iyi günler,sizden bir konuda beni aydınlatmanız için yardım istiyorum. bu konuda bilgili biri varsa lütfen beni aydınlatsın.( sorum şu )
2015 den itibaren MUHTAÇ AYLIĞINDAN YARARLANMA ŞARTLARI
* Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara;
* Sosyal güvencesi olmaması,
* Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,
* Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,
* Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi,halinde muhtaç aylığı bağlanır....
bu kanun vakıflar yasasında onaylandığı söyleniyor bu doğru mu? ve ben % 60 ailemle yaşayan bir engelliyim babam emekli bu kanun uygulanırsa benim 2022 maaşım kesilecek mi ? beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
litfen bilir kişi cevap yazsın kalem abladanda bilgi istiyorum bu konuda..
sorumu gören yokmu ?
2015 den itibaren MUHTAÇ AYLIĞINDAN YARARLANMA ŞARTLARI
* Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara;
* Sosyal güvencesi olmaması,
* Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,
* Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,
* Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi,halinde muhtaç aylığı bağlanır....
bu kanun vakıflar yasasında onaylandığı söyleniyor bu doğru mu? ve ben % 60 ailemle yaşayan bir engelliyim babam emekli bu kanun uygulanırsa benim 2022 maaşım kesilecek mi ? beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
litfen bilir kişi cevap yazsın kalem abladanda bilgi istiyorum bu konuda..
sorumu gören yokmu ?