Merhaba arkadaşlar ben cpı hastasıyım 2015 yılında ehliyetimi aldım h sınıfı sonra araç alımı için b engelliye çevirdik 33 02 kodu verilmişti aracımı aldım muafiyetli 2018 yılında fakat daha sonra sürem doldu araç satıcam bana dediler ki araç satabilirsin lakin yeni araç için 33 02 kodunu 32 01 e çevirmen gerek tekrar sağlık raporu alacaksın ehlıyet için yoksa bu kod elden gaz fren değil tse projeyi onaylamaz muafiyet almassın eski 33 02 kodun üretimi yok aparatın sonra neyse gittin baştan sağlık ocağına beni ortopedi fizik noroloji beyin sinir göz dahiliye genel cerrah kbb sevk etti gittik onlarda il sağlığa sevk ettiler eskisi gibi 2018 yılında da böyleydi kodu anca onlar değiştirir dediler heyet doktorları lakin bir şey dikkatimi çekti ortopedi fizik noroloji beyın sinir genel cerrah komisyona sevk yazmıs ama dahiliye kbb göz 2. grup sürücü olur yazmıs raporda sağdaki kutuda komisyona sevk yazmakta ama sürücü olur kutusu işaretlenmemiş ve ben muayeneleri bitirdim dilekçeyi vererek evrakın il sağlığa sevkini sağlık kurulu sekreteri yaptı ona bu durumu sordum dediki hastane doktorunun ne yazdığı önemli değil asıl önemli olanlar otropedi fizik nöroloji beyin sinir sevk yazmıs zaten bak kutuda sevk yazıyor senin hangi grup sürücü olacağına kodlara komisyon karar veriyor bende neden o zaman doktor 2. grup yazdı diye sordum kbb dahiliye göz için bahsediyorum onların branşları için normalsin demek oluyor sorun olmaz komisyon zaten engelli aparat kodlu ehliyetin olduğunu kod değişimi olduğunu biliyor bakınca görecek onlar 1. sınıf yazıp kodları yazacaklar sen nufusa gideceksin dediler bugun muayeneleri tamamladım dilekçeyi de aldılar il sağlık mesaj atacak oraya gidceksin dediler aklımı takılda o doktorlar yanlış yazdıysa komisyon kararında veya nufus idaresinde sorun olurmu yardımlarınızı bekliyorum