Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016'da emekli olacak kişi bu yeni yapılan seyyanen zamdan yararlanabilecek mi

OturanBoğa muratoto mehmet-41Yüzde 3.86 enflasyon zammı ve 100 lira seyyanen artışın yansıtıldığı maaşlar yatırılmaya başlandı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu zamların yanı sıra 2016'nın diğer maaş artışını da Temmuz'da görecek. Temmuz'da da maaşlarda bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar artış yapılacak. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu yıl 3 zam birden almış olacak. Bu 3 zamdan, sadece şu an emekli olanlar değil, 2016 yılı içerisinde emekli olacaklar da yararlanacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine çıkardığı yasa ile Ocak ayında 100 lira ekstra zam getiren Hükümet, bu artıştan 2016 yılı içinde SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olacakların da yararlanması için yasaya bir madde ekledi. Buna göre; bu yıl içinde emekli aylığı bağlanırken, 2016 yılı Ocak ayı itibariyle aylık tutarı hesaplanacak. Bunun üzerine de mevcut emeklilere uygulanan artışlar eklenecek.Örneğin; Temmuz'a kadar olan dönemde emekli aylığı bağlanacak kişinin, önce 2016 Ocak ayı itibariyle aylık tutarı hesaplanacak. Buna da Ocak'taki yüzde 3.86 enflasyon zammı ve 100 lira seyyanen artış eklenerek maaş ödenecek. Bu emekli, maaşı bağlandıktan sonra yapılacak Temmuz ayındaki enflasyon zammını da alacak. Temmuz'dan sonra emekli aylığı bağlanacak kişinin de önce 2016 Ocak ayı itibariyle aylık tutarı hesaplanacak. Buna da Ocak'taki yüzde 3.86 ve 100 lira artış ile Temmuz'daki enflasyon zammı eklenerek maaş ödenecek. Böylece bu yıl emekli aylığı bağlanacak kişiler, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 100 lira seyyanen artış da dahil 3 zammından yararlanacak.

SON TARİH 31 ARALIK

Söz konusu düzenlemeden, bu yıl içinde emekli aylığı bağlanacak olan kişiler yararlanacak. 31 Aralık 2016'dan sonra emekli aylığı bağlananlar bu düzenlemelerden yararlanamayacak. Ayrıca belirtelim; bu düzenleme SSK ve Bağ-Kur emeklileri için. Memur emeklileri bu düzenleme kapsamında değil.

2016 yılı içinde emekli olanlar faydalanacak, hürriyet gazetesinde yayınlandı bununla ilgili bir sgk uzmanı açıkladı kesin bilgi...

Merhaba
temmuzda emekli olacağım kısmetse, bu yukarıda bahsettiğiniz zamlar, emekli maaşı hesaplama tablosunda çıkan rakam içerisinde görünüyormu, örnek bağlanacak maaşım sgk sitesindeki tabloda 2300tl. görünüyor, bu paranın üzerine mi konulacak, yoksa görünen 2016 güncel tablo içinde bahsedilen ilk 6 ay zammı da mevcutmu. şimdiden teşekkürler

taro

Emekli maaşı hesaplama sitelerinde bu seyyanen zam 2016'da emekli olacakların maaş hesabına nasıl yansıyacak, bilemiyorum. Belki o hesaplamayı yapan sitelere mesaj yazmak ve sormak lazım

Arkadaşlar son durum nedir. 2016 da emekli olupta seyyanenden faydalanabilen varmı.

ben yüzde 53 raporla 25 aralıkta emeklilik hakkı kazanacağım aynı gün tahsis talep formu vereceğim bende 2016 şartlarına göremi yoksa 2017 ye göremi maaş hesaplamasına tabiiyim

bgün alo 170i aradım böyle bişey yok dedi :(
bilmiyorlar galiba
dedim emeklilik şartlarım tamam bu yıl içinde emekli olduğumda maaşıma bu zamlar eklenirmi emeklimaası sitesindeki maaşın üstüne mi eklenir diye detaylı sordum emekli olmadan farazi konuşulmaz ısrarla sorunca böyle bişey yok dedi.

Üst Alt