Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015 tarihli engelli raporumu vergi indirimi için maliyeye göndersem oranım düşer mi?

frtongan

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhaba ardaslar aklıma takılan bi konu var gercekten bilgisi olanlar yazsın 2015tarıhlı %49oranlı engellı raporum var özel sektorde calısmaktayım vergı ındırımı ve erken emeklılık ıcın malıyeye gondersem oranım düşermi sizce? Eğer düştü diyelim sadece vergı ınıdrımınden ve erken emeklılıktenmı faydalanamam yoksa obur heyet raporumdanda olurmuyum?

Oran düşerse vergi indiriminden dolayısıyla erken emeklilikten faydalanamazsınız
Raporunuz sabittir,diğer engelli haklarından yararlanabilirsiniz

ya geçen bizim arkadas sormusta vergı dairesine elinizdeki raporda gider demiş o yuzden bende kararsız kaldım yollamakta

Fırat,
Eyüp arkadaşımız doğru soyluyor sana. elindeki engelli sağlık kurulu raporu ilgili Yönetmelik esaslarına göre Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi tarafından hazırlanmıştır. bu rapor oranı geçerlidir. Kurum sağlık kurulu'nun işlemleri (oranı düşürmesi ya da yükseltmesi) bu raporu etkilemez. memur yanlış bilgi vermiş sana yani.
Kurum sağlık kurulu'nun işlemleri kendi kurumunu (SGK) baglar sadece.

bugun vergı ındırımı ıcın evraklarımı göderdim ankaraya.....

%32 göz %25 psıkıyatrı toplam cetvele göre %49 oranlı sürekli rapor aldım 13.01.2015 tarıhlı acaba vergı ındırımımde bu oranla oyanınırmı arkdaslar

oranla oynamasalar bile psikiyatri olduğu için rapor süreklide olsa süreli vergi indirimi verebilirler

acaba bu ankara sağlık kurulu psikiyatri yi ciddiye mi almıyorlar yoksa geçici yada tedavisi mümkün bir hastalık olarak mı görüyorlar...

vergi indimine gönderdğim raporum oranı düşürüldü engelli satatusunden çıktım mı ?

selam arkadaslar vergı ındırımı için göderdıgım %50 lik engelli raporum %30a düşürüldü şimdi engelli satatüsünden çıktım mı haklarımı kaybettim mi yoksa sadece vergı ındırımımı alamıyacagım

yazınızdan anladığım kadarıyla vergi indirimi haklarınızı kaybettiniz

tekrar vergi indirimi başvurusu yapabilirsiniz bende bugün teslim ettim raporumu bakalım ne zaman sonuçlanacak

Sadece vergi indirin hakkini kaybetiniz.

vergi indirimi basvurum oranım düşürüldü engelli statusunden cıktım mı ?

%50 englli raporum var vergı ındırımıne yolladım oranım %40altına düşürüldü engelli statusunden cıktım mı ?

Hayir halen engellisin sadece vergi indirimi alamazsin diger engelli haklarindan yararlanabilirsin hastane raporum %50 demissin ona istinaden engellisin

Vergi indimine gönderdğim raporum oranı düşürüldü. Engelli statusunden çıktım mı?

Selam arkadaslar vergi indirimine gonderdıgım raporum malıye saglık kurulu tarafından oranım %35e dusuruldu engelli statusunden cıktım mı diger engelli haklarımı kaybettim mi yoksa sadece vergı ındırımımı alamıyacagım ?

sadece vergi indiriminiz onaylanmamış, diğer haklarınızı kullanırsınız...

ayrıca durumunuzun %40 veya üzeri olduğundan eminseniz ve yakın bi tarihte onaylanmamışsa itiraz edebilirsiniz yada bir süre sonra yeniden rapor çıkartabilirsiniz

bir süre sonra nasıl rapor cıkartırım anlamadım tekramı engellı raporu ıcın bas vuru yapcam zaten var raporum

vergi indirimi için

iki alternatifiniz var; ya oranın düşürülmesine itiraz edebilirsiniz yada yeniden rapor isteyebilirsiniz...

vergi indirimine gönderilen rapor oran %40 altına düşerse engelli sayılmıyozmu

vergi indirimine göderdigim raporumuz ankara maliye saglık kurulu tarafından %40altına düşüldü engelli satatusunden çıkıldımı şu an ?

merhaba sanmıyorum lakin şu an için erken emeklilik şartınız bulunmuyor

Arkadaşım papağangibi ayni soruyu sorup duruyorsun sadece vvergi indiriminden yararlanamazsin diğer haklar geçerli diye cevap yazılmış hala daha neyi merak ediyon ayni soruyorsun ¿??????

2001 yılında tokat devlet hastanesinden aldıgım % 40 sürekli engelli raporumla vergi indirimden faydalanabilrmiyim ..yeni bir rapor almam gereklimidir. vergi dairesi 2001 yılında adıgım raporun standart formlar uymadıgı için yeniden rapor alınması konusunda ısrarcı. ne yapmama gerekiyor. yeni rapor alırsam oran yapılan değişiklikler yüzünden 2001 yılnıda haketmiş oldugum % 40 lık raporum gecersizi sayılacak. çaresizim ne yapmam gerekiyor...

frtongan bu konu altında vergi indirimim onaylanmadı ve oranım düşürüldü yazıyor fakat birde vergi indirimim onaylanmış işyerine nezaman gelir diyorsun ! en son durum nedir, NET yazarmısın
tiesto kurumlar rapor tarihinizin eski olduğunu belirtip yeniden isterler ve uğraşmamak için yeniden alın derim, tabii durumunuzun %40 ve üstü olup olmayacağını araştırıp hareket edin.

asıl problemde o zaten % 40 vereceklerini versem bi dk durmam .alırım yeni raporu. ve ilgili hastane bu oranı veremeyeceklerini zaten sözlü olarak beyan ettiler. bende raporu almaktan vazgeçtim. ben istiyorumki hala 2001 yılında almış oldugum ve engellilere tanına haklardan faydalandıgım bu raporla vergi indirmi yapabilirmiyim yapamazmıyım. 2001 yılında aldıgım süreklidir ibaresine rağmen rapor oranını düşürecekler ve vergi indirimi alamayacağım .anladıgım kadarıyla verilmiş hakkkın elimizden alınması gibi algılıyorum.2008 yılında rapor oranlarının hesaplanmasıyla ilgili yayınlanan çizelgeye göre daha önce verilen oranın altında verecekler...yani bu da demek oluyorki %40 oranını alamayaca[FONT=&quot]Kazanılmış haklar[/FONT]
[FONT=&quot]MADDE 18 –[/FONT][FONT=&quot] (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot](2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.[/FONT] bu yönetmelik hiçe sayılıyor.

tiesto maliyeninde hastaneden aldığınız raporda değişiklik yapma hakkı yok ama malesef oluyor, tahminim elinizdeki raporla başvurduğunuzda ya düşürürler oranını yada tekrar hastaneye yönlendirirler.

MERHABA benim fiziksel sorunu olan bi oğlum var
18 yaş altı % 99 ağır şu an 2022 ve bakıcı maaşını alıyoruz
sigortalı bi iş buldum girmek için baş vurmak istiyorum hiç bir gelirim yok adıma hiç bir şey yok 4 kişi bir hanede yaşıyoruz hiç bir gelirimiz yok
sigortalı işe girsem bakıcı maaşı ve 2022 kesilir mi ve ayrıca gelir hesabı yapılırken bulunucak gelire bakıcı aylığı ve 2022 eklenerekmi hesap yapılıyor eklenmeden hesaplanıp mı veriliyor

ali fikri

frtongan , dalga geçiyor resmen yaa.

*14 şubattaki mesajında v.d yollayayımmı diyor
04 martta düşürüldü diyor (ben yolladım 09 şubatta hala gelmedi int.dende bilgisi gözükmüyor)

* %32 göz %25 psiyatri diyor toplamı 57 yaparda ortalaması nasıl %49 yapar. Benim yüzde 87 di 70 e düştü

Anlamadım gitti

[FONT='inherit'](2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.[/FONT] Zaten burda süreli raporlar için bu ibareyi koymuşlar sizin raporunuz "sürekli" olduğu için engel teşkil etmemesi lazım ama.

@ali fikri;

son durumum onaylandı malıye saglık kurulunu aradım %49 3.dereceden onaylandı sürekli dediller

@serh@t

KARDEŞİM TANCJAN CETVELİNDE HESAPLANINCA ORAN %49 A DÜŞÜRÜLÜYOR YALANMI SÖLİCEM SANA ONAYLANDI %49 3.DERECENDEN VERGI INDIRIMIM SÜREKLİ İBARELİ

frtongan

kimse yalan söylüyorsun demedi, yazılanlar belirttiklerine göre cevaplanmış...sonuç olarak vergi indirimin onaylanmış, hayırlı olsun...

Üst Alt