Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 aldığım rapora yeni rahatsızlıklarımı ekletebilir miyim?

mmsez

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba.
2016 yılında girdiğim heyetten %35 engel oranın var. sonrasında ortaya çıkan bazı rahatsızlıklarından dolayı tekrar heyete girmek istiyorum. Öncelikli sorun önceki Engel oranı gireceğim heyette kabul görür mü?
Sonradan ortaya çıkan rahatsızlıkları ise aşağıda sıraladım;
* C3-4 düzeyinde anterior subaraknoid mesafeyi minimal daraltan santral protruzyon izlenmektedir.
* C4-5 düzeyinde anterior subaraknoid mesafeyi ileri derece daraltan santral-sağ pramedian geniş tabanlı annüler rüptür eşlikli protrüzyon izlenmektedir.
* C5-6 düzeyinde subaraknoid mesafeyi daraltan geniş tabanlı santral protrüzyon izlenmektedir
* C6-7 düzeyinde santral yerleşimli geniş tabanlı protrüzyon izlenmektedir.
* Lomber bölgede cilt altı yağ doku içerisinde STIR AG'de hiperintens hafif derecede ödeme ait sinyal intensite artım alanları izlenmektedir.
* En distaldeki kare vertebra S1 vertebra olarak kabul edilmiş ve değerlendirme bu düzleme göre yapılmıştır. S1 vertebrada lumbalizasyon mevcuttur.
* L4-5 intervertebral diskinde anterior epidural yağlı planları silen, posterior building mevcuttur.
* Mesane kapasitesi 120 cm³'tur. ( Bunda da hatırladığım kadarıyla doktor aktif mesane gibi bir teşhis koydu)

Bununla beraber bir de daha önce heyette verilen %35 ağır OSAS var.

Benim bu rahatsızlıklardan alacağım toplam oran ne olur? Heyete girerken nelere dikkat etmeliyim. Tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Yeni sakatlık oranı cetveli'ne bakarsan daha iyi olur, fıtığ mi ? Öyleyse 8 puan olabilirsin tabi garanti değil, 8 puan versede toplam 43 yapıyor. Bahazart hesapla 40 olur mu ? Hesaplanan yapman lazım

Cevabınız için teşekkürler. Asıl sorum benim %35 oran içeren raporum üzerine mı eklenecek yoksa baştan bir rapor mu olacak? Yani ilk raporun bağlayıcılığı var mı? Benim için önemli olan bunun cevabı aslında.

merhabalar 2014 yılında süresiz aldığım %40 raporum var başka bir rahatsızlıktan tekrar heyete girmek istiyorum aynı hastaneye mi başvuracam farklı bir hastane olabiliyor mu?

mmsez
Önceki orana oran eklenmez, yeniden doktorları dolaşır yeniden heyete girersiniz. Oranda hastalıklarınıza bağlı olarak düşme de olabilir, yükselme de..
talhaulaç
Rapor vermeye yetkili herhangi bir hastane olabilir.

talhaulaç..hocam eğer var olan bir emekliliğiniz varsa yeni rapor işine bulaşmayın amann,zaten sgk kontrole çağırıp emeklilik iptal etmek için bahane arıyor(suriyeliye yandaş a para lazım ya!!)amann ekmeklerine yağ sürersin...diğer işlemler içinse de tabii ki siz daha iyi bilirsiniz..

Merhaba. Hastane sürece %48 engel orani ile tamamlandı. Yarın gelir idaresi başkanlığına işyerinden aldığım yazıyı ve raporu vereceğim. Gelir idaresi/maliye nasıl bir incelemesi sonrası oran değişikliği oluyor mu ve bu süreç ne kadar sürüyor. Bilgi verebilirsiniz sevinirim.
Teşekkürler

Merhaba, yeniden başvuru mu yaptınız? Yoksa itiraz mı ettiniz? Fıtık için ne oran verildi? Süreç hakkında bilgi verebilirmisiniz? Teşekkür.

Açıkçası normal başvuru yaptım. Süreç tamamen aynı şekilde ilerledi. Önceki raporu da altına eklediler. Ama nihai rapor güncelleme olarak çıktı. Fıtık için ise 6+1+1... Şeklinde hesapladı. Yani ilk fıtık 6 diğerleri 1 şeklinde. Lumborizasyin da çıkmıştı belimde ona da 7 verdi. Şu an maliyede bakalım. Onla ilgili de soruma henüz cevap alamadım ama bakalım.

Hayırlısı ile güzel haber alacaksınız inşallah. Cevabınız için teşekkürler.

Üst Alt