Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017'de emekli oldum. ÖTV'siz nasıl araç alabilirim?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
Altda yer alan 2017 raporumla emekli olup yaşlılık aylığı bağlandı.

1- Yeniden rapor çıkarmam gerekiyor mu?
2- Arabayı ben değil de abim sürecek, o nasıl olacak?
3- Nereye başvuracağım, izlemem gereken yollar nedir?

Forumda herkesin sorunu farklı olunca okuyup daha fazla kafam karıştı, buradan yardımcı olursanız sevinirim.

kcfsjck.png

1) Raporunuz var mı?
2) Engel oranınız nedir?
3) Raporunuzda OTV indirimi değerlendirmesi var mı?
3) Engel oranınız %90'dan düşükse; ortopedik mi?

Hic bir bilgi vermemişsiniz, yardım edemedik...

Resim gözükmüyor mu? Emekli olurken %60 rapor verilmiş. Raporu %90'ın altında olanların araçları özel tesisatlı mı olmak zorunda? Tesisatı çıkarıp abim kullansa olmaz mı

ya%90 ve üstü olmalı ya da raporda AÇIK BİR ŞEKİLDE TERTİPAT YA DA SADECE OTOMATİK ARAÇ KULLANABİLİR GİBİ cümle olmalı diye biliyorum.tertipat olursa %90 altı ve ortopedik zaten sadece siz kullanabilirsiniz diye biliyorum (izlediğim youtube videolarından anladığım) 90 ve üstü yakınların kullanabilir.
eğer ortopedi engelin varsa bu ibare yoksa yeni rapor gerekir diye yorum bırakıyorum ama yeni süreçten geçmiş biri olarak rapor almak çok çok çok zorlaşmış. oranlar düşürülmüş doktorlar seni dinlemez olmuş .....kolay gelsin

sürgünüm

%60 rapor la tabi raporun ortapedikse özel kodlu ehliyet alıp,araç alabilirsin. ailenin kullanması falan sonrakı işler

sürgünüm

bu kararı komisyon verir kimse bu konuda net cevap veremez senin rahatsızlığın tertibat gerektiriyorsa zaten sen istemesende komisyon tertibat yazarsa yaptırmak zorundasın eğer sökersen ceza yersin çok ağır cezalar var komisyonun verdiği karara uymak zorundasın

Ortopedik engel durumunuz nedir resimde bunla ilgili bir bilgi yok %60 olması araç alabileceğiniz anlamına gelmiyor ortopedik rahatsızlığınızı yazarsanız ona göre yorum yapılır

mesela benim %52 ama tertibat yok sadece otomatik vites

Mümin Çelik

Öncelikle teşekkürler.

Benim engel durumum: trafik kazası sonucu belden altı felç, iki ayağımı da kullanamayacağıma göre tertibat muhakkak olacak öyleyse. Siz ayaklarınızı kullandığınız için otomatik vites kullanabiliyorsunuz yanlış anlamadım değil mi?

Arabayı kendim kullanacaksam, atıyorum yolda kaldım lastiği kim değiştirecek? Neden abim kullanamıyor onu anlamadım

sürgünüm
Evet sol ayak sorunu olduğu için otomatik sizde haklısınız ama maalesef sizin durumunuz tertibatsız asla olmaz komisyon izin vermez sana yol yardımı çağır diyecekler maalesef rapor %90 üzerine çıkmadığı sürece yapacağınız hiç bir şey yok maalesef bizim kanunlarımız böyle

Verdiğiniz bilgilere göre %60 raporla sadece OTV indirimini tertibatlı arabada kullanabilirsin. Bunun için başta engelli ehliyetinin olması gerekir. Normal ehliyetin varsa, bunu engelli ehliyete çevirmen gerekiyor.

https://www.engelliler.biz/forum/oz...iyeti-engelli-ehliyete-cevirme-islemleri.html
bu adreste detay var. Ehliyetin yoksa, ehliyet kursuna gitmek zorundasın.

Tertibat işine gelince; sana elden gaz/fren tertibatı gerekecek. Bunlar yapıldıktan sonra; TSE'den "ÖZEL TERTİBATLI ARAÇLARIN ENGELLİ OLMAYAN KİŞİLERCE KULLANILMASINA İLİŞKİN TEKNİK MUAYENE RAPORU" alacaksın. Yaklaşık 500 TL'ye mal oluyor. Bu raporla abin kullanabilir aracı. Ama tertibat takılı olmak zorunda.

https://tse.org.tr/IcerikDetay?ID=2886&ParentID=9153

Şimdi her şeyi net anladım.

Son bir sorum olacak; belden altı tutmayan, küçük büyük tuvaletini hissetmeyen birisi için %60 rapor az değil mi? 90 üstü olması için kollarımında mı çalışmaması gerekiyor

NOT:Niye araç istiyorum? Sürekli özel araç tutup hastanelere gitmek çok pahallı, araç almak benim için bir zaruriyet gibi

Ehliyetim var onu dönüştürürüz de %60 raporumu yükseltmek için tekrar bir yere müracat etmeli miyim? Bu raporu 2017'de emekli olurken verdiler. Belden altı tutmayan, küçük büyük tuvalet hissi olmayıp hiç çalışamayan birisi için az değil mi? 90 üstü olanlar nasıl alıyor? Teşekkürler

sürgünüm

%60 olayı engelli yönetmeliğine göre verilmiş bir oran olduğunu düşünüyorum ama tüm yönetmeliğe hakim değilim. Eğer bu oranın düşük olduğunu düşünüyorsanız, engelli rapor vermeye yetkin bir hastaneye başvurup, "hastalığınızın ilerlediğini, yeni bir rapor istediğinizi" söylerseniz tekrar bir rapor alabilirsiniz. Yine de %90 garanti değil.

Engelli rapor verebilen hastane listesi:
https://khgmcalisanhaklaridb.saglik...eye-yetkili-hastane-listesi---16092021pdf.pdf

sürgünüm

merhaba hocam. bu durumda ötvsiz araç alabilirsiniz. öncelikle engelinize uygun kodlar bulunan B sınıfı engelli ehliyetiniz olacak. İkinci olarak ise engelli raporunuzun açıklama kısmında ''Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir'' bu ifade yazılı olacak. Bu ikisi olduğu zaman ötvsiz araç alabilirsiniz. Ancak 2 bacağınızı da kullanamadığınız için elden gaz fren şeklinde tertibatlı araç alırsınız. Bu aracı sizden başkaları kullanabilir mi o konuda bilgim yok.. Engeliniz ortopedik olduğu için raporunuzun oranının bir önemi yok..

Devlet hastanesinden aldığım süresiz %100 raporum var, engelli kimlik kartımda da %100 yazıyor.

Buna rağmen, araç almak için benden yeniden rapor isteyecekler mi?

Son olarak, 5 yıl sonra aracı istediğim kişiye, istediğim fiyattan satabiliyor muyum?

Üst Alt