Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015 yılında üniversite hastanesinde geçirdiğim ameliyata ilişkin epikriz raporuna ulaşabilir miyim?

Hkn38

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
10
Merhaba,
2015 yilinda ankara turgut ozal universitesi saglik uygulama ve araştırma hastanesinde skolyoz ameliyati geçirdim, o zamandan bu zamana ihtiyaç olmadığı ve ne olduğunu bilmediğim icin epikriz raporunu temin etmedim, engelli emeklilik icin ameliyat olmamdan kaynakli epikriz raporu talep ediyormus hastane, simdi sorum şu o ameliyat oldugum hastaneyi kapatmislar yerine saglik bakanligina ait baska bir hastane devam ediyormuş, 10 yil zaman asimi var diye duymustum 10 yilim 1 mayista doluyor ben bu epikriz raporunu nereden ve nasıl temin edebilirim? O dönemde orada calisan birisi diyorki biz farklı bir sistem kullanıyorduk simdiki hastanedekiler farklı bir sistem kullanıyor suan orada olduğunu hic sanmiyorum ama senin icin soracagim diyor bunun bir ornegi il saglikta falan varmidir acaba?

Kardeşim kolay gelsin.

Ben 1999 tarihinde İstanbul’da bulunan Haseki Hastanesinden sakatlık derecemin tespiti için bir rapor almıştım ve hala da gerek olduğunda o raporumu kullanırım zira raporum SUREKLİ, yani ölünceye kadar devam edecek olan bir hastalık, sol ayakta çocuk felci. Raporum e nabız ve e devlet sistemlerinde gözükmüyor yani ben devlet kayıtlarına göre hiçbir hastalığı bulunmayan sapa sağlam bir insanım ama askere almadılar o başka. Raporumun bu sistemlerde görünmesi için Sağlık Bakanlığı Alo 184 Sabim hattının önerisi ile bu hastaneye gittim. Haseki Hastanesi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüşmüş, Haseki’deki (Çapa-Fındıkzade yakınlarındaki) binası Sultangazi’ye taşınmış, oldukça uzak bir yere. Oraya gittik durumu izah ettik, “raporun sistemlerde görünmesi işlemlerini siz yapacakmışsınız, Bakanlık hazretleri öyle buyurdu” dedik ama adam tuttu “o kayıtlar arşivde yok” dedi çıktı işin içinden.

Bunlar mutlaka dijital sisteme aktarılmış olmalılar veya aktarılmamış olsalar bile arşivlerinde kalın kalın ciltler halinde bulunuyor olmalılar. Ancak karşında devlet var. Devlet “olmaz” dedi mi olmuyor, “yok” dedi mi bulunmuyor maalesef.

Seninkisi daha yeni, muhtemelen kayıtlara bir şekilde ulaşabilirsin.

Allah işini rast getirsin.

Amin Allah razi olsun başladım bir yerlerden merak ediyorum ulasmam sart burdanda paylaşacağım sizede cok gecmis olsun

Bilgi için.
Konuyu ben yukarlara taşıdım, 3-4 kere de yazıştık.
Resmen dalga geçer gibi cevap verdi o yukarısı da. Ben de daha fazla uzatmadım.
Haberin olsun.

Abim de yaklaşık 10 belki daha fazla yıl önce ameliyat olmuştu. Yakın zamanda ona da ameliyatın epikrizi gerekti.

Şimdi izmirde yaşıyor, ameliyat istanbul sadi konukta olmuştu. Sadece ameliyat olduğu tarih bilgisi ile sadi konuk hastanesine gittim.

Saat 16:30 gibi hastanedeydim. Ana binadaki danışmaya sordum doğal olarak anlamadılar, bilse bilse hasta hakları bilir ama çıkmış olabilirler deyip D bloğa yönlendirdiler.

D blok full kapanmıştı, açılır kapanır kapıda bir insanın zor geçeceği kadar aralıktan zorlanarak geçtim.

Güvenlik yarın gel dedi, tamam yarın yine geleyim ama doğru yerdemiyim bi dinle dedim. sağolsun dinledi. İlginç olarak beni doğru yere gönderdi. Ana bina 4. kattaki servisten verirler o yazıyı dedi. Emin olmak için ana binadaki servise gittim. doktorların nöbet değişimi ya da hasta ziyaret saaatine denk geldim. bir koşturmaca vardı o anda.
Zar zor derdimi bir doktora anlattım. Doğru yer burası ama mesai saatlerinde gelirsen verirler yazıyı dedi.

Ertesi gün sallana sallana aynı yere gittim. Abin dedi burda ameliyat olmamış ki demesin mi :)
Gittiğim yer Genel cerrahi idi, abimse beyin ve sinir cerrahisinde olmuş ameliyatı bilgisayardan gördü. Beyin ve sinir cerrahisi E blokta 2. veya 3. katta ordan alabilirsin yazıyı dedi.

Yazıyı aldım ama bu seferde doktor ayrılmış hastaneden, yazıyı veren memur dedi ki hiçbir doktor bunu imzalamaz, imzalarsa başhekimlikte şansını dene dedi.
Hasta haklarına gittim, durumu anlattım. ordaki bayan ne yazdığına bile bakmadı, okumadı da. bastı kaşeyi imzayı gönderdi.

------------------

Özetle, Ameliyatı olduğun hastanenin servisinde kayıtlar bilgisayarda duruyordur. Problem olduğunda hastanenin hasta hakları biriminden yardım alabilirsin.

------------------

@ucuncubahar,
Detayin için cok teşekkür ederim peki şöyle bir durum var beni ameliyat eden doktor istanbulda onu bulmak ulasmak bir dert cok degisik birisi bulsam bile gorusemem görüşsem bile imzalamaz yani kayitlar duruyor diyelimgitsem bulsalar peki kim imzalayacak kimse imzalamak istemezki hastane degismis o hastane kapanmış yani sizce zamaninda imzalamismidir o doktor hiç sanmam nasıl olacak bu iş anlamadım

o doktor adına baş hekimlik imzalıyor.

yukarıda da yazdım, sen ameliyata ait epikriz yazısının çıktısını bulabilirsen, başhekimlikte imzalatırsın. kaşeyi basıp imzayı atan kadın neyi imzaladığına bile bakmadı.

diğer doktorlar imzalamaz diyen memur gerekçesini de söyledi ama zerre hatırlamıyorum.

Üst Alt