Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016'da aldığım raporla vergi indirimine başvurabilir miyim?

musametin

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
1
merhaba 2016 da aldığım raporla vergi indirim için ilgili daireye gitsem kurum beni tekrar (kurul) yani heyete gönderiyormu yoksa mevcut rapor geçerli olurmu. alınan rapor hakem hastahane raporudur. ?

Son düzenleme:
avcı1

2014'te aldığınız rapor, hem de uygun hastaneden alındığına göre geçerlidir.

İşyerinizden yazıyı alıp vergi indirim hakkı kazanmak için vergi dairesine başvurmanız yeterli olacak.

SGK başlangıcınız nedir?
Yanlış bilgilendirme yapmıyalım. Sigorta başlangıcınız önemli 2008 öncesi ise raporunuz kabul olmıcaktır.

İşe Giriş Tarihi
01.02.2005
Uzun Vade Gün Sayısı1370
rapor kabul olmazsa yeniden rapormu almam gerekiyor yeniden muayenelerden mi geçicem yoksa eski raporumu onaylatcammı nasıl bir süreç oluyor.?

@ümit kurtuluş

Uygun bir hastaneden, yani vergi indirim başvurusu sırasında vergi dairesinin kontrol listesinde uygun görünen bir hastaneden ve son yönetmelik tarihi olan 2013 yılından sonra alınmış bir sağlık kurulu raporu vergi dairesince niçin kabul edilmesin?

Onlarında zaten yapacakları eğer kendilerine sunulan rapor eski tarihli ya da istenen açıklamayı içermiyorsa ( vergi muafiyeti amaçlı vs yazmıyorsa ) listelerinde uygun görünen bir hastaneye sevkedip, sağlık kurulu raporu aldırmak değil mi?

@ümit kurtuluş

o dediğiniz raporun tarihidir ilk işe giriş yada ilk siGorta başlangıcı için değil.

-Kendisi engelli olanlar için;

-Çalıştığına dair işveren tarafından düzenlenen imzalı ve kaşeli dilekçe,nüfus cüzdanı fotokopisi,bir adet fotoğraf,varsa ilgili yönetmeliğe uygun sağlık kurulu raporu (30/03/2013 tarih ve 28603 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Engellilik Ölçütü Sınıflandırması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik)

Schizophrenia teşekkr cvp için ali bey işe giriş tarihim 2005 raporumu yeni aldım yani 2016 ilk aylarda geçen sene zannediyordum ama yanılmışım rapor tarihim 2016 nisan ayı işe başvurdum engelli kadrosundan değil özel şirkete ve ssk primimi devlet ödüyormuş buradan bilgilendirmekde isterim engelli çalıştırma teşvikinden yararlandım. vergi indirimi için başvursan tekrar hastahaneye gönderiyorlarmı asıl soru bu. teşekkrler.

avcı1

Konunun başından itibaren zaten sorunuzun cevabı verilmeye çalışılıyor.Yani elimizdeki rapor geçerli mi yoksa vergi indirimi başvurusunda bulunursak vergi dairesi yeniden hastaneye yönlendirecek mi onu soruyorsunuz.Herkeste ona cevap veriyor:)

Benim bildiğim, Schizophrenia nın da belirttiği gibi esasında yeni bir rapor istenemeyecek.Çünkü raporunuz yeni ve vergi dairesinin istediği yerlerden birinden ve yakın zamanda alınmış.

Ancak @ümit kurtuluş farklı birşey yazmıştı.O da konuya dönüş yaparsa neden öyle yazdığını belirtirse belki başka bir boyut vardır?

Ben tarihi 2008 olarak biliyorum 2013 olarak revize edilmiş. Lakin raporun alış amacı çok önemli çünki bir çok insan hastaneye gidip engelli raporu alıyor. Rapor vergi indirimi için olmadığından kurul red veriyor.

Yönetmelikleri sıkı takip etmek gerekiyor.
Mesela ben bu işlerlen uğraşırken 6 ayı geçmiş rapor kabul görmezdi. Bu yüzden kurulun tekrar sevki ilen rapor alınırdı.

Arkadaş 2014 aldığı rapor muhtamelen vergi indirimi için değil, Bir işe engelli kadrosundan girmek için alınmış ola bilir. Sağlanan indirimler (Su, digiturk, cep telefonu hattı gibi ) faydalanmak için almış ola bilir. Tam tersi olsaydı vergi indirimine 2014 yılında başvururdu. Muhmamelen hastaneye gidip engelli raporu almış.

masterzek evet dediğiniz gibi 2008 yılı biraz kafamı karıştırmıştı fakat Ümit Kurtuluş konuya açıklık getirdi hepinize teşekkr ederim buradan birçok vatandaşımız bilgi sahibi oluyor sayenizde ve sayemizde sorumun cevabını aldım teşekkrler.

vergi indirimi için başvursam raporum düşürülürmü.?

merhaba arkadaşlar ben 2016 tarih 3. ayda hakem hastahaneden %45 sürekli raporum var vergi indirimi başvurusu yapmadım yaptığım taktirde raporumu düşürme yetkisi varmı? düşürürlermi? duyduğum kadarıyla 2013 den sonra alınan raporlarda düşürme olmuyormuş diyorlar ne kadar doğru.
bilgi paylaşıldıkça artar halkımız bilgilensin saygılar.

Yaşlılık aylığı statüsünde emekli olabilmek için vergi inidirimine başvuru yapmanız gerekir aksi taktirde emekli olamazsınız oranınız maluliyet içinde yeterli değil başvuru yapmadan oranın düşüp düşmeyeceğini anlamak zor bazı rahatsızlıklarda oranlar değişti geçen senelerde sizin rahatsızlığınıza bağlı oranda değişiklik yok ise düşmez sanırsam.

Rapor almanızın mantığı erken emeklilikten faydalanmaksa o da ancak Vergi dairesine vereceğiniz raporunuzun yüksek sağlık kurulu tarafından onaylanması ile mümkün olacaktır, eğer size raporu veren hastane heyeti mevzuata uygun bir şekilde oranlarınızı yazmadıysa düşme yada yükseltme olabilmektedir

Üst Alt