Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015 yılında araç aldığım raporla yeniden araç alabilir miyim?

kirei

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
2015 haziranında engelli indiriminden faydalanarak bir araç aldım. 2020 yılına geldiğinde 5 yıllık süremi doldurmama az kaldı. araç arayışı içerisine yavaş yavaş girmeye başladım.
Siz değerli üstatlara sormak istediğim; yüzde 90 engelli raporu ile aracımı aldım ve onun üzerine hiç rapor almadım. e-nabızda raporumun rapor numarası görünüyor. Şimdi ben tekrar araç almak için yeniden rapor çıkarmam gerekir mi? raporum da sürekli ibaresi vardır. Bana fikir verebilirmisiniz.
Teşekkür ederim iyi çalışmalar.

Sanırım gerekiyor. Bende 2015 de aldım. Bakalım ne olacak. İlk aile hekimine gitmek gerekiyor sanırım o sevk ediyormuş.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bağlı bulunduğun Vergi Dairesinde olan dosyanın içerisinde raporun mevcuttur.
Raporun sürekli olduğundan dolayı yeni rapor isteyeceklerini düşünmüyorum ama bu işler belli de olmuyor.
Bunun en net yolu eski aracını aldığın vergi dairesi ile görüşmen...
İyi günler

Ehliyetiniz eskiyse zaten mecburen almanız gerekecek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bakın konular bir birine karışmasın, ehliyet eski ise değişim için sağlık kuruluna girmek yeterli. Oran vs olmasına gerek yok ama araç alımında durum farklı, belli hastalıklar %20 ile alırken belli rahatsızlıklar %80 ile araç alımında sıkıntı yaşıyor. Bana göre bunun en iyi cevabını verecek olan bağlı bulunduğu taşıtlar vergi dairesi...

Hocam ehliyetim eski ama araç alırken ehliyetle bi durum olmuyor diye biliyorum melihbe

sürekli rapor ile 2. aracını alan oldu mu ?

kirei

O durumda muamma, yeni araç alınca engellilerden yeni ehliyet isteniyormuş.

Ben aldım. Raporum sürekliydi, ortopedik sol ayak engelim var ama yeni rapor istemediler. Özellikle sordum gerek yok raporunuz sürekli dediler ve aldım.

Evet H sınıfı ehliyetim vardı 2010 yılında aldığım, ilk önce H sınıfında kod olmadığı için bayi sorun çıkardı ve araç alamayacağımı belirtti. Bende direk taşıtlar vergi dairesi müdürüne gittim. H sınıfı ehliyetin geçerlilik süresinin yasal olarak 2020 yılının sonuna kadar geçerli olduğunu belirttim, ayrıca raporumun sürekli olduğunu belirttim, incelediler ve okey verdiler. Ama bu belki ortopedik sorunları olanlar için olabilir. Yani TSE vs işiniz var ve araca tertibat eklenecek ise o zaman ehliyet değişimi şart ama raporla ilgili bir sıkıntı yaşamadım. Benim engelim sol ayak olduğu için otomatik vites yeterli oluyor belki de ondan dolayı pek zorlama yaşamadım. Dediğim gibi bunun cevabını tam net verecek olan Taşıtlar Müdürlüğü

Dediğim gibi bunun en net cevabını bağlı bulunduğunuz Taşıtlar Vergi Dairesi verecektir.
İyi günler...

Olayı tamamen karıştırmışsınız.
Arkadaş %90 rapor ile araç alıyor, 90 ve üzeri raporlarla araç alımında ehliyet şartı yoktur.
%90 ve üzerinde başka bir şart aranmaksızın tertibatsız normal araç alınabilir, bu aracı da yeterli ehliyeti olan herkes kullanabilir.
Ayrıca mevcut raporunuzla tekrar araç alabilirsiniz.
Son yönetmelik ve tebliğ sonrası oluşan karışıklık sadece tertibatlı araçlar için.

kirei

1995 yılında aldığım sürekli ibareli % si yazan raporum ıle aracı aldım . Ehlıyetın yenı kodları yazılı olsun yeterli.

melihbe

yeni araç yeni ehliyet diye bişey yok bütün egelli ehliyetleri yeni mevzuata uygun olmalı

2015 yılında aldığım %90 oranlı rapor ile araba alabilir miyim?

2015 yılında yüzde 90 engeli raporum ile araç aldım. Tekrar bu raporumu kullanıp araç almak istiyorum . Ankara da hangi vergi dairesine sormam lazım nasıl bir yol izlemem gerektiğini yani tekrar bu rapor ile araç almak için. Ayrıca raporum süresiz.

Raporun sürekli mi?
Değilse tekrardan rapor için başvuru.
Sürekli ise, Noter tastikli ya da asıl raporun ile alabilirsin.

Vergi dairesi

Merhabalar. Raporumu araç alacağım bayiyiz Whatsap üzerinden attım ve sorun yok dediler. Şimdi parasını ödedim aracımın. İşlemler başladı vergi dairesinde işlemler ne kadar sürüyor. Raporum 2015 tarihli sürekli bi rapor bu 2. Aracım olacak inş bu raporla aldığım. Vergi dairesi SSK çıktısı ilaç çıktısı falan bakıyor mu işlemler kaç gün sürüyor . Teşekkürler

Üst Alt