Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 yılında evde bakim maasi kesilen kim varsa magdurlar buraya yaziniz

Zorro

Aktif Üye
Konular
247
Reaksiyonlar
2
Bakim maasi kesilen magdur kim varsa dertlerini,nedenini buraya yaziniz paylasalim,cozum arayalim hep birlikte.

Benim kesildi mayis ayini alamadim kriter 12 tl gecti diye.

Yazik olmus.gelirlerden birini cikarttaniz.oyi dusunun.bag bahce kira gibi gelirler.

77 yaşında şizofren bir annem var. Ben 7 yaşındayken hastalandı. Şu anda 50 yaşındayım ve hala bakıyorum. İki çocuğum(12 ve 17 yaş), eşim ve annem 2 odalı-sobalı eski bir evde yaşıyoruz (kayınvalidemin).Ağabeyim anneme bakmıyor. Eşim çok anlayışlı ve paylaşımcı. İkimizde emekliyiz. Toplam 2500 tl maaş alıyoruz. 2010 dan beri annem için bakım parası ve 3 aylık özürlü maaşı alıyorduk. Ancak kayınvalidem vefat edince kira geliri eşim ve 3 kardeşi hesabına yatırılmaya başlandı. Toplam gelirimiz 5000 tl ye ulaşınca sosyal hizmetlere durumu bildirdik ve her iki maaş da kesildi. (Bu arada 5000 tl diye özellikle düzeltiyorum 50.000 tl değil. Forumda başka bir başlık altına da yazdım Mayıs 2016 yoksulluk sınırı 4.478 tl.. Biz 522 tl geçtiğimiz için yoksul kabul edilmedik. Zenginis bis :) Bu arada evde bakım için kişi başı hane geliri daha da düşük... Ancak öte yandan ben eğer annemi bakım evine yatırırsam devletin bakım evine ödeyeceği rakam 3100 tl... Yani şunu ifade etmeye çalışıyorum. Hem evde bakım hem de 2022 maaşı için tespit edilen rakamların daha makul bir seviyeye yükseltilmesi gerekiyor. İnsanca ve insana yakışan şekilde yaşayamıyoruz zaten. Bu arada bazı üyeler tepki göstereceklerdir belki. 5.000 tl çok yüksek görünebilir ama inanın değil. Eğitim,servis, elk, su, tel, internet, küçük bir araç kaskosu-vergisi, giyimi, ilacı, doktoru, tüpü, ilacı, bezi vs derken ...5 kişilik bir aile ancak yoksulluk sınırında yaşıyor.

Rahat bir nefes almıştik maaş alırken kesilince eski sıkıntıya geri döndük kisi başına 800tl düşüyor iki kisiyiz demek zengin sayiliyoruz devletin kanununda.

geceyolcusu
Ancak öte yandan ben eğer annemi bakım evine yatırırsam devletin bakım evine ödeyeceği rakam 3100 tl....[/QUO bakım evine 3100 size olsa 900cıvarı yani 3 kat daha fazla ödicek bakımevine oysa size verse 3/1 ödeycek 3/2 karlı olcak devlet demekki kanun yapıcı devleti düşünmüyor hatta 2022 bile verse en yüksekten aylık 500 tl toplasan bakım +2022 : 1500tl ederki 3100ün yarısı bile değil.
siz (zenginis bis :D) diye itiraf ettiğiniz için vermiyorlardır :)

2011 de raporum %70.4 ağır engelli evet sürekli... ötv araç için 07.11.2016 raporum %74 ağır engelli hayır çıktı sürekli... Ve buda 07.11.2016 itibaren evde bakım maaşının kesilmesine sebeb oldu düşünebiliyormusunuz rapor oranım artmasına ragmen ağır engelli hayır aldım
Ama bitmedi itiraz ettim şu günlerde yeni sonuç bekliyorum ama şu kesin rapor yüzden artacak ama evet mi hayır mı orasını bilmiyorum ben kendim bizzat bildirdim aile politikalar müdürlüğüne bu işlerde kafası agrı yanları okuyunca tedirgin oldum ama keşke hakem hastane raporun sonucuna göre hareket etseydim diyorum ne dersiniz

2010 yılında evde bakım parasini almaya başladık ve 2016 7 ayında kendi evinizi alıp taşında gidip adres değişikliği bildiriminde bulundum aradan 2 ay gectikdik sonra kurumdan memurlar gelip aile gelirimizin geçtiğini söylediler ve bodrolar talep ettiler kuruma videoları teslim ettik ve maaşınızı kesildi geçen hafta ihbar mektubunu aldım ve geçmişe dönük 2012 yılından beri aile gelirimizin yüksek olduğu ve 50 aydır yersiz ödeme yapıldığı tespit edildiğini ve 46.700 TL yi bir ay içerisinde ilgili bankaya yatirmami istediler
Evet biz hataliyiz aile gelirimizin kurumun belirlediği gelirigectigini fark etmedim ve hesaplayamadik takdir edersiniz ki kurumda yılda en az bir kere denetlemeye gelmeleri gerekiyor fakat kurumdan kimse denetlemeye gelmedi zamanında denetlemeye gelmiş olsalardı biz bu kadar ceza ödemek zorunda kalmayacak dik
Şimdi bu olayda sadece bizmi suçluyuz memurların suçu yokmu acil konu hakkında yardım edecek kimse varmı desteklerini için sagolun

Üst Alt