Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015 tarihli Süresiz Raporum var, SGK yeni rapor talebinde bulunuyor, Ne yapmalıyım?

yavuzcan9999

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bilgi ve değerlendirmenize ihtiyacım var.

Ortopedik sorunlar ve organ kayıpları rahatsızlıklarımdan dolayı 2015 tarihinde bir eğitim araştırma hastanesine başvurdum ve SÜRESİZ rapor aldım. Rapor için vergi indirimi talebinde bulundum ve yine süresiz 3. derece vergi talebim kabul edildi, raporum sağlık genel kurulunda 2016 da onaylandı.

2016 yılı sonunda emeklilik başvurusunda bulundum ancak talebim, SAĞLIK RAPORU İLE İLGİLİ OLMAYAN TEKNİK GEREKÇELERLE reddedildi ve mahkeme sürecim başladı. 1. mahkemeden ret aldım, ancak İstinaf mahkemesi kararı KESİN şekilde bozdu, davayı kazandım.

Davayı kazandıktan sonra 2016 yılındaki ilk başvurumu ilgi göstererek, tüm hak ve alacaklarımı talep ettim ve emeklilik aylığı bağlanmasını istedim.
Ancak SGK bu sefer de "Çalışma Gücü Kaybı ve Tespit İşlemleri -2021" mevzuatını dayanak göstererek göstererek yeniden muayene ve yeni rapor talebinde bulundu.

1- "Süresiz" raporumu değiştirmek zorunda mıyım? eski raporumla vergi indirimi hakkı dahi verildi.
Raporumu değiştirmek istemiyorum, bu konuda yüksek yargı kararları var mıdır?

2- Ben emeklilik işlemlerine 2017 da ilk defa başvuruda bulundum ve o tarihte, elimdeki sağlık raporuma hiç bir itirazda bulunulmamıştır. 2017 da Emeklilik talebimin ret gerekçesi 2017 yılına ait OHAL şartlarıydı. SGK raporla ilgili hiçbir şart ileri sürmemiştir. Dolayısı ile raporumu SGK görmüş idi. Mahkeme sürecinde de raporla ilgili hiçbir itirazda bulunulmamıştır. Mahkeme sürecini kazandım ama bu sefer de yeni mevzuat gerekçe gösteriliyor ve yeni rapor talep ediliyor.

SGK bu talebinde haklı mıdır?
Hangi mevzuata ve emsal yargı kararını gerekçe göstererek bu taleplerini reddetmeliyim.

teşekkür ederim.

yavuzcan9999

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?

Emeklilik başvurunuz hangi statüde oldu?

Hocam bende 07 06 1986 doğumluyum 14 09 2001 SSK 4a başlangıç tarihi 2015 yılında aldığım yüzde 48 süresiz raporum ve buna istinaden vergi indirimim var yaklaşık 15 gün sonra kalan hizmet süresini de tamamlamış oluyorum 19 yıl 4240 gün prim şartlarına tabiyim prim 4500 gün 4a da yattı fazlasıyla mevcut aktif olarak 4a liyim şimdi ben vergi indirimi ile emeklilik talebinde bulunduğum zaman yeni rapor isteyebilir mi sgk yeni.mevzuat çıkmış galiba bu balthazard formülü vs kaldırılmış benim ki tek hastalık gerçi sağ bacak dizüstü amputeyim

xman6019

Hayır, yeni rapor istenmeyecek. VAr olan vergi indirim hakkınız size erken emeklilik hakkı sağlayacak.

Ama bu demek değil ki ileride kontrol muayenesine tabi tutulmayacaksınız. Hele de ne amaçla olursa olsun düşük oranlı bir rapor alırsanız, neredeyse %100 kontrol muayenesine çağırılırsınız.

Hocam peki yeni çıkan 2019 daki cetvel de sağ bacak dizüstü ampute kalcaya yakın rapor oranı kaç veriliyor acaba yine oranlar mevcut değil mi yani orta ağır ya da hafif gibi tanımlamalar dışında

teknik bir gerekçe yok, 6 yıllık mahkemeyi kesin kararla kaybeden sgk nın, mahkeme kararını uygulamamak için diretmesi var. once emekli etmek zorunda kanaatindeyim, gerekirse sonradan kontrol muayenesine davet edebilir.

Merhaba Bülent hocam peki ilk gelen vergi indirimi evragim önceki isyerime gelmişti o yeterlimidir birde yaşlılık aylığına başvuracağım değil mi kuruma gittiğim zaman bu şekilde dilekçe vermem mi lazım

xman6019

Vergi indirim belgesi/hakkı yeterli. Önceki işyerinden olması bir soruna yol açmaz.

Evet, vergi indirim hakkına istinaden erken Yaşlılık emekliliği.

Sagolun Bülent hocam yardımlarınız için bir teşekkür etmeden geçemem sayenizde eksik bilgilerimizi gideriyoruz

benimde memuriyete engelli kadrosundan girmemi sağlayan süresiz tek hastalık yüzde 40 raporum için sgk son 6 ay içinde alınmış yeni rapor istedi. haftaya hacettepeye gidiyorum yeni rapor için

Üst Alt