Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015 tarihli raporumla araç alabilir miyim?

Helimturkmen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2015 yılında H sınıfı ehliyetle ve rapordaki otomatik vitesli araç kullanabilir ÖTV muafiyetinden faydalanabilir kararlı raporla araç almıştım fakat güncellenen kanunlar nedeniyle bayiler bu konuda kararsız yada isteksiz gibiler sorum şu:
2015 aldığım %18 raporumla yeniden araç alabilirmyim raporda H sınıfı ehliyet alabilir+H sınıfı ehliyetle otomatik araç kullanabilir yazıyor arka sayfasında neden alındığı kısmında ötv indirimi için yazıyor yardımcı olacak arkadaşlara çok tşk ederim

Engelin sürekli engel ise alabilirsin. Sonuçta her yeni araba için rapor çıkarmaya gerek yok bence

VW bayisine sordum alabilirsin dedi vergi dairesine sordum adam sadece engel durumuna baktı sanırım alabilirsin dedi
renault bayisine sordum raporunu güncellemelisin dedi 2016 tarinden öncekilere yenileme şartı varmış sanırım.
yada salladı beni.

Helimturkmen

Raporda doğru ibareler varsa*, sakatlık/kısıtlılık net şekilde belli ediliyorsa, sorun olmaz.

* "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir"

bugun aldım oran %18 ama kısıtlı kelimeler * "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" yazılı
vergi dairesi bakalım ne diyecek

2019 da süresiz %60 vergi indirimi aldım 2008 de sifortalı olarak girişim var 4200 prim ödenmişliğim var
2021 ÖTV’niz araç alımı için benden tekrar barkotlu rapor istediler .
edevlette raporum sadece ÖTV için aldığım rapor %20
ortapedik engelim var ama tansiyon ve şekerde var ben sadece araç için almıştım
Sorum şu
Vergi indirimi aldığım rapor yeni rapor aldığım için geçersizmi olacak
E-devlette görünen rapormu geçerli oluyor
Emeklilik için benden tekrar rapormu isticekler
Okudukça aklım karıştı bilgisi olan benle aynı durumda olan varmı acaba

Siz araç almak için rapora müracaat ettiğinizde diğer hastalıklardan girmediniz mi ? Sadece ortopedidenmi verdiler %20 ? Bu arada en son aldığınız rapor geçerlidir.

Üst Alt