Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016'dan daha eski ehliyetlerin yenilenmesi için son tarih 31 Aralık 2022!

KKELEBEKK

Yönetici
Konular
466
Reaksiyonlar
176
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre bu tarihe kadar değiştirilmeyen eski tip ehliyet belgeleri için idari para cezası uygulanacaktır. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sitesinden veya Alo 199 aracılığıyla randevularınızı oluşturabilir, ehliyetinizi yeniletebilirsiniz.

2022 yılında geçerli olmak üzere ehliyet yenileme bedeli 15 TL'dir.
Yeni tip ehliyetin yenilenmesi veya kaybedilmesi halinde yenisinin çıkarılması ise 225+45 TL'dir.

bu akaryakit fiyatlarindan dolayi arabayi garaja cektim yazin satacam ehliyetide istemiyorum yeniletmeyecem

KKELEBEKK Engelli ehliyeti yenileme işlemleri sıfırdan rapor alarak mı oluyor ? Daha uğraşsız bir yolu yok mu ? Babam ehliyetini yenileyecek 2013 den kalma ancak hastaneye rapor için gittiğinde daha girdiği ilk doktor ben sana ehliyet vermem komisyonda olursam da verdirmem demeye başlamış. Tek doktor direkt komisyona zevk edip oraya da nöroloji doktoru görüşünü istemiş ama tek doktor komisyona sevk ettiği için diğer doktorlar görüşlerini giremiyorlarmış.Sağlık müdürlüğü de heyete böyle girersiniz ancak diğer 3 doktora girmemiş görünüyorsunuz bunu saymazlar diyor. Doktora gidiyoruz iptal etmesi lazımmış ve sıfırdan tekrar kayıt açıp girmemiz için.Bu sefer de doktor sizin derdiniz para iptal filan etmem diyor. Bunlar nasıl tavırlar anlamıyorum. Kendim para verip kayıt açtırıyorum sanki beyimiz bize tazminat ödeyecekmiş gibi tavır alıyor. Böyleleri yüzünden bu mesleğe saygım kalmadı.

Şimdi saçma hikayemden sonra tekrar sorayım.Sıfırdan ehliyetalır gibi doktor doktor gezip sonradan komisyona mı girmemiz gerekiyor ? Yoksa biz mi bir şeyleri yanlış yapıyoruz. Ayrıca bu yıl yeniletmezsek ne gibi bir sorun çıkıyor iptal filan mı ediyorlar ehliyeti ?

Merhaba özel tertibatlı kod yazılması gerekiyorsa aile hekiminden hastaneye sevk alıp hastaneden doktor sadece rahatsızlığınızı yazarak evrağı size veriyor hastanenin heyet bölümü evrajkları tarataraak sizi ilçe özel tertibatlı komisyonuna sevk ediyor gerekli kararı hangi tertibatları kullanmak zorunda iseniz orada belirleniyor ve o rapor ile yeni kodlu ehliyetinizi çıkarttırıyorsunuz.(2021 şubat ayında ben bu yolu izledim yeniledim) ZamanınEli

Evet. Maalesef bizler bu prosedürü uygulamak zorundayız bu uygulamanın tek iyi tarafı egoist doktorların keyfi kararlarının önüne geçmiş bulunmakta komisyon daha bilgili ve donanımlı bence sizlerede tavsiyem biran önce ehliyetinizi yenilemeniiz yogunluga bırakmamak daha iyi gibi geliyor bana.
@cabbarehlinamus Bu zaten sıfırdan almak ile aynı yol değil mi?

cabbarehlinamus Dediğim gibi o egoist doktorlardan birisi sana ehliyet vermem verdirmem , dua et komisyonda ben olmayayım diyor:) Bazıları cidden bilgisiz cahiller ne kadar doktor olsalar da bu gerçek. Benim hastalığımı yıllardır bilen tanıyan takip eden doktor bile senin araç kullanmanda bir sakınca yok , herhangi bir tertibata bile ihtiyacın yok derken bunlar elinden gelse ehliyete el koyacaklar.

cabbarehlinamus

bende normal B ehliyetimi 2013 de aldım yenileyeceğim. Engelli raporumla başvurupta mı yenilesem normal devam mı etsem bilemedim. Raporumda %5 ortopedik engel de mevcut, sağ dizim ile çok fazla araç kullanamıyorum bir mühlet sonra karıncalanmalar, uyuşmalar oluşuyor. sadece otomatik oda sol ayagımı aktif kullanıyorum biraz çıldırmalık bir durum :D

Komisyon da süre ne kadar oluyor detaylı muayene mi ediyorlar

Merhabalar epilepsi hastasıyım ancak nöbet geçirmiyorum çok şükür en son ve ilk olarak 7 yıl önce bir nöbet geçirdim ve sonrasında her yıl özel bir hastanede nöroloji doktoruna muayene oluyorum doktoruma anlattım kanun diyormuş ki son üç yılda 6 aylık muayene girişi olması lazım işte o yüzden doktor bana 6 aylık muayene girişim olmaması sebebiyle sürücü olur sağlık raporu veremem diyor oysaki aynı doktor kendisi beni her yıl olmak üzere muayeneye çağırıyor şimdi bunda benim suçum ne. Bu konuda tecrübesi olan varmı ne yapmalıyım acaba bilmiyorum.

merhaba ehliyette monoküler yazıyordu eski tipte. şimdi işitme cihazı kullanıyorum onu nasıl ekleteceğim ehliyete ? elimde özel hastane işitme testi ve engelli raporu alırken devlette yaptıkları uyduurk test var . onu kabul ederler mi?

Engellinin ehliyet yenileme çilesi 31 aralık son gün!?

evet arkadaşlar bildiğiniz üzere 31 aralık 2022 eski tip ehliyetlerin son kullanma tarihi o tarihe kadar yenilemeyenlerin hem ehliyeti iptal olacak hemde para cezası gelecekmiş ben de epilepsi hastasıyım yüzde39 engelli raporum var o yüzden benim işim baya zor ben şansımı ilk başta özel hastanede deneyecem sonra devlet hastanesine gidecem aslında benim hastalığım sara değil ama benide o kategoriye sokuyorlar neyse bu konuda tecrübesi olşan arkadaşlar var mı aramız daa ???
ramazan dan sonra inşallah bu işin üzerine düşecem zaten hastaneye bir randavu alayım desem 1 ay sonraya atıyor...

@poyaz_

Evet haklısınız yorucu bir süreç maalesef.
geçen hafta ben de yeniledim.
komisyondan randevu ile çağırılması da uzun sürüyor
yaklaşık 40 gün sonra komisyona çağırdılar beni bu süreyi de hesap ederek başvuruda bulunun
Yıl sonuna yaklaştıkça yoğunluk artabilir.
şimdiden kolaylıklar dilerim allah yardımcınız olsun

ne yapacaz böyle biz nasıl yenileyecez bu ehliyetleri ???

Epilepsi hastası olarak ehliyetimi yeniledim çok şükür

Aile hekiminden sevk aldıktan sonra devlet hastanelerinin sağlık kurulu birimlerine mi basvurcaz?

Devlet Hastanesi'ne gittim elimdeki bütün eeg ve tahliller ile birlikte. Doktor baktı ve dediki 6 aylık muayene ile sürücü olur sağlık raporu alabilirsin. Aldım ve işleme koydum yeni ehliyetim elime ulaştı çok şükür.

sovalyem

İyi bari, heyete de girmemişsiniz. Benimkini de sıkıntısız yenilerler umarım.

Hocam sağlık kuruluna mı basvurdunuz yoksa normal poliklinik mi

ne olacak bizim bu ehliyet yenileme işimiz Allah kahretsin zaman daralıyor ehliyeti iptal olan yığınla adam var benim kide iptal olursa çok kötü olur devlet bu işe neden esneklik getirmiyor... her geçen gün aleyhimize işliyor...

sovalyem

Bende d.hastanesine gittim 6 sene evvel cektirdigim ve temiz olan eeg raporum vardı.
Ama nöroloji doktoru nöbet geçmişin varmı diye sordu.
Diğer doktorlara görünüp kurula çıktım. Şöyle yap böyle yap ayağını oynat avucunu kapat aç derken kurul başkanı;
Seni komisyona sevkediyoruz. Mevcut ehliyetin otom. vitesli araç. Sanırım bu yönde yenilenir dedi.
Bekliyorum komisyonun mesajını

Üst Alt