Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 memuriyete girişim ile emeklilik şartlarım nedir?

thinkpad

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 2018'de memuriyete başladım. merak edip e-devlet'ten baktığımda şöyle yazıyor

Sigortalılık süresinde 15 yıla tabidir.(Maluliyet Sebebiyle) 2033 tarihinde emekliliğe hak kazanır.(emekli olabilecek yaş ve/veya tarih, sigortalının halen veya son defa 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine tabi görev yapmış olmaları durumunda geçerli olacaktır.)

burada yazana göre ben 2033'te emekli olabilecek miyim? yaşım 38 girişş tarihim 2018

4/c dışında memuriyet öncesi hizmetiniz varsa onlar dahil 15 yıllık hizmetle emekli olabilirsiniz.
Ancak yoksa elbette 2018+15=2033 emekli olacağınız tarihtir.
Pazartesi emekli olacağım işyerinde 2 engelli statüsünde iş arkadaşım var.
Birinin memuriyet öncesi 8-9 yıl civarında hizmeti var. Memur olalı da 5 yıl olmuş.
Mesela o arkadaşım 2021'de emekli olmayı hak edecek.
Tabi burada bahsedilen sürenin engelli oranıyla ilgili olduğunu da belirmem gerek.
Bu konuda detayları bu forumda bulabilirsiniz.

Rapor

Ben 3 defa raporumu yeniliyecem roporun sürekli olacaği söylendi olurmu sizce hemiparezi sekeli Teşekkűrler

arkadaslar benim sormak istedigim tam anlasilmamis. merak ettigim sey su 38 yasinda memuriyete baslayan birisi 2033'te emekli olabilir mi yoksa 2033'te yasimin dolmasini mi belkleyecegim? bunarada 2004 senesinde 2 ay kadar bir yerde calismisligim da var. bir etkisi olur mu?

thinkpad

Engelli statüsünde işe girsin veya sonradan engelli olsun;
Yaş aranmaz. Sadece hizmet süresi şartı aranır.
Ayrıca anlaşılmayacak bir şey yok, gayet iyi anladım.
Kendiniz söylüyorsunuz e-devletinizde yazanı.
Neden hala yaşı karıştırıyorsunuz ki.
Yaş şartı aransa zaten e-devletinizde yaş şartı da yazardı.
Benim engelli raporum SGK tarafından onaylanmadan önce 54 yaşa tabidir yazarken onaylandıktan sonra 18 yıla tabidir yazmaya başladı ve ben geçen hafta 16 Aralık'ta 49 yaşında emekli oldum.

engel oranınız kaç orana göre değişiyor 16 yıl 18 yıl

4c varsa 20xx+16-18 yıl sigorta süresi 4620-4300 vs gün yani bilgilerini tam verirseniz.. ilkkez memursa 2018+15 sanırım

İlk sigortalı olduğunuz tarih +

bagkur.PNG

arkadaslar selamlar. 2019'da bu basligi acmistim cunku e-devlet hitap hizmet takip kısmında emeklilik tarihimle alakalı bilgiler vardı fakat su an degisiklik olmus.

[SIZE=4]daha önce böyle yazıyordu[/SIZE]

"Sigortalılık süresinde 15 yıla tabidir.(Maluliyet Sebebiyle) 2033 tarihinde emekliliğe hak kazanır.(emekli olabilecek yaş ve/veya tarih, sigortalının halen veya son defa 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine tabi görev yapmış olmaları durumunda geçerli olacaktır.)"

[SIZE=4]şimdi böyle değişmiş[/SIZE]

"Emeklilikte 15 sigortalılık yılına tabidir. 2033 tarihinde, 15 yıl hizmeti doldurduğu takdirde emekliliğe hak kazanır. 65 Yaş Sınırına Tabi Olup 2047 Yılına Kadar Çalışabilir."

ben şimdi 2033'te emekliye ayrılıp maaşa bağalacak mıyım yoksa 2047'yi mi bekleyeceğim maaş için? bu değişiklikten sonra kafam karıştı

Kardeşim o zaman gelsin bakarsın şimdi keyfine bak

değişiklik olduğu için acaba emeklilik koşullarını da etkiler mi? ben 2033'de emekliyer ayrılıp maaşa geçebilecek miyim yoksa burdaki gibi 2047'yi mi beklemek zorundayım?

thinkpad RAPOR ORANIN KAÇ

DAHA ÖNCE SSK V.S VARMI hizmet birleştirmesi yaptınızmı

daha önce ssk girişiniz varmıydı kaç yılında oldu

bide bu yazan hitap dediniz bide e devletten sgk dökümü var oradada bişeyler yazar orada ne yazıyor buraya kopyalarmısınız

15 yılda emeklı olduk dıyelım sonradan engel oranın dusunce emeklılıgını ıptal edıyorlarmı yoksa ılk raporamı bakıyorlar.

Sizosalgun

Rapor oranı %40'ın altına düşmediği sürece kontrol muayenesi sonrası emeklilik sonlandırılmaz.

Üst Alt