Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 yılında alınmış raporla tekrardan araç alınır mı?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
Merhaba;
2016 sağlık raporu (sadece otomatik vites kullanabilir ibareli) ve ilçe sürücü sağlık raporu ( kodlu) ile birlikte 2017 yılında arabamı aldım.

Şimdi sizlere sormak istediğim ;

Hastaneye gidip yeniden sağlık raporu almadan 2016 raporumla ( noter onaylı fotokopisiyle) araba alabilir miyim .Eğer alabilirsem bu eski raporla ilçe sağlık komisyonuna gidip komisyona tekrar çıkacak mıyım ( kodları veren kuruldan bahsediyorum)

Not: Raporun aslını 2017 yılında araba alırken araç bayisi benden almıştı elimde noter onaylı bulunmakta ve Ehliyetim yeni arkasında kodlar yazıyor.

Bu işte usta arkadaşlardan ricam beni yönlendirirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Daha 2017-2018 yıllarında araba alıp da ehliyetini yeni ehliyete çeviren birisi 5 yıllık süre dolmadığından henüz yeni araba almak için başvuran olmadığından eski raporun geçip geçmiyeceğini bilen çıkmaz heralde..

Merhaba ben 2010 yılında özel tertibatlı ve otomatik vitesli araç alır raporumla(H SINIFI EHLİYETLE)2015 yılında sıfır araç almıştım.
Aynı raporumla ve 2011 yılı verği indirimi için aldığım raporumla beraber şubat 2021 tarihinde yeni kodlu ehliyetimle beraber 2021 mayıs ayında yeni aracımı aldım ve önemli olan nokta raporunuz hastane tarafından sisteme taranmış olması lazım vergi dairesi sorun çııkartıyor. tvtvtv_1987

@cabbarehlinamus
hocam o zaman hastaneye başvurup 2016 raporumun sisteme yüklenmesinimi isteyeyim , birde aslı yok noter onayı mevcut elimde sorun olmaz herhalde.

@aysn41

aslında elimde engelli sağlık raporuda var güncel 2019 ama arkasında özel tertibat otomatik vites falan yazmıyor onu dikkate alırlar mı ki. sistemde görünüyor

eski raporunuzu aldığınız hastanede e nabız a işlettirin bence, yeni alınan karekodlu raporlar 2 yıl geçerli diyorlar.

aysn41

tamam çok teşekkürler birde tekrardan ilçe sağlık kod veren heyete gidecekmiyim o raporla yoksa yeni ehliyetimde kodlar olduğundan gerek yok mu gitmeme

aynı rapor aynı ehliyetle ( H sınıfı değil yeni tip arkasında kodlar olan ) daha önce araç almışsınız anladığım kadarıyla, aynı rapor aynı ehliyet geçerli şuan araç alırken.

aysn41

Aynen hocam ehliyetim yeni tip, ilk araç alımında amatörlüğümüze denk geldi araç bayisi benden aslını aldı raporun şuan da elimde sadece noter onaylısı mevcut kabul ederler inşallah

2016 yılında 1995 Yılında aldığım engelli raporu ile araç aldım hiç de sorun cıkmadı . Sürücü sağlık raporunu da araç alırken almıstım yeni tip ehlıyet ile.

egemmm

ama benim tekrardan sürücü raporu almama gerek yok herhalde arkadaşta öyle dedi çünkü ehliyetim yeni ve kodlar mevcut arkasında, tek korktuğum noter onaylı engelli raporumu kabul ederler inşallah

tvtvtv_1987

evet benım ehlıyetım yenı değildi o yuzden almıstım . alırsın dıye dusunuyorum

egemmm
hocam şimdi e-nabıza baktım sistemde rapor tarihi oranı ve rapor numarası mevcut yanlız pdf (döküman) olarak görünmüyor yani detaylar yok sadece tarih rapor numarası engellilik oranı gibi yazılar mevcut sistemde kayıtlı olması lazım demiştiniz bu yeterli olur herhalde.

cabbarehlinamus
hocam şimdi e-nabıza baktım sistemde rapor tarihi oranı ve rapor numarası mevcut yanlız pdf (döküman) olarak görünmüyor yani detaylar yok sadece tarih rapor numarası engellilik oranı gibi yazılar mevcut sistemde kayıtlı olması lazım demiştiniz bu yeterli olur herhalde.

Araç bayi ve vergi dairesine göre fark ediyor ,eski raporla alan arkadaşlar var sitede

Noter onayli bir suret aslı ile aynıdır. Kamu kurumları noter onaylı sureti kabul eder.

Üst Alt