Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 büro işçileri maaşı ve görevleri nedir?

serdal-013

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
büro içisi olarak atanan arkadaşlar nasıl atandınız maaşınız nedir görev yeriniz ve size verilen iş nedir?
normal memur ile işçi arasında ne fark vardır. artısı ve eksileri nelerdir. önceden açılmış konular maalesef bizi aydınlatmıyor.
ne kadar yardımcı olursanız iyi şimdiden teşekkürler.:)

Selamlar;

Ben büro işçisi olarak 2005 yılında atandım. Memurlarla büro işçileri arasında derece artışı dışında bir fark yok. Memurlarla işe başlayıp memurlarla işten çıkıyorsunuz.

Memurlar zaman içinde kademe olarak ilerlerken mesela şef olurlarken siz olamazsınız. Bu eksi bir şey ancak artı olarak da sizin sicil kaygınız olmaz. Söz gelimi aldığınız bir disiplin cezasının geçmişi bir seneye dayanır. Bir sene sonra aynı konudan tekrar ceza yemeniz durumunda bu ikinci cezanız olmaz birinci olur gene.

Maaş konusunda ise işyerinizde yetkili sendikanın yapmış olduğu toplu iş sözleşmesi baz alınır.

Nupelda hanım size verilen görev nedir ve işçinin memurdan daha çok maaş aldığı söyleniyor doğrumu

ve memurluk mu işçi olmak mı iyi düşünceniz nedir çok teşşekürler yazdığınız için

Merhabalar, öncelikle ben kadın değilim. Nupelda genelde kadın ismi olarak kullanılır ancak Farsça’da ‘demin yeşeren’ anlamına gelmektedir.

2005 yılında engelli personel olarak atandığımda kamuda yeni yeni görünmeye başlamıştık ve açıkçası pek istenmiyorduk.

Sanki insan türünden ayrı bir türmüşüz gibi muamele ediliyor, ne dediğini bilmez insanlarla muhatap olmak zorunda kalıyorduk. Haliyle biz de daha genç ve daha idealist olduğumuz için sağlam cevaplar vermek yerine daha duygusal davranıyorduk.

Çok kez istifa sınırına geldiğimi hatırlıyorum.

Tabii daha sonra bize pek de alışkın olmayan nesil gitti yerine yenileri geldi ve bu yeni gelenlere istinaden bizler kurumda sahip gibiydik. Daha evvel bizi aşağılayanlar yerine bu sefer bizi tecrübeli görüp fikir soran saygıda kusur etmeyen bir zümre geldi.

2005 te işe girdiğimde bana hiç bir iş verilmedi. Ne masa ne sandalye. O oda senin bu oda benim kendime yamanabileceğim bir iki saat geçirebileceğim yerler aramak zorunda kalıyordum. Hemen her odada kendini bilmezler vardı. Müdür sizi biz istemedik diyebilecek kadar ileri gidebiliyor, hatta haline şükret, beğenmiyorsan istifa et diyebiliyordu.

Kendisine beddua ettiğimi hatırlıyorum. Zaman geçti ben ettiğim bedduayı unuttum ana yüce yaradan unutmadı herhalde ve fetöcülükten ihraç edildi. Çocukları için üzülmüştüm. Yerine gelen yeni müdürümüz Allah razı olsun özellikle engellilere oldukça kolaylık sağlayan biri.

Şu anda büro işçiliğinden veri kayıt operatörlüğüne geçtim. Bilgisayardan anladığım için işyerinin bilgisayarlarına bakım işleri bana ait.

Normal koşullarda engelli büro işçileri, santrale bakmak, evrak kayıt, yazı işleri gibi işler yaparlar.

Size de bunlar ya da bunlara benzer bir iş verirler. Umarım her şey gönlünüze göre olur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yine eklemek lazım sorduğunuz maaş konusuyla ilgili. Ben bir memurdan aylık olarak fazla aldığım tek zaman olarak işe girdiğim ilk seneyi biliyorum. Daha sonra memurlara seyyanen yapılan zamlar alıp götürürken bizim sendikanın pek de iyi sözleşmeler yapamaması bizi geri bıraktı.

Memura fark olarak aldığımız ikramiyeleri eklersek memurdan biraz fazla bir ortalama aylık alabiliyoruzdur diye tahmin ediyorum. Ama bu da aylık olarak ödenmediği için ikramiye zamanlarına kadar eğer başkaca gelirini yoksa zaten muhtemelen borçlanmış oluyorsunuz.

Ben 13 seneyi devirmek üzereyim ve aldığım aylık ücret tüm ek ödemeler dahil 3200 iken benim ilk sene daha fazla aldığım memur şu an 4500’den fazla para alıyor.

Özlük hakları açısından tabii ki memur olmak daha avantajlı ancak eğer müdür olacağım gibi bir kaygınız yoksa emeklilik işçilerde daha avantajlı.

Tercihlerinizi buna göre yapmalısınız yani.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Büro işçisi ne kadar maaş alır ?

Merhabalar ,
Gıda tarım ve hayvancılık il müdürlüğüne işkurdan başvurup
mülakat sonrası Daimi işçi olarak atandım ne kadar maaş alacam bu konuda birşey bulamadım
bilen yada çalışacan varsa söylerse sevinirim :)

engelli mühendis işçi nasıl oluyor şartları nasıl bilginiz var mı?
şimdiden teşekkürler.

Yusuf03400

Biz de bilmiyoruz ama siz öğrendiğinizde bizimle paylaşırsanız çok seviniriz. :)

Bursa Oyak Renault otomobil fabrikası işçi maaşı nedir bilen biri var mı ?

sağlık Bakanlığı engelli temizlik görevlisi olarak sürekli işçi statüsünde yerleşmişim sizce iyimi kötümü maaşları nasıl bilen varmı teşekkür ederim

Aramızda engelli büro işçisi var mı?

Meslek Hakkında bilgi.

Memur kadrolarını Lisans ve Ön lisans mezunlarına açıyorlar. Sizin yerinizde olsam açıktan 2 yıllık ilahiyatla ilgili bir şey okur ekpss'ye girerim en az 60 alırsanız kesin atanirsiniz.

Üst Alt