Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017 yılında alınan raporla vergi indirim süreci nasıl olacak?

Suret

Aktif Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
3
Merhaba,

2017 yılında alınan heyet raporuyla vergi indirimine hak kazanmak için süreç nasıl olacak? Bilen arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilir mı? Kolaylıklar...

Soruyu tam anlamadım süreç derken normal vergi dairesine basvuruyorsun yada calistigin kurum senden dilekçe alıyor dilekçeyle beraber raporunu vergi müdürlüğüne gönderiyor onlarda ankara ya gönderiyorlar raporunu inceliyorlar uygunsuz onayliyorlar

Burda Ankara'dan raporum düşürüldü diye yorumlar okumuştum, o nasi oluyor? Yeni tarihli rapor olsa da ayni risk herkes için geçerli mı? Ayrıca diyelim ki rapor oranı düşürüldü, o zaman ne yapmak gerekir? Ayrıca vergi indirimi sonucu üç ayı bulur deniyor, ama halihazırda üç aydir da engelli statüsünde istihdam edilen personelin geçen üç aylık maaşının vergi indirimlerini de geriye dönük olarak alır mı?

uc ay dediginiz engelli 3.sinif ise 100 tl farkeder..vergi indirimi kazandiginiz tarihten itibaren hak edersiniz. raporlarinizda celiski varsa veya ayrica tektik eksik veya yanlissa veya tabloya gire yanlis verilmisse orariniz ankara merkez saglik kurulu tarafindan dusurulur..

Teşekkürler cevabınız için ama burada bı ton yorum okudum haksız yere rapor oranı düşenlerle ilgili...Rapor oranı düşük gelirse ne yapmamız gerekir, ben onu anlamak istiyorum, yani bunun bir çözümü yok mu? Açıkçası böyle bir sürece gireceğim, raporum diğer mağdur arkadaşlar gibi dusurulurse öylece ortada kalmak istemiyorum, yapılabilecek birşey varsa süreci öğrenmek istiyorum...

çözüm yok süresiz emeklide olsanız sgk tekrar rapor isteyebiliyor normalde istememesi lâzım ama istiyor bazen

Oranı düşürdü diyelim, engelli statüsünde calisip vergi indirimi alamayacak mıyız yani???
besiktas

@Suret aynen öyle engelli statüsünde çalışmaya devam edersin sadece vergi indirimi alamazsin

Diğer haklardan faydalanabilir miyim peki?

Engelli hakların yararlanabilirsin sadece vergi indirimi alamazsin

Bu şekilde olanlar hiçbirşey yapmadan çalışmaya devam ediyor yani:)

eğer raporun yeni ve doğru olarak verildiyse oranlar, kronik ise rahatsızlığın oranını düşürürlerse dava açarsın mahkeme sonucu yeniden rapor alırsın ve geçerli olur. Yapacak başka bir durum söz konusu değil.

Emeklilige yillar var, devletimiz illa ki bı kolaylık getirecektir, güzel düşünmeye devam :)

Üst Alt