Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 tarihli özel tertibatlı raporum ile vergi dairesi araç alamazsın diyor!?

mühendis_erhan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba! ;
*Şuan ki güncel raporum 2016 tarihli % 62 engeli rapor
**Öncelikle biz il il 2017 de araç almak istediğimizde açıklama kısmında engeli araç yazdığı için 2015 rapor tarihli rapor geçersiz dendi sonrasında raporun 1-2 ay olmasına rağmen Sağlık kurulundan raporu değiştiremedik tekrar ücret ödeyip tekrar 2016 rapor çıkardık ve 2017 araç aldık .
***şimdi tekrar araç almak istiyoruz şimdi ise 2019 da kanun değiştirilip karekod vs geldi tekrar rapor almanız gerekir deniyor
****ama bizim ehliyet üzerinde kodlar yazıyor ve sürekli kısmı evet aynı zamanda aynı kodlar bizim raporumuzda da yazılı
*ancak e devlet üzerinden görünmüyordu ben internete baktıklarım işte e devlete görünmeyenler gidip ulusal veri kaydını yapsın sıkıntı olmaz dendi bizde o şekil rapor çıkarılan mercide bilmeyen insanlar olması sonucuyla epey konuştuktan sonra arkadan bir bey efendi hayırdır deyip yanına çağırdı ve kendi işlemleri yaptı ve e nabızdan bakınca görüntülene biliyor
*****Şuan bir vergi dairesi memur rapor değişmesi lazım deyip gönderiyor
Yani biz her seferinde ibare değiştirecem etiket ekletecez zaten araç yok verilmiyor zorluk üzerine zorluk .

******Kendi araştırmalarıma göre ;
##ÖTV istisnasında engellilik raporuna ilişkin tarih sınırlaması: 20.02.2019 tarihinden önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan engelli sağlık kurulu raporları ÖTV istisnası uygulamasında geçerlidir. Ancak, Özel Tüketim Vergisi Kanunu’nun yürürlüğe girdiği
01.08.2002 tarihi öncesi alınan raporlar geçerli
Değildir. Kanısına ulaştım

##Vergi dairesince, beyanname ve söz konusu belgeler incelenerek (Ek ibare: RG-10/8/2019- 30858) bahsi geçen raporun aranan şartları taşıdığının tespitini müteakip geçerli ve malul veya engellinin haiz olduğu en son tarihli rapor olduğunun Sağlık Bakanlığının sistemi üzerinden elektronik ortamda teyit edilmesi (bu şekilde teyit edilemeyenlerin ilgili hastaneden/il sağlık müdürlüğünden teyit edilmesi) üzerine, istisna uygulandığını gösteren "ÖTV Ödeme Belgesi" mükellefe verilir.

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=20695&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

*******Kimi yorumcular eğer e devlette görüntülüye biliyorsa maliye ve ehliyete kodlar yazıyorsa gerek yok indirim olur diyor sizin bilginiz varmi bu konuda

( imla ve yazım yanlışlarına karşı özür dilerim şimdiden teşekkür ederim)

Arkadaşlar sol ayak için ÖTV için nasıi bir ibare olacak uzun zamandır bu işlere ara verdim 2019 da her sey degişmiş çünkü normal otomatik vitesli arac kullanıyorum ÖTV den raporda nasıl bir ibare olacak?

Kodlar ehliyet üzerinde yazıyor bu arada
##Sinir sistemi olarak yazılan :HAFİF-ORTA ALT EXTREMİTE BOZUKLUĞU TABLO 4.1(HASTANIN OTOMATİK VİTES ARAÇ KULLANMASI, DİREKSİYONDAN SAĞ ELİ ÇEKMEDEN KULLANILAN KONTROL CİHAZLARI TEK ELLE (SAĞ EL)İŞLETİLEN ALTERNATIF UYARLANMIŞ SİSTEMİ KULLANMASI UYGUNDUR(78-35,04-40,14)

##Kas sitemi :AĞIR-ORTA ÜST EXTREMITE BOZUKLUĞU TABLO 4.2a
##teşhis olarak HT+HAFİF -ORTA ALT EXTREMITE BOZUKLUĞU TABLO 4.1 +AĞIR-ORTA ÜST EXTREMITE BOZUKLUĞU TABLO 4.2a

Attığınız linkte
Bununla birlikte, 20/2/2019 tarihinden önce düzenlenen engelli sağlık kurulu raporlarına istinaden işlem yapılabilmesi için ise raporun, maluliyeti veya engelliliği ile sadece özel tertibat yaptırılan taşıtların (veya engelliliği ile başkaca hareket ettirici özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın sadece otomatik vitesli taşıtların) kullanılması gerektiğine dair değerlendirme içermesi gerekir. 20/2/2019 tarihinden önce düzenlenen raporlardan; taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirme bulunmayanlar ile “Özel tertibatlı araç kullanabilir”, “Otomatik vitesli araç kullanabilir”, “Otomatik vitesli araç kullanması uygundur” gibi bir zorunluluğu değil, tercihi veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeleri içeren raporlara istinaden işlem yapılmaz. Ancak, taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirmeyi içermemekle veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeler içermekle birlikte, raporda yer alan tespit ve açıklamalardan (sağ veya sol kol/bacak uzuv yokluğu veya uzuvların fonksiyonlarını yitirdiği/yerine getirmediği/kullanılamadığı ve benzeri) özel tertibat gerekliliğinin açıkça anlaşılması halinde, bu raporlara istinaden de işlem yapılabilir.

### birde ehliyetin ön yüzünde b yazıyor arkasında kodlar var 2026 kadar geçerlilik süresi var

Birde ahmet bey resim olarak paylaşmak isterdim ama yapamadım buraya atmaya raporu başta bana görünmüyor diyordu şimdi ben raporu e devletten görüne bilir yaptım kare kodlu istiyorlar yeni sistem galiba bu istediği rapor ben ibare yanlışlığında. Dolayı 2015 aldığım rapor üzerine 2016 tekrar aldım

mehmet-41
sol ayak için ötv tebliğinde şöyle bir istisna var;

raporda yer alan tespit ve açıklamalarda; sol bacak uzuv yokluğu veya uzuvların fonksiyonlarını yitirdiği/yerine getirmediği/kullanılamadığı ve benzeri nedenlerle özel tertibat gerekliliğinin açıkça anlaşılması halinde, bu raporlara istinaden de işlem yapılabilir.

Yani raporunuzda sol bacağınızın durumu net olarak yazacak ve bu sol bacaktaki engelden dolayıda özel tertibat gerekliliğinin açıkça anlaşılacak. raporunuz bu şekilde ise yeni rapora gerek yok. Böyle değilse malesef yeniden rapor almanız gerekiyor.

mühendis_erhan
raporunuzda,

35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
40.14. Tek elle/kolla işletilen alternatif uyarlanmış direksiyon sistemi

kodların olduğunuz yazmışsınız. Burdan yola çıkarak sizin engelinizini sol kolda yada sol elde olduğunu düşünüyorum. Eğer öyleyse sol kol yada sol el için ötv tebliğinde şöyle bir istisna var.

raporda yer alan tespit ve açıklamalarda sol kol uzuv yokluğu veya uzuvların fonksiyonlarını yitirdiği/yerine getirmediği/kullanılamadığı ve benzeri nedenlerle özel tertibat gerekliliğinin açıkça anlaşılması halinde, bu raporlara istinaden de işlem yapılabilir diyor ötv tebliğinde.

Sizin raporda bu açıklama varsa bu raporu kullabilirsin. Yoksa yeniden rapor olacak. Bu raporu kodların yazılı olduğu rapor ille karıştırma. Bu rapor Devlet Hastanesinde heyetin verdiği rapor oluyor.

raporu göndermek istiyorum ana nasıl göndereceğimi bilmiyorum

Teşhis kısmında = HT+HAFiF -oRTA ALT EXTREMiTE BoZUKLUĞU TABLo 4.1 +AĞlR-oRTA ÜsT EXTREMiTE BozUKLUĞu Tablo4.2a diye yazmaktadır.
****engele dair klinik bulguda radyolojik tetkikler ve lab bilgileri
##Sinir sistemi olarak yazılan :HAFİF-ORTA ALT EXTREMİTE BOZUKLUĞU TABLO 4.1(HASTANIN OTOMATİK VİTES ARAÇ KULLANMASI, DİREKSİYONDAN SAĞ ELİ ÇEKMEDEN KULLANILAN KONTROL CİHAZLARI TEK ELLE (SAĞ EL)İŞLETİLEN ALTERNATIF UYARLANMIŞ SİSTEMİ KULLANMASI UYGUNDUR(78-35,04-40,14)

##Kas sitemi :AĞIR-ORTA ÜST EXTREMITE BOZUKLUĞU TABLO 4.2a

Not rapor ile aldığımız araç 2017 senesinde ruhsatta tertibatli yazıyor
şeklinde yazıyor raporu mail vs gönderme sansım var ise yoluya bilirim yada sisteme buraya yoluya biliyorsam yöntemi yazarsanız ordanda ata bilirim

Üst Alt