Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 tarihli raporumla yine ÖTV'siz araç alabilecek miyim?

asidadaş

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
2
merhaba bülent abi 2016 yılında aldığım sağlık raporum süresiz ötv den yararlamam için acıklama kısmında SAKATLIĞI HAKKINDA+ÖTV yazdırıp ötv araba aldım 3 ay sonra ötv süresi doluyo yeni arac almam için 2019 yılında sağlık raporumda özel tertibatlı arac kullanması uygundur ibaresi yazdırmama gerek varmı bu konuda bilgin varmı yazdırmam gerekirse yeni rapormu cıkatmam gerek yoksa dilekce ile eklerlermi

OturanBoğa

bülent abi raporum 2016 tarihli ve süresiz mevcut olan raporumun üstüne ötv arac aldım platformda bazı arkadaşlar ötv yararlanmak için 2019 yılından önce raporu olan kişiler raporlarına özel arac kullana bilir diye ibare yazdırılması gerek olduğunu söylediler int araştırdım öyle bişe varmış benim raporda sakatlığı hakkında+ötv yazıyor acaba eski yazılan ibare yeni ibare yerine gecermi gecmese yeni rapormu cıkarmam gerek yoksa eski rapora yeni ibareyimi eklerler bilgisi tecrubesi olan arkadaşlar yardımcı olun

sol ayağım diz üstü ampute sağ elim dirsekten aşağı calışmıyor

Sıkıntı olacağını zannetmiyorum hastane raporumda benim ÖTV Yazmıyor ancak benim engelli tertibatlı ehliyetim var sağlık kurulu muayene süresindedir kaldırttıydım acaba sende belirli periyotlarda muayenemi yazıyor nitekim benim ehliyette 3yılda bir kontrolü uygundur yazıyordu gittim hocaya rica ettim bunu kaldırdılar

asidadaş

Sorun olmayacaktır. Çünkü ampütasyon çok bariz bir kısıtlılık, vergi dairesindeki memur arkadaşlar tereddüt yaşamaz.

[FONT=sans-serif]ampute olanlar alabiliyor eski raporla[/FONT]

2015 yılında araç aldığım rapor ile 5 yıl sonra araç alabilir mi?

arkadaşlar 5 yıl once aras alımı ıcın rapor almıştım. aynı rapor ile yenıletmeden arac alabılırmıyım.?

Hayır alamazsın. Neden alamazsın, çünkü ben de alamadım.

sistem değişti eski raporlarla araç alınmıyor 2019 öncesi raporlar çöp yeniden rapor isteniyor

bn aldım nden alamıyomuşşş özel tertıbat yazarsa raporda bal gibi alırr

marto alan alıyor

marto1
arkadaşlar yeni rapor cıkartma gereği duyulursa eski rapor gibi doktorlara tekrardan muayene heyetemi gireriz yoksa bir dilekceylen eklerler mi

dün maliye ye gittim mevcut raporumun üstüne tekrardan araç alabileceğimi söyledi ama başında saldı gibi oldu sizce doğruyumu söyle

Hayır alamazsın. Neden alamazsın, çünkü ben de alamadım.

neden alamadınız raporunun acıklama kısmında ne yazıyor

OturanBoğa
bülent abi dün maliyeye gittim sisteme baktı tekrardan alabilirsin dediler ama tatmin edici konuşmadı başında saldı gibi oldu

@aslan_55

Ne zaman aldınız raporunuz tarihi nedir? umarım doğru söylüyorusnuzdur bu konu ile ilgi resmi gazetede yayınlanmış kanun var... kaldı ki 2 AY ÖNCE O RAPORLA BANA ARAÇ VERMEDİLER YENİ RAPOR İSTİYORUZ DENİLDİ DAİRE TARAFINDAN elimde ki 2014 tarihinde ki raporla araç alamadım tertibat olması yetmez.... denildi...

Umarım ötv şoku yaşamazsınız ilerde o vergiyi sizden alırlar dikkat edin ve kurumla irtibat kurun tekrar sorun...
@asidadaş

hocam burdaki insnalara aldanmayın tekrar sorun ben alamadım benim gibi alamayan tonlarca insan var dikkat edin ilerde ötv borcu çıkarmasınlar.

arabayı teslım alcam raporum sürekli notor tasdıklısını isdtediler bnde verdım

marto1 yazdım mesaj olarak gerdaşşşş

rac satış temsilcisi sordu alablirsin dedı arac bu gun bayiye geldiiii her belli olurrr

2015 Yılında almış olduğum raporda sadece hastalıklar belirtilmiş detayına girilmemiş ve Özel tertibatlı araç kullanması vs gibi maddeler olmadığı için Kasım 2019 da Trabzon Vergi dairesi aracın parasını ödemiş, tertibatı yaptırmış ve faturasını kestirmiş olmama rağmen yeni rapor almadan bu indirimden yararlanamazsın diyerek beni dumur etmişti. Sonrasında 20 gün bekleyerek 2019 da çıkan yasaya uygun yeni raporumu aldım. Vergi dairesi de onayı verince aracımı gecikmeli olsa da almış oldum. Siz siz olun satıcıya güvenmeyin kendiniz,1 Maliyeden olur almadan araç alma işine girmeyin.

marto1 bu un aradım benim rapaorum sürekli özel tertibatlı yazıyor bu gun görüştüm satış telsizcisyle maliyeye sordu sorun yok dedii arac geldi raor gecrli olmasa o aracacı nasıl vercek maliye varmı böle bi scmalık

İyi günler sadece ötv indirimi için rapor nasıl aldınız acaba 2015 yılında aldığınız raporu etkilemedimi benim de 2016 yılında aldığım rapor var benimkindede bir şey yazmıyor benim korkum emekli oldum raporum düşerse diye korkuyorum

Raporda sürekli yazıyorsa alınabilir. ben de ikinci arabamı aynı raporla ladım. Diz üstü amputasyonluyum.

Mujdat1963

Aman, güncel raporda oran düşerse emeklilik riske girer. Oran düştüğünde sgk kontrole çağırır...

Bazı forumlarda sadece ötv için ortopedi doktoruna gözüküp rapor çıkartılıp diğer raporu etkilemediğini yazanlar var ben o yüzden soruyorum bu şekilde rapor alan arkadaş buradan bilgi verirse sevinirim

ahmetturan

aracı ne zaman aldınız raporunuzun acıklama kısmında ne yazıyor ampute ayagınız sol mu

amiira maliyeye sordum soruldu olur dedı malıyeciiii

amiira

Adam açıklamış üsteki paragrafla daha ne yapsın amiira lafım size değil cümlenizi örnek olsun diye ekliyorum 210 kişilk ötv grubu var bir çok kişi alamıyor yeniden rapor alyor ben de alamadım öyle şaaak diye vergi dairesi sana alabilirsin diyemez çünkü sistem değişti yazışmalar oluyor raporun teyidi için..... artık susistimaller ayyuka çıkmış durumda

Arkadaşlar öncelikle sorularıma cevap yazan arkadaşlara tşk ederim ben çok şükür bugün engelli ehliyetimi aldım ve arkadaşlara yardımcı olmak için başından geçenleri yazmak istedim arkadaşlar bu sürece aile hekiminden başladım sonra o beni ortopedi heyet doktoruna yönlendirdi daha sonra doktor komisyona sevk etti ve heyete girdim heyet bana 102 ve 47 kodları verdi 1.sınıf şoför olur yazdılar bende buna itiraz ettim ve yalovaya sevk ettiler oradaki heyet otomatik vites kullanması gerekir dediler ve 78 40.11ve 35.04 kodları verdiler en sonda istanbul bakırköydeki il sağlık kuruluna yönlendirdiler oradaki heyet de yalovadaki kodları verdiler ve engelli ehliyeti almaya hak kazandım şimdi sırada araç almak var eğer alabilirsem o zaman da başıma gelenleri yine yazarım

Ben geçen hafta bir kaç araç firmasıyla görüştüm bana bu raporlarla araç alabilirsin dediler ama ellerinde araç yok İNŞALLAH başka rapora gerek duymadan aracımızı alabiliriz

Üst Alt