çıkacam artık yeter 50 yaşıma geldim daha nekadar yaşıycam teşekkür ederim umut bey saygılar

Safiye Ercan önemli deil yasalar böyle
Birde 20 /25 yıl çalışıp 800 ile 1000 arasında emekli aylığı alanlar var engelli ve normal emekli olanlanrın hali içler acısı
Avrupadaki emekliler dünya turuna çıkarken aldığı emekli maaşlarıyla bizim emekliler kiralarını bile zor ödüyorlar hiç bir düzenleme yok bununla ilgili.

aynen hayırlısı rabbim herkeze yardım etsin

peki ben bagkura kayıt oldum ödedigim boşamı gidecek 1800 günden nasıl olurum yüzde 44 raporum var demiştim çalışamıyoruum ödemem gücümde zaten zor bagkuru hani dedim 2015 den 2016 sonuna kadar çalışmışlıgım var birazdaha ödeyim emekli olayım demiştim

bagkur ödeyerek sadece 18 yıldanmı olrum yani oda zor inan

nolur iycene araştırıp bana yazarmısınız 1800 günü

kalp romatizması hiper tansiyon pisikıyatriye ilaç kullanıyorum skolyoz sol bileyim arzalı herşey var yani işyapamıyorum yaşım 50 hemen hemen boyum 142

çok cahil davranmışım 200 de dahada önce girişim olsaydı daha erken olurdum belki demi

Sizin bu durumda malulen emeklilik yani 1800 günden emekli olmanız mümkün görünmüyor, arkadaşların dediği gibi 18 yıl hizmet süresi 4*** gün olmalı. Başka şekilde imkân yok. Sizin şuanda yapmanız gereken şey, 2022 maaşına başvuru yapıp şartlar uygunsa engelli maaşı almanız.

bagkura ödeme başlatsam ve emekli olsam hem kendi emekliligimi babamdan da ilerde allah gecinder versin ssk dan emekli babam babamın maaşını alabilirmiyim ....

iki maaş

Safiye hanım , arkadaşlar size detaylı olarak anlatmış. Birden fazla rahatsızlıklarınız var ve bunların toplamında %40 oranı geçiyorsunuz.

Malülen 1800 gün ile emekli olabilmeniz için... Tek bir hastalıktan %60 ı geçmeniz (mesela sadece tansiyondan) gerekli ve bu hastalığında sigorta girişiniz olan 2015 den sonra ortaya çıkmış olması lazım.

Bu durumda malülen emeklilik sizin için imkansız gibi birşey.

Engelli olarak erken emeklilik şartlarınız ise 18 yıl ve 4680 gün prim ödendiği takdirde gerçekleşebilir.

Maddi olarak zor durumda iseniz , kaymakamlık , belediye yada aile bakanlığına başvurabilirisiniz.

devletin engelli verdigi nekadar peki ben 450 diye biliyorum o parayla nasıl geçinirim ben kaymakamlık neler veriyor..özcan bey peki ben yatmış olan paramı ala bilirmiyim sgk dan

benim kafamın bozuldugu şu ya ben rahatsızım boyum 140 ve evde işimi zor yapıyorum sokakta simit satarak geçimimi saglıyorum haksızlık bu bayanım ben bayaaan neden emekli edmiyor ya böyle adalete başlarım kaymakamlıga gidsem nasıl geçinecem gelmişim 50 yaşına ve üzerimde hisseli arsa var oda para etmiyor 130 metre hepsi kaymakamlık verirmi

kaymakamın verdigiyle nasıl geçinirim verse bile 2 çocugum var okuyolar

ben doguştan engelliyim skolyoz

sikortalı olduktan sonra hastalıgımın olmasımı lazımmış vay anasını vay

engelliyim tansiyon skolyoz kap romatizması skolyoz 2010 da omurgaya sıkıştırmış dedi doktor ve bende 1800 den emekli olabilir miyim raporum yüzde 44 işe giriş tarihim 2015 ve çalışamadım çıkardılar şimdi bagkura ödeme yapcam yaşım 50 boga abi saygılar

ufuk bey ben şunu anlayamadım bilmedigim için soruyorum benim yüzde 44.92 raporum skolyoz kalp romatizması pisikolojikten aldım bu raporu ve 2010 alırken doktor dediki ak ciyerleri omurgaya sıkıştırmış demişti hareket ederken nefesim kısılıyor böyle 8 yıldır agrı çekiyorum ve ogünden beri hiç fil çekinmedim hareket kısıtlıgından 1800 den engelli emekli olamazmıyım malulen olamazsınız diyosunuz valla kafam çok karışık saygılar

peki engelli den olamazmıyım

boga abi peki engellilikten olamazmıyım hareket kısıklıgıda var

Safiye Ercan
Malulen emeklilik için maluliyet cetvelinde yer alan tek bir hastalıktan en az %60 işgücü kaybı aranır, o yüzden olamazsınız diyoruz.
Engelli erken emeklilik şartlarınız da önceki sayfada yazıldı.

umut bey peki ben yüzde 44.92 var yüzde 60 rapor alsam ozaman olabilirmiyim 1800 yüzden emekli

teşekkürler ufuk bey bilmedigim için çok soru soruyorum kusura bakmayın cahillikten okumadıgımdan işte saglıkla kalın efendim

Üst Alt