Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017’de aldığım raporla araç alabilir miyim?

fa06

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
benim %60 raporum mevcut ve sürekli.osteporoz hastasıyım bir çok defa kırıklarım meydana geldi.raporumda şöyle teşhis koymuş..TEŞHİS/TEŞHİSLER.HAFİF AY,DİFFÜZ OSTEOPOROZ (MULTİPLE KIRIKLI)TORAKAL SKOLYOZ L5 SAKRALİZASYON,L5 SPİNA BİFİDA.Buna göre endokirin %50 ortopedi %10 kardiyoloji marfan sendromu için%10 toplamda raporum %60 ve sürekli yazıyor.benim raporumda kişinin engel grubu ortopedik ve süreğen (kronik) bölümleri işaretlidir.raporun kullanım amacı sadece engelli kimlik kartı işaretlidir.raporumu 18/09/2017de aldım.Ben bu raporumla araç alabilirmiyim.ÖTV de faydalanabilirmiyim.

-

fa06

Forumda sayamadığım kadar ÖTV'siz araç alımı ile ilgili başlık var.

Bu başlıkların hepsinde belirtildiği gibi, %90 altı engelli raporu olan kişinin ÖTV'siz araç alabilmesi için ORTOPEDİK işaretli engelli raporu (sizde olan) ve özel tertibat kodlu ehliyeti olması gerekiyor. Aksi halde araç alamazsınız.

Ancak sizin ortopedik engel oranınız düşük (%10) olduğu için özel tertibat kodlu ehliyet alsanızda vergi dairesi ÖTV'siz araç alınızı onaylamayabilir. (Kesin değil anlamında söyledim. Alabilirsiniz de, alamayabilirsiniz de...)

Bu yüzden yapmanız gereken ehliyet işlemlerinizi hallettikten sonra seçtiğiniz aracın bayisininde yönlenidrmesi ile(Onlar vergi dairesine sizin adınıza ön görüş sordukları için sizi yönlendirirler) önce Bölge Trafik Vergi Dairesine gidip görüşmek sonrasında eğer gerekli görürlerde yönlenidrirlerse Bölge Vergi Dairesine gidip özelge doldurmaktır. Özelgenize verilen cevaba göre (olumlu/Olumsuz) aracınızı alabilirsiniz.

fa06

1995 de aldigim rapor ile aldim ben onenmli olan surekli ibaresi olmasi

diyelimki ötv den faydalanabilirim ehliyet şartmı bir yakınım araç alamazmı

fa06

senın ıcın ehlıyet şart. Sen agır engellı deılsın . Bır baskasının kullanması ıcın %90 ve uzerı olacak ki rahatsızlıgın senın uzerınden alsın.kullansın .

fa06
%90 altında ehliyet kesinlikle şart.

egemmm

Hocam hangi tarihte aldınız 1995 yılındaki raporla aracınızı?

amiira

2016 yılında aldım.. raporum devlet hastanesınden alınmıs ve sureklı ıbaresi vardı .

Üst Alt