Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 model engelliden aldığım aracı ne zaman satmaya hak kazanırım?

Cengiz.34

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, ben %40 fiziksel engelliyim. Başka bir engelli kişiden 2016 model araba almak istiyorum. Ancak aracı aldıktan sonra satmak istersem yine 5 yıl mı beklemem gerekiyor yoksa 2 yıl sonra yani 2021 de satabilir miyim?

Hayır kardeşim 5 yıl geçmesi gerekiyor. Kesin bilgidir. Lütfen tam bilmediğimiz konulara yanlış cevap vermeyelim.

Daha önce engelliden engelliye araç alanlar var mı ve tecrübeleriniz nedir?

Cengiz.34

Aracı alan kişi kendi ÖTV muafiyetini kullandığı için Serbest dolaşıma geçmesi 5 yıl sonra oluyor. Ancak 5 yıl içerisinde bir engelliye satışını gerçekleştirebilir. 2019 Mayıs ayında aracımı engelli bir kişiye sattım aldığım bilgi bu yönde.

esrarengizadam25

kardeş neden atarlandın anlamadım adam zaten doğru cevap vermiş 2021 de satışını yapabilirsin demiş 5 yıl işte araba 2016 engellinin aldığını düşün 2017 ilk aylarında almadıysa 2016 da almıştır satıcı

ayrıca konu açıktır engelliden engelliye eğer %90 altı raporunuz varsa 2. el araba alım satımı yapamazsınız

umetinn

%90 altı rapor olursa neden engelliden engelliye araç satışı olmasın anlamadım ?

Benim oranım %56 alan kişinin %76 benim tertibat sökülüp alan kişiye uygun tertibat takılarak satışını gerçekleştirdik.

Emin misiniz ? ben engelliden engelliye de %90 altında 5 yıl var diye biliyordum değişmiş olabilir. araştırıcam

2016 mayıs 21 de aldı dıyelım 2021 mayıs 22 de satabılır.

ugir bende öyle biliyorum ama engelliden engelliye beklemiyormuşsun rizaocak arkadaş öyle diyor

umetinn

Ben sölemiyorum Vala satış yaparken kanuna göre hareket ettik :)

Bahsedilen 5 yıllık süre yurt içi serbest dolaşım yani vergi ödemeden herhangi bir vatandaşa satışı yapılan süre.
Yurt dışından alınan ithal araçlar ise 10 yıl beklenmesi gerekiyor serbest dolaşıma girmesi için.
Ben aracımı aldığımda ise şöyle bir kanun vardı engelli aracını aldıktan 3 sene sonra engelli bir kişiye satışı yapılıyordu sonradan bu kanun değişmiş. Yani satış devir işlemleri yapılırken özellikle sordum önceden 3 sene bekliyorduk engelliden engelliye satış için şu an varmı öyle bir bekleme süresi diye aldığım cevap ; araç üzerinize geçtikten hemen sonra bile satış yapabiliyorsunuz dediler.

Vergi dairesini aradım az önce alan kişinin alım tarihinden itibaren yine 5 yıl beklemesi gerekiyormuş. Saygılar...

rizaocak

Tabi engelliye olur bu satış

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ugir

Evet engelliye istediğin zaman satışı yapılabiliyor.

umetinn
Engelliden engelliye satışt konusunda %90 üstü ile %90 altının hiç bir farkı yoktur. Sadece %90 altında tertibat konusu var.

umetinn

Ünal kardeş özür dilerim sert üslup için herkesten. Ama bu ilk mesajı kimse anlamamış. Cengiz bey ikinci el engelli aracı almak istediğini ifade etmiştir daha detaylı olarak

CENGİZ bey başka bir engellinin 2016 model aldığı aracı şu an ki tarihte yani 2019 yılında alacak ve tekrar satabileceği tarih 2024 yılıdır. Benim demek istediğim 5 yıl bu. İkinci el engelli aracı olarak alınan aracın kaç model olduğu veya aracı kaç yılında aldığının aracı yeni alan kişiyle hiç alakası veya faydası yoktur. Saygılarımla

Üst Alt