Merhabalar, öncelikle ben kadın değilim. Nupelda genelde kadın ismi olarak kullanılır ancak Farsçaâda âdemin yeşerenâ anlamına gelmektedir.
2005 yılında engelli personel olarak atandığımda kamuda yeni yeni görünmeye başlamıştık ve açıkçası pek istenmiyorduk.
Sanki insan türünden ayrı bir türmüşüz gibi muamele ediliyor, ne dediğini bilmez insanlarla muhatap olmak zorunda kalıyorduk. Haliyle biz de daha genç ve daha idealist olduğumuz için sağlam cevaplar vermek yerine daha duygusal davranıyorduk.
Çok kez istifa sınırına geldiğimi hatırlıyorum.
Tabii daha sonra bize pek de alışkın olmayan nesil gitti yerine yenileri geldi ve bu yeni gelenlere istinaden bizler kurumda sahip gibiydik. Daha evvel bizi aşağılayanlar yerine bu sefer bizi tecrübeli görüp fikir soran saygıda kusur etmeyen bir zümre geldi.
2005 te işe girdiğimde bana hiç bir iş verilmedi. Ne masa ne sandalye. O oda senin bu oda benim kendime yamanabileceğim bir iki saat geçirebileceğim yerler aramak zorunda kalıyordum. Hemen her odada kendini bilmezler vardı. Müdür sizi biz istemedik diyebilecek kadar ileri gidebiliyor, hatta haline şükret, beğenmiyorsan istifa et diyebiliyordu.
Kendisine beddua ettiğimi hatırlıyorum. Zaman geçti ben ettiğim bedduayı unuttum ana yüce yaradan unutmadı herhalde ve fetöcülükten ihraç edildi. Çocukları için üzülmüştüm. Yerine gelen yeni müdürümüz Allah razı olsun özellikle engellilere oldukça kolaylık sağlayan biri.
Şu anda büro işçiliğinden veri kayıt operatörlüğüne geçtim. Bilgisayardan anladığım için işyerinin bilgisayarlarına bakım işleri bana ait.
Normal koşullarda engelli büro işçileri, santrale bakmak, evrak kayıt, yazı işleri gibi işler yaparlar.
Size de bunlar ya da bunlara benzer bir iş verirler. Umarım her şey gönlünüze göre olur.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yine eklemek lazım sorduğunuz maaş konusuyla ilgili. Ben bir memurdan aylık olarak fazla aldığım tek zaman olarak işe girdiğim ilk seneyi biliyorum. Daha sonra memurlara seyyanen yapılan zamlar alıp götürürken bizim sendikanın pek de iyi sözleşmeler yapamaması bizi geri bıraktı.
Memura fark olarak aldığımız ikramiyeleri eklersek memurdan biraz fazla bir ortalama aylık alabiliyoruzdur diye tahmin ediyorum. Ama bu da aylık olarak ödenmediği için ikramiye zamanlarına kadar eğer başkaca gelirini yoksa zaten muhtemelen borçlanmış oluyorsunuz.
Ben 13 seneyi devirmek üzereyim ve aldığım aylık ücret tüm ek ödemeler dahil 3200 iken benim ilk sene daha fazla aldığım memur şu an 4500âden fazla para alıyor.
Özlük hakları açısından tabii ki memur olmak daha avantajlı ancak eğer müdür olacağım gibi bir kaygınız yoksa emeklilik işçilerde daha avantajlı.
Tercihlerinizi buna göre yapmalısınız yani.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi