Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015'te memur oldum. Emeklilik için vergi indirimi almam şart mı?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
@Ufukalp merhaba abi hayırlı cumalar bir sorum olacaktı sana ben ekpss 2015/2 atamada memur olarak atandım memuriyette 5. ayım raporumda vergi indirimi yazmıyor ötv indirimi mevcut sadece erken emeklilik için illa vergi indirimi yazdırmammı lazım yoksa ekpss ile girdiğim için vergi indirimi yazdırmama gerek yokmu ?? (not:daha yeni girmişşsin memurluğa şimdiden emekliğliğimi düşnüyorsun diyenleri duyar gibiyim meraktan soruyorum :rolleyes:)

Son düzenleme:
Memurun erken emekliliğinde vergi indiriminin hiç bir fonksiyonu yoktur. vergi indirimi ile emeklilik 2008 öncesi sigorta girişi olan 4A sigortalıları için geçerli olan bir uygulamadır.
Vergi indirimi alırsanız sadece maaşınıza ufak bir miktar yansıması olur, sizin için bundan başka hiç bir avantajı yok.

anladım ozaman benim erken emeklilik için bir şey yapmama gerke yok değilmi ekpss ile atandığım için Ufukalp

cardozoakif61

Günü geldiğinde emeklilik için başvurup hastaneye sevk almanız yeterli

bagkur.PNG

Ufukalp

atanıp memur olduğumuz zaman sadece maaşa küçük bir yansıması mı olur yani emeklilik için şart değil engelli kanunlarında şartlar belirlidir vergi indirimine gerek yoktur diyorsunuz sanırım ufuk bey doğrumu anladım bilmiyorum

ysrkrdmr
Evet doğru anladınız.
Erken emeklilikte vergi indirimi şartı yukarıda da yazdığım gibi sadece 2008 öncesi sigorta başlangıcı olan 4A statüsünden emekli olacak ssk lılar için geçerlidir.

Ufukalp
peki ufuk bey benim 2008 de sigorta girişim var bu yıl kamuya atanma ihtimalim yüksek emeklilik hesaplanırken 2008 den mi hesaplanacak nasıl olacak acaba birleştirmemi olacak bir bilginiz var mı acaba

ysrkrdmr
Kamuya memur olarak atanısanız emeklilik şartlarınızı 5510/28. madde belirleyecek.
Başlangıcınız evet 2008 olacak ancak 28. maddede belirtilen prim gün sayısı (fiili çalışma süresi) nı da tamamlamış olmanız aranacak.

Ufukalp

pirim gün sayısı kaç olması gerekiyor ufuk bey yeterli olmasa boşa mı gidecek

Ufukalp

Ufuk Bey, % 42 engelli 2008 Öncesi için SGK girişi olanlar için 20 yıl hizmet 4400 gün prim, 2008 sonrası SGK girişi olanlar için 18 yıl hizmet ve kademeli olarak artan .....prim gün sayısı diye bir tablo var.
Benim durumum;
SGK girişim 2005 (vergi indirimi için başvuru yapmamıştım),
2012 de memur oldum şuan vergi indiriminden yararlanıyorum. Şimdi 18 yıl Hizmete mi? yoksa 20 yıl hizmete mi? tabiyim cevap için şimdiden teşekkürler.

nicsiz

(ay/2005 +) 18 yıl sigortalılık süresi 4680 gün prime tabisiniz.

OturanBoğa , Ufukalp Benim sigorta başlangıç tarihi 01.07.1997. Ben şimdiki EKPSS'ye girdim. Şimdi memur olarak atansam emeklilik şartları ne olur. Prim gün sayımda 4670 gün.

ZAFERKEN
4A Statüsünden erken emeklilik şartlarınız oluşmuş, istediğiniz zaman 4A (ssk) statüsünden emekli olabilirsiniz.
4C (emekli sandığı) statüsünden emekli olmak isterseniz en az 3,5 yıl fiilen memur olarak çalışmalısınız.

Üst Alt