Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 Toplu sözleşmede engelliler için alınan haklar.

bertan

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
Engelli kamu görevlilerine yönelik düzenlemeler Madde 50- (1) Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmakta olan engelli kamu görevlilerine yönelik olmak üzere;

a) Yürütmekte oldukları görevlerine intibaklarını ve mesleki verimliliklerini arttırmak üzere mesleki uyum eğitimleri düzenlenmesi,

b) Engelliliklerinden kaynaklanan dezavantajlı durumların asgariye indirilmesi amacıyla fiziki çalışma koşullarının iyileştirilmesi,
1.O

c) Memuriyet mahalli dışında eğitim, kurs, seminer ve benzeri çalışmalar için görevlendirilmesi ve gerekli olması halinde kurumca refakatçi görevlendirilmesi,

ç) Kamu konutlarından yararlanmada pozitif ayrımcılık sağlanması,
amacına dönük olarak gerekli tedbirlerin alınması hususunda ihtimam gösterilir.

Memursen'in teklifleri farklı maddeler var ama nedense kabul edilen maddeler sanki tavsiye niteliğinde !!! yapılır, edilir demek yerine tavsiye ediyorlarmış gibi cümleler mevcut.. Ama şu var şu zamanlarda artık devletin 50-60 bin engelli kadrosu doluyor ve öncesinde engelli kadrosu açığı mevcuttu

Artık engelli kadrolarında çalışan arkadaşların iş hayatında karşılaştığı sorunlar mevcut.. Genel olarak atıyorum %50 raporu olan Engelli kadrosunda çalışanlardan %100 performans bekleniyor sonrasında da engellilerin rapor oranları artmakta olacak..

benim için hayalkırıklığı oldu elle tutulur hiç bir şey yok.

Benim anlamadıgım bakanın son teklifinden sonra ahkam kesmeye devam eden Ali Yalçın ne olduda 3 4 saat sonra gece bu teklifi kabul etti.Bu iş çok çelişkili.

[FONT=sans-serif]ç) Kamu konutlarından yararlanmada pozitif ayrımcılık sağlanması,[/FONT]
[FONT=sans-serif]amacına dönük olarak gerekli tedbirlerin alınması hususunda ihtimam gösterilir.
Yerine;
Mevcut kamu konut sayısının belli bir oranında engelli memurlara tahsis edilir denilse olmazmıydı. lafı dolandırmışlar ve anlamsızlandırmışlar.[/FONT]

Hani engelli hizmetliler memur kadrosuna alınacaktı ? Tam bir hayal kırıklığı

asıl önemli olan hizmetlilerin memurluga geçirilmesi boş boş şeyler kabul görmüş yazık fiyaskooooo

hizmetlilerin memurluğa alınması talepleri malesef yalan oldu koskocaman bir hayal kırıklığı başakada birşey değil

Üst Alt