Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015'de kaza geçirdim, %45 raporla haklarım nelerdir?

DENİZ2017

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaabalar 2015 temmuzda kaza gecırdım yuzde 25 hata karsıda yuzde 42 rapor aldım kaza tarıhınde 22 yasındaydım suan 24 yasındayım ne kadar tazmınat alırım avans faizmı alırım yasal faiz mi kazadan sonra isten ayrıldım 2 yıllık maasımıda sıgorta fırmasından alabılırmıyım

DENİZ2017

Sayın Deniz2017,

Aktüer hesabın ortalama yapılması mümkün değildir. Tazminat tutarının hesaplanabilmesi için;

- Kaza tarihi (ay-yıl)
- Doğum tarihi (ay-yıl)
- Kaza tarihindeki net gelir
- Kesin sakatlık oranı
- Geçici maluliyet (tedavi) süresi, bilgilerinin net olarak verilmesi gereklidir.

iyi günler.

kaza tarıhı yas 22 temmuz 2015 yüzde 25 kusur karşida yüzde 43 sureklı engel rapor suandakı yas 24 maas asgarı ücret teekkürler

dogum tarıhı 12 03 1993kaza tarıhı 15 temmuz 2015 sımader

yüzde 25 karsida ama tahkım komisyonu kararında yüzde 40 bende 60 karsiya verdi ödemekle hükümlüsünüz dediler kafasıkırık

Merhaba,

Yaklaşık 70-80 bin civarı sürekli sakatlık tazminatı çıkar verdiğiniz bilgilere göre.

Syg.

Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda GİG dönemi bilinmediğinden GİG dönemi Bilinen Aktif dönem içinde kabul edilerek 38 yıl Aktif dönem geliri 640.000 TL, 6 yıl pasif dönem geliri 91.600 TL. olarak muhtemelen değerlendirilebilecektir. Kusur oranı %25 maluliyet oranı %42 kabul edildiği takdirde maddi zarar 76.800 TL. olarak belirlenebilecektir.

Ancak Sene sonunda olduğumuzdan ve muhtemel başvurunuz yada davanız Sene sonuna kadar sonuçlanmazsa, değişen asgari ücret artış oranına göre zarar tutarınız artacaktır. Geçmiş olsun.

Trafık kazası tazmınat

Merhabalar sigorta firması verilen %42 rapora itiraz etti daha önceden engel durumu mevcuttur denildi (daha önceden engel olabilir ancak hayatı dahada zorlasmiştiır tazmınatı ödemeye mecbursunuz diyerek) tahkım komisyonu 3 kez beni haklı buldu istınaf mahemesi ise sigorta fırmasının itirazinı kabul etti ve once tahkım sonrada adlı tıp kurumuna gönderilecegim sanırım ayrıca psıkolojik korku yasamama ragmen ilaç kullanmak istemedigimden psıkoloji raporu almadım peki sonuç ne olur.

trafik kazası

merhabalar degerli engellier biz kullanıcıları daha önce gecirrdigim kazadan bahsetmiştim simdi bir sorum daha var simdi kaza tazminati hesaplanırken yas kactır 65 üzerindendir diye biliyorum ama 75 diye duydum hangisi dogrudur tesekkür :D:D:D:D

Yargıtay kararı gereği 67 yaşına kadar ömür biciyorlar :)

aplı tıp raporumu ne kadar düşürür

merhabalar daha önce trafik kazası gecirdigimi ve %42 rapor aldıgımı yazmiştim simdi karara itiraz olund adlı tıptan tekrar rapor alınıcak sizce ne kadar bi düşme olur raporumda

DENİZ2017

Adli tıp raporu itiraz üzerine adlitip genel kurulu tarafından incelenir, genelde oranda düşüş olmaz, dosya incelenip karar veriliyor.

Deniz2017....onceden engelin var demis sigorta...gercekten jaxsdan once engelin varmiydi...neyim var

madrayam daha önceden fziksel engelim vardı %40 rapor ama hastanye gittigimde engelimi bilmeden %42verdller kazada ayagıma platın takıldı diyafrap patladı kolumda tendon yirtıldı ameliyat oldum bunlardan ama sigorta firması daha önceden %40 engel varmiş diyerek itiraz etti tahkim 3 kez benim lehime karar verdi ama iftinaf sigorta fırmasının itiraziniı kabul etti adli tıppa gidilecek istte diyafram patladigı icin nefesten veya konuşmadan oran alırmıyım dersiniz psıkojıdende rapor almadım ilaç içmiyim diye korkulaarım oldugu halde

@enes75 adli tıpta düsüs olmazsa neden gönderiyolar kardesim sonuçta itiraz var ve bunu incelemeleri gerekiyor diye düşünüyorum yani nasılo oluyo rapora bakıp ons göremi yazıyolar formadakı adlı tıp konularını inceledim %20 raporum 9 a düştü filan diyenler var bilgi verirseniz sevinirim

Sendeki sorun daha once engelli olman adli tip raporunda kaza ile alakali sorunlari anlatirsin oran kesin duser anlattiklarina gore % 13 gibi bi oran cikar fazla beklrme....sigorta tHkime ne zsman basvurdun..istinaf mahkrmrsi ne kadar surdu....benimde %42 oran aldim sigorta tahkim den istinifa gitti...beklemedeyim

Rapora itiraz oldu diye rapor oranında düşüş olur diye bi kanun yok,rapora itiraz etmek gayet doğal bi haktır,sen olsan sende rapora itiraz edebilirsin.
Şayet adli tıp raporu Usul ve yasaya göre uygun şekilde düzenlenmişse raporda değişiklik olmaz.

Üst Alt