Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 OTV duzenlemesinin engellilere etkisi..?

Bertoned

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Site yönetiminin notu:

"Arkadaşlar, bu konuda bir tereddüt yok. ÖTV kanunu da ilgili yönetmelik ve tebliğ de konuyu motor hacmi ile G.T.İ.P. numarası temelinde ele alır ve der ki mealen, 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm³'ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³'ü aşanlar hariç), 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alan araçlar ÖTV istisnası ile satın alınabilir.

Yani, bizim için ötv oranının da araç fiyatının da bir önemi yok. 1600 cc'yi geçmediği sürece otomobilleri ötv-mtv muafiyetiyle satın alabiliyoruz. "

_________
Merhabalar,
Arkadaslar hazir yeni OTV duzenlemesi olacakken BIMERE ehliyet icin alinan raporun OTV istinasi icin yeterli oldugu yonunde bir ortak metin hazirlayip gondersek. Sayin OturanBoğa nin bize yardimci olmasini umuyor ve rica ediyorum.

2017 ocak ayinda yonetmeligin yururluge firecegi soyleniyor su an tasari meclisten gecti bildugum kadari ile.

Yeni düzenlenecek ötv sisteminde...

Arkadaşlar yeni düzenlenecek ötv uygulamasında bize sunulan ötv istisnasında ne gibi değişikler olur belli bir kısıtlama gelir mi yoksa 1.6 ve altındaki hacimli araçlarda aynı düzen sürer mi?
şimdi ki uygulama da araba 1.6 olsa da 200,000 TL lik araçla 60-70,000 TL araç arasında %45 lik muafiyet uygulanıyordu. Artık 1.6 yı geçmeyenler kendi için değişik vergi dilimlerine sahip olacağı söyleniyor.

redkit

ben araç almaya niyetlendim ve böyle oldu şunu anlamıyorum mesela seat ateca 1.0 motorlu suv çıkarıyor ona nasıl vergi olacak ya adil olmayan vergiler alıyorlar millet onlara göre hareket etmek zorunda kalıyor ama yooook arkadaş oda ne birileri nefes alıyor galiba sıkmak lazım mantığıyla saldırıyorlar ben bu sene 1.6 süperb style almayı planlıyorum inşallah bir sakatlık olmaz araba d sınıfı çünkü lüks bir araç.

olacağı şu lüks araçların vergilerini 90 yaparlar engelliye 45 indirim derler ve bizim araba almamız yalan olur

Arkadaşlar bende yakınen takip ediyorum genelde şimdiye kadar 1.6 ya kadar %45 ÖTV alınıyordu yeni düzenlemede uygulanacak olan anladığım kadarıyla araç 1.2 -, 1.3 ,- 1.4,- 1.5 , -1.6 olsa bile eğer BU araç lüx sınıfı bir araçtır denirse 2.0 'a uygulanan %90 ÖTV uygulanacak. Velasıl genelde vatandaştan vergi toplamanın yöntemlerinin başka bir versiyonuyla karşı karşıyayız

engellilere tanınan ötv muafiyetinde fiyatın yükselmesine yönelik bir değişiklik olmasa iyi olur ama hiç sanmıyorum.

Gerçekten utanç verici yeni bir durumla , uygulamayla karşı karşıyayız. Ben kararımı verdim kimseyle muhatap olmadan uğraşmadan gideceğim Gürcistan'a Türkiye'de hayal bile edemediğiniz,istediğim,beğendiğim arabaya türkiye'deki fiyatın 3/1 fiyatına binip geleceğim ne formalite ne bürokrasi .......

@BLACKSAGAT yeni düzenlemenin içeriğini henüz kimse bilmiyor muafiyet yine olur ama lux sınıfta ödenen fark artar..

[FONT=sans-serif]@teo [/FONT]
[FONT=sans-serif]oradan alıp türkiyede kullanmanın şartları neler[/FONT]

redkit kardeşim yaklaşık 4 yıldan BU yana bir araba alayım diye uğraşıp durdum ama malesef benim ülkemde kimse doğru dürüst bilgiye sahip olmadığından sabrın varsa kavak yaprağı gibi oradan oraya savrulup durursun ben pes ettim pes BU arada arayışa girdim bende; önceleri bazı ağırdı şartları ama şimdi oradada yeni düzenlemeler yapıldı ve kolaylaşrırıldı, ana hatlarıyla şöyle ; dezavantajı şu : aracı türkiyede satamıyorsun BU bir ikinciside iki yılda bir gürcistana girip çıkman gerekiyor. Bunların haricinde türkiyede senelik sigortanı,kaskonu yaptırıyorsun, vize sıkıntın yok,bandrol derdin yok kardeşim. Eğer arabayı satmak isteraen gürcistana gidip satıyorsun ....

mami juniorun verdiği linkte % 74 oldu dıyor ötv için bence çok artmış

bizim için sistem hala aynı devam ederse iyi ama yok ona da bir değişim getirirlerse vay halimize bence 55.000 tl sınır kötü 55.000 e ne alınabılıyor kı ??

tabi verilen linkte ki durumlar veriler doğruysa

Mami Junior kesinlikle bu tasarıya göre değişiklik olur bize yedirmezler o 1600 lüks araçları :)

ılk satırınız daki ehlıyet ıle alınan raporun ötv için yeterli olduğunu yazsak demişiniz de şimdi ben 2016da bu sene ehlıyet aldım hatta 2 ay oldu fakat bi durumu belirten yüzdesi teşhisi falan bir de il sağlıgın verdiği kodlu rapor işte bu ikisinle olmuyor mu ben gibe özelge yazdım sol el bilek amputasyon dıye rapordakı teşhisi adamlarda otomatık yeterli diye evime posta geldi bu 2 raporla alamam mı hastane de bana nasıl araba kullanabılcegına dair rapor vermıyoruz artık dedi maliyeye gösterdim özelgeye bakarak tamam dedi ama ?

Son düzenleme:
ÖTV Değişikliği BİZLERİ nasıl etkiler?

Merhaba Yeni yeni değişen ÖTV Yasası ile birlikte 2017 yılında kısacası şu şekilde olacak;

Motor hacmi 1.6L altında olup net fiyatı 55 bin TL altında olan otomobiller için ÖTV oranı değişmedi, %45
Motor hacmi 1.6L altında olup net fiyatı 55 bin TL üstünde olan otomobiller için yeni ÖTV oranı %74 oldu.

Şimdi benim merak ettiğim devlet 2017 yılında araç alımı yapılacağı zaman nasıl bir prosedür izleyecek biz engellilere???

Acaba bize hiç dokunmayıp standart 1.6 motor aşağısı olan bütün araçlarda bizlerden ötv alınmazmı şimdiki uygulama gibi

yoksa bize artık %45 ötv si olan yani 55 bin TL altı olan mı artık revaç görülecek? 55 bin üstü hayal mi olacak ?

Diyanet işlerinin kullandığı S Class mercedesi " çerez parası " diye tanımlayan bir yapıda, lüksa ve lüks olmayan araçlar acaba neye göre belirlenecek ?

Bence saçma sapan bir hal alacak, araba alma işi. Bizler sadece kendimiz değil, tüm milletimiz sıfır araba alsın yollarımız yürüyen külüstürlerden kurtulsun artık derken; bu gidişle ne yazıkkı yollarımı yürüyen külüstürlerle dolacak. Bu hem kullananı hemde ortak paylaşım gösterdiğimiz trafikte ki seyir eden herkes için tehlikeyi arttıracaktır. Ambiyane tabir ile bir külüstürü şahlandırıp en azından standartlara uydurmak da zaten bir araba parası neredeyse.

Engelli sınıfı ehliyeti olan ve bu ehliyet üzerinde gerekli KOD'lara sahip olanlar başkaca birşey istenmeksizin ÖTV indiriminden yararlanmalıdır. Hali hazırda engelli olduğu için engelli ehliyetini almış bir insandan niye başka başka raporlar istenmektedir ? Bu zaten kendi başına olayı saçmalık boyutuna taşıyan konu.

Engellilik haline uygun Kod ve engelli sınıfı ehliyet ÖTV indirimi için yeterli olmalı.

Ben ortak bir çalışmaya varım.

arkadaşlar şu noktaya dikkat etmek lazım.. söz konusu vergilendirme arçların liste fiyatı üzerinden değil, net fiyatı yani vergilendirilmemiş fiyatı üzerinden yapılıyor. yani buna göre;

- Motor hacmi 1.6L altında olup net fiyatı 55 bin TL altında olan otomobiller için en fazla yaklaşık şu anki 94 bin liralık araç alınabiliyor. (ötv'siz yaklaşık 65 bin) 94.100 liralık araç için uygulanacak ötv oranı ise %74.

- Motor hacmi 1.6L altında olup net fiyatı 55 bin TL üstünde olan otomobiller için yeni ÖTV oranı %74 ise normalde bu dilimde alınabilecek en ucuz araç 113.000 liraya gelecek (ötv'siz yaklaşık 65 bin)

- 1.4 motor dizel araç bildiğim kadarı ile mevcut bulunmadığından belki 1-2 araç dışında, Motor hacmi 1.6L olup net fiyatı 160 bin TL altında olan otomobiller için (haberde her ne kadar ÖTV oranı değişmedi, %90 dense de bu bilgi malunumunuz yanlıştır, şu an %45 dir) %90 deniyor..yani mevcutta 1.6 motor 95 bin liralık bir araç yaklaşık 125 bin liraya gelecek... (ötv'siz yaklaşık 66 bin)

öncelikle habere bakarsanız eğer metinde yanlışlıklar olduğunu görürsünüz. başlık 1,6lt ve altı için şöyle diyor ama aşağısında 1,6 lt altındaki araçlar için oran veriyor. 1.6 lt olan motorlarda da oran değişmedi diyor. yanlışlıklar dolu..asparagas bir haber metni olabilir.

bence yeni uygulamada kazanımları düşünmeden önce herhangi bir kayıp yaşanır mı onu düşünmek gerekir. yani mesela "engelliler için 1.6 motor ve şu net fiyatın altındaki araçlar için ötv muafiyeti uygulanır" diye bir hüküm gelir mi..bunun sıkıntısı alınacak araçlar ya boş donanım olacak ya da dizel otomatiklerin belirlenen net fiyatı aşma durumu daha ihtimal olacağı için her aracın dizeli alınamayacak demektr. bu nedenle kayıplarların oluşmaması için de bir gayret sarfedilse iyi olur.

Son düzenleme:
Bir hak kaybıda burdan her geçen yıl için bir hakkımızı elimizden alıyorlar yazık uyumaya devam

Henüz uygulamada bizi ilgilendiren kısmı ile ilgili Bir açıklama yada yazı görmedim. Umarım hak kaybına uğramayız.

Kusura bakmayın ama vergilerin artırılması tamamen siyasi bir neden %45 lik vergi halkı zor duruma düşürmesine rağmen yeni bir vergi artışına gidilmesi piyasayı bir hayli etkileyecek bu da ekonomiye zarar verecek.

bu iş aslında iyi oldu , alacağım modelin en üst versiyonunu almak zorundalığımı yitiririm ve elimden daha az para çıkar..))

Bi değişiklik olmuş ama tam kesin sonuç ne, öğrenmedik. Bize olan etkisinde ortaya çıkmadı henüz.
Detaylı resmî Bi açıklama göremedim henüz.

konunun bize değeceğini pek zannetmıyorum

yane ötv artacak tamam da ötv kesilecek ama tabi araç fiyatları da artacak haliyle mesala

şöyle birşey tahmin ediyorum indirimle 60.000 tl alacagımz arac bıze yenı uygulama ıle 70 75 bin tl gibi fıyata gelebilir ben boyle dusunuyorum yanı muafiyet konusunda bir düzenleme yok gibi suana kadar araştırıyorum görmedım duymadım

Eğer yeni düzenleme böyle çıkarsa; muhtemelen net fiyatı 55 bin TL altında ve motor hacmi 1.6 litreyi aşmayan araçlar şeklinde muafiyet düzenlemesi yapılacaktır.

Ama yok sadece motor hacim bazlı güncel ÖTV muafiyetine dokunmazlar ise pahalı araçlarda indirim oranı daha fazla olacaktır. Yani engellilere lüks araçlar konusunda daha fazla avantaj ile bir güzellik yapılmış olur ancak durumun böyle olacağını hiç sanmıyorum.

Arkadaşlar bu uygulama uygulanırsa Türkiyede zaten durağan ekonomide araş satışları büyük miktarda durur.Zaten çok yüksek fiyatlarla satılıyordu araçlar.
Yeniden düzenleme yapılırsa engelliler için ötv den dolayı kazançlı bir uygulama olmayacağını düşünüyorum.Zaten devlet ötv yi tam uygulayacak olsa % 45 ötv yi tam uygular.Mesela 100 liralk araç 55.bin liraya alınması lazım.Ama bu uygulamayı dolanbaçlı yollardan hesap ederek engellilerden fazla para çıkmasını sağlıyorlar.Aslında engelliler çeşitli yerlere başvursalar bence bu ötv mantığından dolayı zarar etmiş olmazlar.

iyide ötv yüzde yüz olsa ne olacak bizden zaten ötv alınmıyor benmi yanlış anladım konuyu

Daha net bir şey yok,önce piaysanın bir nabzını ölçecekler.Bu otomotiv piyasasında binlerce insan çalışıyor bu şekilde olması demek araç satıcılarının fazla araç satamaması demek,haliyle buda küçülmeye gitmek demek.Yani eleman çıkaracaklar bu sefrde işsizlik olayı daha beter artacak.Haa ikinci el oto bundan sonra çok rağbet görecek oda ayrı bir konu.

Bu arada bir şeyi tam doğru öğrenmek istiyorum;

Benim net Fiattan anladığım alınacak olan aracın Ötv ve kdv vede diğer masraflar eklenmeden önceki fiatı. Yani bayii karı içinde Net. 55.000-tl.! Doğrumu düşünüyorum.?

Son düzenleme:
Hazine kasasındaki paralar suyunu çektiği için "vatandaşı daha güzel nasıl yolarızın" yollarını arıyorlar..

Bu ÖTV değişikliği büyük ihtimalle Ocak 2017 de yürürlüğe girecek. Bu değişiklik ile birlikte engelliler için "1.6 cc motor" hacmi sınırlaması da (çok büyük olasılıkla) değişecek..

Bu adamlar şimdiye kadar gerek vatandaş gerekse engelliler için çalışma hayatı ve var olan hakların genişletilmesi anlamında hiç bir şey yapmadılar. Tersine hep kazanılmış hakların geri alınması için çalıştılar..

Şimdi bu forumda hala bu adamlara inanan oy veren; ve hatta komik bir şekilde "1.6 cc motor sınırlamasını" imza toplayarak 2000 cc ye yükseltebileceğini sananlar var.. Son yapılacak düzenlemeler var olan haklarını da ellerinden alacak; haberleri yok..

Sıfır araç almayı düşünen arkadaşlar : Ocak 2017 ye kadar süreniz var.. Kredi çekin; borç alın ne yaparsanız yapın (eğer imkanınız varsa) değeri 100 bin TL ve üzeri olan 1.6 cc motorlu araçları tercih edin. Değişiklikten sonra bu araçları alamayacağınız gibi, bu araçlardaki ÖTV artışından sonra elinizdeki 2. el aracın değeri de yükseleceği için karlı bir iş yapmış olursunuz..

Demedi demeyin..

Ben bayi den şöyle duydum. Bayiye geliş fiyatı 55,000 tl üzeri olan araçlar . Yani KDV , Ötv öncesi ham fiyat olarak ...

Konu biraz farkli yerlere gitmis ben topluca bimere OTV indirimi icin ehliyetin yeterli olmasi gerektigini yazalim dedim. Hazir yonetmelik degisecekken bi duzenlemeyi yaptirmak daha kolay olur.

Üst Alt