Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016'da engelli memur oldum. 2 yıl süreli vergi indirimi almamın zararı olur mu?

thebest42

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,ben 2016 yılında ekpss ile memur oldum,ekpss ile yerleşen zaten engelli kadrosundaymış ve ben bunu bilmeden erken emeklilik için maliyete vergi indirimine başvurdum 2 yıl şerh koymuşlar,bu beni etkileri,2 yıl sonra tekrar başvurmadan sorun olurmuş.Yani bunun bana zararı veya faydası ne olur.Teşekkürler

thebest42 vergi indirimi sadece sgk çalışanlar için geçerlidir erken emeklilikte
Vergi indirimin size sadece maaşınızda ufak
bir getirisi olur.

Peki şu an ekpss ile atandığımdan engelli kadrosundamıyım,bu koydukları 2 yıl sonra kontrole gitmesem ,erken emeklilikte sıkıntı yaşarmıyım.tşk

Evet şuan engelli kadrosunda sın erken emeklilik tarihin geldiğinde kurum seni hastaneye sevk edip yeni bir rapor almanı isteyecek.

Yeni raporda engel oranı düşük çıkarsa ne olur ? Engelli statüsünde çalışırken engelli vasfını kaybediyor ve engelli erken emekliliğinde de yararlanamıyor. Kazanılmış hak devreye girip memurluğu devam edip emekliliği diğer memurlar gibi bekleyip işine devam mı eder yoksa engelli kontenjanından girip engelli vasfını kaybettiği için işinden de olur mu ?

Peki,bu vergi sindiriminin bana pek bi faydası olmayacak sanırım maaşa yansıması dışında,2 yıl sonra kontrol muayenesinde gitme zorunluluğu varmı,bide tarihi kendimmi izleyip basvuracam rapora o tarihte,zaten emekli olurken tekrar rapora gönderecekleri için 2 yıl sonraki kontrole gitmeden ne olur ? Tşk..Arkadaşlar

Üst Alt