Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 Askerlik ve Muafiyet belirleme işlemleri

dark_lord1905

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba. Güncel Askerlik işlerimlerini sizlere madde madde anlatmaya çalışıcağım.

1- Askerlik işlerimlerini başlatmak için öncelikşe bulunduğunuz il/ilçenin askerlik şubesine gitmeniz gerekiyor. Orada askere gitmek istediğinizi beyan ediyorsunuz.

2- Şubedeki görevliye genel sağlık sorunlarınız olduğunu bildirin. Sizden raporunuzu da görmek isteyebilir.

3- Şube sizi aile hekimliğine yönlendiriyor. Aile hekemliğinden sevkini istediğiniz yani engel durumunuzu teşkil eden branşlara sevkini istiyorsunuz. (Bir veya birden fazla)

4- Askerlik şubesine tekrar gidiyorsunuz oradan sizi en yakın (ikametgahınıza) devlet hastanesine yönlendiriyor.

5- Hastanede öncelikle kayıtta askerlik için gedğinizi bildiriyorsunuz. Ve sizi ilgili birine yönlendirip boy ve kilonuzu ölçüyorlar.

6- Gireceğiniz doktorlar için sıra beklemeniz gerekmiyor doğrudan girebilirsiniz. İlgili doktorlara muayne oluyorsunuz tüm rapor ve evraklarınızı doktora bildirin
(birden çok branşa girecekle için eğer 1 branş bile askerliğe uygun değildir verirse diğer branşlara girmenize gerek kalmıyor)

7- Doktorunuz Uygun değildir yada uygundur şeklinde sisteme not düşüyor ve siz sağlık kuruluna gidiyorsunuz. Burada heyete gireceğiniz günü bildiriyorlar

8- günü gelince Heyete çıkıyorsunuz ve heyette kesin tanıyla karar veriliyor. O gün sonuç teslim ediliyor.

9- askerliğe uygundur ve ya değildir yazınız ile askerlik şubesine gidiyorsunuz şayet uygun değildir aldıysanız bakanlığa onaya gidiyor. Yaklaşık 3/4 ay içerisinde onaylanıyor. Ve sistemde askerlikten muaf görünüyorsunuz.

saygılarımla

8. Maddeye ek olarak
a) heyet ve doktorlar askeriyenin onlara beyan ettiği tüzüğe göre (askerlikten muafiyet hastalık engel durumları) askerliğe uygunluğu tespit ediyor. Kendi fikir ve düşüncelerine istinaden “ya bu yapamaz” diye karar vermiyor. Yanlızca tanı konup o durumu taşıyıp taşımadığı kontrol edilip onaylanıyor. Bu yüzden kodları kullanıyorlar. (4b den askerliğe uygun değildir gibi) Bu tüzükteki maddelere göre tespit ediliyor.

Ben yaklaşık 1 yıl önce başvurdum, heyetten askerliğe elverişli değildir kararı çıktı. Askerlik şubesi bakanlıktan 6 ay içinde evine kağıt gelir dedi ama E-devletten bakıyorum Askerliğe Elverişli değildir/Onay bekleme yazıyor hala.

Evet tüm Türkiyeye tek bir noktadan bakıldığı için gecikmeli oluyormuş e devletten o şekilde görünmesi normaldir genelde onaylandığını söylediler

Arkadaşlar merhaba. Öncelikle artık askeri hastaneler kapandığı için muafiyet işlemlerini artık size yakın tam teşekküllü devlet hastaneleri veriyor. yukarıda belirttiğim gibi işlemleri sırasıyla izlediğiniz taktirde bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Heyete ve doktora gitmeden önce gördüğünüz tedavilerin ve kullandığınız ilaçların mutlaka bir çıktısı yanınızda olsun.

admin arkadaşlardan ricam konuyu sabitlerlerse enazından yeni işlemler için kafa karışıklığını gidermiş oluruz.

Askerlik durumu için heyetten askerliğe uygun değildir alan arkadaşların sonuçları bakanlığa gidiyor. Yaklaşık 2 ay ile. 1 sene arası onay süreci yoğunluğa göre değişiyor. onaylanmama ihtimali %2 oda şu şekilde oluyor tekrar heyetten ve hastaneden muayne isteniyor. Genelde hastaneler bu durumla karşılaşmamak için kanıt olarak ameliyat raporları ve engel durumunu gösterir raporlarla birikte savunma bakanlığına evrakları toplu olarak gönderiyor.

S.a ankaradan muaf raporu hastaneye gidip orda mi onaylanıp askerlik şubesine yollanıyor?

Bende elverişli değildir raporu aldım 1.5 yıldır daha onaylanmamış askerlik şubesi ne gittim belli olmaz geleceği dedi

Hayalet1903

e devletten yoklama yapacaksın aile hekimine yönlendirecek. Aile hekimi rahatsızlıgın neyse o birime sevk edecek hastanede orda elverişli değildir diye yazı verecek heyet nerde ise o hastaneye götürceksin. Heyet toplanınca kararını veriyorlar. O heyetten aldıgın kagıt ile askerlik şubeye gideceksin (bağlı oldugun) onlarda işlemleri yapıp muaf olacaksın. Askerlikle ilişkisi yoktur kagıdı veriyor askeriye ama onay bekleme yazıyor asıl kagıt TSK dan gelecek

Selam aleyküm bir kardeşiniz olarak sizlere birsey soracağım şimdi ben askere gitmek istiyorum ama bana askere elverişli değildir raporu verdiler ve ben iptal Edip askere gitmek istiyorum ne yapmalıyım

%80 ağır engelli süresiz sağlık raporum var ve engelli aylığı alıyorum. 19 yaşındayım. Bu rapor askere alınmamam için yeterli olmaz mı? Yine de tekrar heyet kararına mı bırakılacağım?

19/b/1 e uygundur yazdı doktor. Bu ne anlama gelir sol kulak işitme kaybim var heyete girdim yarın öğlen gel sonucunu al dediler. Muafmiyim ?

Heyet raporu normalde hemen alınıyor mu peki bazı forumlarda hemen verilir yazıyor?

Gittiğin hastanenin yoğunluğuna bağlı ama 1-2 günde alırsın ama askeriye sisteme girip raporu Ankara'ya onaya gönderiyor onlarda onaylarsa askerden muaf oluyon onaylamazlarsa askere gidiyon

Peki e devlete ne zaman işlenir muaf bilgisi zaman alırmı hemen islenirmi?

Arkadaşlar bana yardımcı olun sonucum ne olur? Ben 4 aylık askerim askerlikten 6 ay önceye kadar bi polar ve kişilik bozukluğu ilaçları kullandım.. bundan 2 ay önce çok kötü oldum depresyona falan girdim komutanlar kıta anket formuna olumsuz yazıp hastaneye sevk etti.

Doktora gittim Doktor takmadı doğru düzgün başından savip Elazığya sevk ediyorum dedi ama ben yalvardım komutan konuştu ve 20 gün zorla hava değişimi verdi f43.2 uyum bozukluğu düşünüldu diye. Sonra memlekete gittim ve kendi doktorumu buldum sevkimi aldım o da f32.8 depresif epizod diğer tanısıyla 1 ay daha uzattı hava değişimini bitiminde kıtası hastanesine sevki uygundur dedi.

Yine kötüyüm geldim Bingölde askerim KTM deym sevkimi istedim onlarda askerliğe elverişli değildir Falan yazdı kıta anket formuma falan ama gideceğim doktor o zorla hava değişimi veren doktor. Bu kez ne olur sonuc muafiyet verirler mi acil yardımcı olursanız sevinirim...

gkdnzgkdnz

komutanların askerliğe elverişli olmadığını belirttilerse doktorun da buna uyması çok yüksek ihtimal, yani prosedür normal şartlarda böyle işliyor. Ben ilk seferde 1 aylık bir hava değişimi almıştım gata'dan, ikinci sefer kıt'ama gittiğimde askerliğe elverişli olmadığımı yazdı komutanlar, kıt'a doktoru ve psikoloğu. sonra gatadaki doktor da onların görüşlerini dikkate aynı şeyleri yazdı ve heyete çıkardı. muaf oldum.

Senin yapman gereken doktoruna 1 aylık hava değişiminde sorunlarının aynen devam ettiğini anlatman, zaten kendi doktorun da gerekeni yazmış. için rahat olsun. çok geçmiş olsun kardeşim.

Beyler asal yoklamasını ya da askerlik şubesine giderek işlemleri başlatmayı tecil bitmeden önce mi yapmak gerekiyor sonra mı?

şizofreni hastasıyım askerlik durum belgemde onay bekleme ask.elverişli değildir yazıyor onay işlemi milli savunma bakanlığından onaylanmamış olarak döner mi dönerse ne yapmam lazım

Mrb arkadaşlar. Askeri öğrencilik için sağlam raporu alan biri normal askerlik dönemi için muaf alma durumu varmı. Bi tanıdığım varda çocuk askeri öğrenciliği intibak sürecinde bıraktı şimdi de askerlik zamanı geldi. Fakat bu arkadaş daha önce kalbi delik olduğu için anjiyo yöntemiyle ameliyat oldu ama askeri öğrencilik için rapor almaya gittiğinde olur raporu çıktı. Şimdi muaf alırsa hastaneden daha önce aldığı olur raporu sıkıntı olurmu.

Askerlik ile ilgili yeni kararlar açıklanacak. Bakalım ne gibi değişikler ortaya çıkacak merakla bekliyoruz.

Merhaba öncelikle, ben 2 sene önce taksim araştırmadan 1 yıl erteleme kararı aldım, istemeyip elverşlidir raporumu alıp okul teciline devam ettim.
Geçen ayda Gatadan askerliğe elverişsizdir raporumu aldım şuan sistemde elverişi değil onay bekleme gözüküyor. 3 ay sonra kati rapor gelir dediler.
İlk hastaneden almış olduğun rapor çelişki yaratıp 3. Hastaneye sevkimi isterler mi?

Merhabalar Ben 21 senedir doğuştan chron hastasıyım hala tedavim sürekli ilaçlarım devam ediyor 16 yıldır kolostomim var apseler fistüller mevcut boyum 162 cm Kilom 40 elimde tonlarca yapılan tetkikler ameliyatlar kolonoskopiler vs. Mevcut acaba ben askerden muaf olurmuyum ve aile hekimim hastaneye sevk ettiğinde benden yeniden tetkik isterlermi sonuçta benim hastalığım hala sürüyor ve kolostomim açık 16 yıldır
Ve %78 engelli raporum var

Üst Alt