Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016'da aldığım %51 raporla vergi indirimi alabilir miyim?

ferdi53

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba %51 engelli raporumvar 2016 da aldım %25 piskolojik %24 görme kaybı ve %10 İşitme kaybım var sizce vergi indirmi alabilirmiyim ? engelli indiriminden faydalanırsam emekli olabilirmiyim?

merheba
raporunuzu, işyerinden alacağınız çalıştığınıza dair yazıyı ve işe giriş bildirgenizin fotokopisini alıp yaşadığınız yerdeki defterdarlığa gidip vergi indirimi için başvuruda bulunun. rapor ankara maliye yüksek sağlık kuruluna onay için gidecek. onaylanırsa 3.dereceden vergi indirimi alırsınız. buda maaşınıza 31,50 tl olarak yansır. ama önemli olan erken emekli olmak için vergi indirim belgesi şart.

işe giriş yılınıza ve prim gününüze göre vergi indiriminiz onaylanırsa erken emekli olabilirsinişz.

Özgür bey öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürederim bir sorum olacak eyer vergi indirimim onaylanırsa vergi indirim belgesi dediğiniz evrağı nerden nasılalabilirim? birde kendi işim var çalışıyorum askerlik yapmadım %32 görmeme raporu verdiler sizce onaylanma olasılı nekadardır (merakediyorum) şimdiden vereceğiniz cevap için çok teşekkürederim

Vergi indirim belgeniz isyerinize postayla gelecektir. Eğer rahatsızlığınızin oranı tabloya göre ise açıklamaları anlaşılır ve doğru ise onaylanır. Raporunda 2016 yani yeni sorun olmayacağını zannediyorum.

çok teşekürederim

engelli vergi indiriminden faydalanırsam emekli olmak için tekrar rapor almam gerekecek mi?

ferdi53

İlk sigortalılık 1 Ekim 2008'den önce olmuşsa ve emeklilik 4a (ssk) statüsünde olacaksa bugün elde ettiğiniz vergi indirim hakkı size erken Yaşlılık emeklilik hakkı da kazandırmış olacak. Yeniden rapor almanıza gerek olmayacak

Bülent bey ilk sigorta giriş tarihim 96 yılıengelli raporumu 2015 8 . ayında aldım sizce olma olasılığı nedir ?

vergi indirimi

1 ayı geçti engelli indirimi için vermiş olduğum dilekçe halen bir dönüş olmadı merak ediyorum arayıp oğerenebileceğim bir telefon numarası varmı. şimdiden vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürederm

engelli

merhabalar ikamet etmekte oldugum rıze ssk kurumuna gıttım bugun emeklı olabılmek ıcın engellı vergı ındırımınn gereklı olup olmadıgını sordum bana verılen cevab engellı vergı ındırım belgeesını almanıza gerek olmadıgı soylendı fakat bazılarıda sart oldugunu soyledıler engellı vergı ındırımı belgesı geldıgınde bundan sonrakı yapacagım işlem ne olacak şimdiden verdıgınız cevablar için teşekkur ederım,

belgeyi aldığınızda çalışmış olduğunuz işyerine vereceksiniz sizi almış olduğunuz orana göre 1. 2. yada 3. derecede vergi indiriminden faydalandıracaklar, maaşınıza ek katkı sağlamış olursunuz,
almış olduğunuz vergi indirimi sayesinde emeklilikteki yaş kriteri ortadan kalkar ve prim gün ve 15 ile 20 yıl arasında çalışma ile de erken emeklilik hakkına sahip olursunuz

ferdi53

1 ekim 2008 öncesi sigortalı olan, emekliliği ssk statüsünde gerçekleşecek kişiler emekli olabilmek için vergi indirim hakkı elde etmek zorunda.

engelli

merhabalar Beklemiş olduğum vergi indirim belgesi %57 suresiz bugün sgk ya gittim raporla memur bana malulen emekli olabilmek için hastahaneye sevk etmesi gerektiğini soyledi vergi indirim belgesi aldım dedim süresiz o bizi ilgilendirmiyor dedi şimdi nasıl yol izleyeceğimi bilmiyorumbu konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim

Malulen emeklilik için %60 ve üzeri olması gerekir.

ferdi53

Malulen emeklilik için değil, elde ettiğiniz sakatlık indirim hakkına istinaden erken Yaşlılık emekliliği için başvuracaksınız. Sigorta müdürlüğündeki görevli yanlış değerlendirmiş. Malulen emeklilikte sgk hastaneye sevk eder, Yaşlılık emekliliğinde vergi indirimi var mı diye bakar, hastaneye sevk etmez

yine sgk yamı?

memur sadece malulen olabılecegımı ve hastaneye sevk edecegını soyluyor vergı ındırım belgesı erken yaslılık emeklılık ıcın hıc bır bılgı vermıyor

Üst Alt