Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 ötv düzenlemesi engelli vatandaşların araç alımındaki indirimini etkiliyor mu?

smile54

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar eşime ehliyet alıyoruz su an kursa devam ediyor nasipse 1 ay içinde sinavlari geçerse ehliyetini alacak gerçi şimdi aday oldukları için 2 yıl için sertifika veriyorlarmis ama neyse sanırım onunla araç alabiliyor musuz

benim sorum forumlarda 2016 da yapılan konuşmalarda hep 2017 de ötv vergi oranları değişiyor gibi yazılar gördüm
geçenlerde bir kaç da firmaya gittim görüştüm mesela 2017 model tucson marka araç 114 bin TL den 76bin tl düştüğünü öğrendim 99 bin TL lik aynı aracın baska düşük bir modeli 66bin tl ye düşüyor Sanyong da sorduğum vitoli marka araç 99 bin TL den 60 bin TL ye düşüyor farklı modeller farklı indirimler yapıyor yaklaşık olarak bu civarda fiyatlar söylendi

şimdi eğer bu 2017 deki ötv değişikliği yapildiysa bu kadar indirimi nasıl yaptılar yada bu bu degisiklige engelli vatandaşlardaki ötv indirim oranında değişiklik yapılmadı mi yada darbe olayları yüzünden bu değişiklik yapılma olayı ertelendi mi veya yapılması gecikti mi veya yapilacak mi yapilacaksa ne zaman yapilir veya ne şekilde olur?

bu konularda bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim şu an için 1.6 motor otomatik vites araçların üstünde araç alamıyoruz deniliyor yalnız yeni çıkan modellerde hem otomatik hem düz vites olarak kullanabilen araçlar çıkmış acaba o araçlarda otomatik vites gibi uygulama görüyorlar mi böyle bir araç alan var mı?
Simdiden ilginize Teşekkürler

smile54

Eskiden 1600 cc motor hacmine sahip bütün araçlarda %45 ötv indirimi vardı. Son yapılan düzenleme ile ötv indirim oranı araç fiyatına göre değişti. 1600 cc araçlarda ÖTV:

ÖTV matrahı (çıplak fiyatı) 40 bin lirayı aşmayanlar için ÖTV yüzde 45
ÖTV matrahı 40 bin lirayı aşıp 70 bin lirayı geçmeyenler için yüzde 50
ÖTV matrahı 70 bin lirayı aşanlarda bu oran yüzde 60

olarak belirlendi.

Bülent bey esimin rapor orani % 49 benim ise % 90hangimiz adina araba alsak daha iyi olur alacagimiz araba 65 bin tl ne kadar indirim alırız ikimiz

Üst Alt