Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015'den sonra 2022 ayalıklarında gelir hesabı değişip maaşlar kesilecek mi?

kardelennn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler,sizden bir konuda beni aydınlatmanız için yardım istiyorum. bu konuda bilgili biri varsa lütfen beni aydınlatsın.( sorum şu )

2015 den itibaren MUHTAÇ AYLIĞINDAN YARARLANMA ŞARTLARI
* Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara;
* Sosyal güvencesi olmaması,
* Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,
* Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,
* Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi,halinde muhtaç aylığı bağlanır....

bu kanun vakıflar yasasında onaylandığı söyleniyor bu doğru mu? ve ben % 60 ailemle yaşayan bir engelliyim babam emekli bu kanun uygulanırsa benim 2022 maaşım kesilecek mi ? beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

litfen bilir kişi cevap yazsın kalem abladanda bilgi istiyorum bu konuda..

sorumu gören yokmu ?

2015 de bu kanun niye değişiyor anlamadım ama birisi 2015de engelli maaşları aylık olacak dedi ondanmi böyle daha sıkı olacak

Suriyelilere ayda 1000 lira yardım edilio
kaynak engelli maaşlarımı die akla gelen

Onlarinda paraya ihtiyacı var devlet yardım ediyor multecilerin duasını aliyor devlet ama engelliye her ay maas vermemek için oyaliyor ya o beni deli ediyor işte.ne çekti bu devletten engelliler resmen üvey vatandaş muamelesi görüyorlar

işte ben ailem le yaşıyorum diye babamın maaşı bin tl nin üştünde diye 2022 faydalanamıyorum nasıl iş anlamak mümkün degil

benim bildiğimde şu anki kanun zaten böyle, değişen ne ki 28 yaşındayım ailemle yaşıyorum annem ve babam emekli oldular ama maaşım kesilmedi çünkü benim hiç bir gelirim yok 2022 maaşından başka, anne ve babanızla yaşıyor olmanızın bu durumu değiştirmiyor olması lazım lakin 18 yaşından küçükseniz ona göre aile geliri hesaba katılabilir belki, bir de ailenizin size bakmakla yükümlü olmaması lazım. Sanırım yaşa göre değerlendirme yapılacaktır. Reşit olmuş bireyin anne ve babasının gelirinin onu etkilememesi lazım çünkü reşit olmuş kişi devletin yükümlülüğü altına girer.

şuanda 270 lıra kışıbaşı yılbaşında asgerı ucret degışecegı ıçın enfazla 300lıra olsun adam başı yanı eve 4kişi çın 1200 lıra gırıyorsa işiniz bıtık demektır gerı kalan ek gelır falan onları yazmıyorum bıle.işe bıle gıdemeyen engellılerın işi bıter.
kampanya guncel tutulmalı.

Baban emekli ev sizinmi peki ?

Baban emekli ve sen 2022 maaşi aliyorsun ilginç

bende başvurdum emekli diye annem maaş verilmedi... Kendi evimiz'de var

anası babası olmayanlara vereceklerse türkiyede en fazla 500 kişi maaş alır o zaman.. böyle adaletsizlik varmı .zaten 3 ayda bir vererek dalga geçiyorlardı şimdi onuda kesecekler tamamen muhalefet olacak maaşı kesilenler

2015 de 2022 maaşlarında nasıl bir uygulama olacak?

yarınımızın ne olacağı belli değilken 2015 konuşuyorsunuz
konuşalım tamam ama ortada belge bilgi yasa kanun yok bi duyum
delinin biri kuyuya taş atar bin akıllı çıkaramaz vatandaşın biride bana devlet artık protezleri ödemeyecek demişti memur ve gazi hariç
yalan olduğu gibi ödediği miktarı 10 kat arttı
asıl bilgi belge kanunla konuşursak daha sağlıklı tartışma olur
2015 belki çıkar belki çıkmayız ama 2015 engelli olacak onlar için bu haklar olacak

turan yılmaz 2015 de kim çıkar kim çıkmaz demişssin ama bütün engellilerin aynı anda eceli gelmez seneye kadar en fazla 5-10 -15şi ki ölür onunda kim olacağını kimse bilemez .sen bütün engellilerin 2015i göremeyebilir diyerek yazmışssın nasıl bi mantık bu ??? 2015 i düşünmek çok normal şimdiden

aslı astarı olmayan gerçekliği nedir bilmeden duyum üzerinden konuşuyorsunuz da ondan öyle yazdım

neyse 2015 teki yasada 2022 engellimaaşları aylık olarak verilmesi büyük ihtimal o yüzden böyle bi zorluk getiriyorlar bence anne babası olmayan engelli sayısı az olduğu için aylık vermekte zorlanmaz devlet herkese aylık maaş verirken engelliye 3 ayda bir maaş veren devlette dünyada sadece türkiyededir heralde

Arkadaşlar ben bugün sydv.ye gittim 2015.e gerek yok şimdi bile bütün yardımları evde bakım 2022 vs eve gelen gelir gibi yardımları bölüyolar 270i geçeni kesiyolar

2015 te 2022 maaş alanlar tekrar yeniden değerlendirilmiyecekmi 2015 te yönetmelik?

Manisali;

evet doğrudur Manisalı anne veya baba emekliyse ve onların üzerinden sosyal-sağlık güvencen devam ediyosa 2022 maaşı bağlamıyolar.aynı durumda benim de 2022 başvurum reddelmişti ve ancak babamın sosyal güvencesinden çıkar ve o zamanın yeşilkartını kabul edersem bağlanacaktı.ben de onları reddettim gittim devlete atandım

arkadaşlar 2022 maaşları yalık olcakta evde bakımlar iptalmi olucak ????

Doğru düzgün yazılı şekilde anlatmıyorki devlet aylıkmı olacak evde bakım maaşıyla birleşecekmi napacak ama şu kesin ben bi daha bu hükümete oy vermem ve facebooku hep takip ediyorum bu hükümet bayağı oy kaybedecek gibi görünüyor tabi böyle insanları ortada bırakırsa kimse oyvermez. Emekliye asgari ücreté dalga geçer gibi zam yapıyorlar engelli maaşlarını kesiyorlar . Milletvekillerine 2 milyar zam yapıyorlar Bizseçilmş partiyiz bi farkımız olsun deyip kendilerine lüks villa yaptırıyorlar seçim zamanı yalvarırlar oy verin diye utanmadan

270 saçma iken birde 2015 cikti

Son düzenleme:
valla bizim mahalle de üç kisi biliyorm evleri var her birinin babaları emekli kaç yıldır aliyolar belki büyük şehirlerde ayrılan bütçe yetersiz diye durumu daha kötü olanlara veriyo olabilirler.hatta burda memur emeklisine kömür yardımı bile yapiliyo mus valilikte bi tanıdığa bakar

Günden güne hayat engelliye daha zorlaştırılır oldu devlet tarafından hergün alehimizde bir yasa kanunun madde vs vs şeyler çıkarıyor devlet mesela önceden evde bakım aylığı 2022 engelli maaşı hane halkı kişi başı gelir hesaplamasında gelir olarak hesaba dahil etmiyordu ama artık ediyor ve 1 lira bile herhangi bir gelirin olsa her türlü hesaba dahil ediliyor 1 lira da geçmesi durumunda zengin sayılıp maaş bağlanmıyor arapça biliyor olsaydım harbiden Suriyeliyim diye devlete başvurasım geliyor :)

Suriyeliler tm ALLAH yardımcıları olsun çok zor bir durumdalar ama ama işte devlet kendi öz vatandaşına üvey evlat muamelesi yapar olsu ALLAHIM hayırlısını versin ne verirse inşallah.

burda 270u geçen o kadar kisi aliyo bu yasa 2013 ağustosta da cikti onlarin ki hiç kesilmedi.evet hayırlısı en azından babam emekli ama yıne de 270 çok az

evde bakım aylıgındaki gibi muhtaçlık sınırına çıkarsalar 2022 maaşı muhtaçlık sırını iyi olurdu

Üst Alt