Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 Honda Civic aparatlı satılık 3000 km'de

eses-26

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
2018 model nisan çıkışlı gaz fren tertibatlı.satılık honda civic elegance eco. fabrika çıkışlı orjinal tüplü.gümüş gri.sadece 300 km de.kaza vuruk çizik yok. arka koltuk ambalajları bile üstünde.fiyat 91.bin
dikkat: sadece engelli ehliyeti olanlar içindir. %90 üzeri için değildir.
detaylar telefonda görüşülür
0535 8144446

Aslında ilanı yanlış düşünmüşsünüz. Özel tertibat kişiye özel genelde. Yani belirttiğiniz şekilde %90 altı ortopedik engelli bile olsanız, size uygun bir tertibat değilse, kullanmazsınız. Dolayısıyla bu şekilde satmanız zordur.

Önerim, aracınızı tüm %90 üzeri engelliler alabilir. Tertibat sökülecek ve engelliye satış olacak. Engelliye satıldığı için sizden ÖTV talep edilmez.
Diğer ortopedik engelli arkadaşlarda tekrar uygun tertibat yaptırarak aranızı alabilir. Elbette bunlar bir masraftır. Onu alıcı ile anlaşarak halledebilirsiniz.

stratos kardeşim yanlış yorum yapmışsın. bu aracı %90 üzeri yani aracı yakını kullananlar almaz. bu aracı engelli ehliyeti olan herkes alabilir. aparatı söktürürsün veya gerekirse engeline uygun aparat taktırırsın. bunlar çok basit.ama % 90 üzeri yakını kullananlar alamaz..

eses-26

Benim bildiğim kadarıyla siz yanlış yorumluyorsunuz. :)

Aracın aparatı sökülüp, 90 üzeri engelliye satabilirsiniz. Sonuçta onunda muafiyeti var. Sizinde var. Aracın ruhsatında işli aparat yoksa, almasında sakınca olduğunu düşünmüyorum.

Eğer aparat sökülemezse, yani söküldüğünde ÖTV yükümlülüğü doğuyorsa, o zaman zaten sizin aparata uygun bir ortopedik engelliye satmanız lazım ki bu çok zor.

birinci fikriniz doğru olabilir. aparat söküldüğünde %90 üzeri alabilir. bu mantıklı olabilir. ama ikinci fikriniz bence tamamen yanlış.aparat söküldüğünde ötv yükümlülüğü doğmaz. ötv yükümlülüğü sadece engelli olmayanlar aldığında doğar.artı; benim aparata uygun engelliye satmam lazım diye birşey olamaz. aparatsız veya her türlü aparat kullananlar da alabilir.mevcut aparatı söktürüp kendine uygun olanı kullanır.eğer aparatsız kullacaksa bu aparatı söktürür ve kullanır.daha önce bunların tamamını yaşadığım için biliyorum

eses-26

Ben acaba, "Aparat sökülmeden ÖTV yükümlülüğü doğuyorsa" diyerek siz onumu kastetdiniz diye yazdım.

Benim görüşüm, aracınızı ÖTV muafiyeti olan her engelliye satabilirsiniz. Satarken engelli olan kişi engeline göre aparat yaptıracak ya da %90 üzeri ise, aparat sökülecek. Bunların masraflarını siz alıcı ile anlaşarak halledebilirsiniz.

Bence ilanınızı bu şekilde verin.

İyi satışlar.

Üst Alt