Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 yılında girdiğim EKPPS ile tercih yapabilir miyim?

Cansu K.

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.2018 ekpss puanımızla şuan tercih yapılabilir haberi yayınlandı benim sorum şu : 2018 yılında lisedeyken girdim ama şuan lisans düzeyinde 4. sınıfım ve bu sene bitireceğim.2018 puanımla alanımdan yani lisans düzeyinden bir bölüme tercih yapabilir miyim ? Bu konuda bilgisi olan bana ulaşabilir mi ? her yeri araştırdım ama ekpss ile ilgili bu tür bilgiler çok az. Deneyimi olan veya bilgisi olan yazarsa sevinirim bu konuda bir çok arkadaşın aklında soru işareti var. Şimdiden teşekkürler:eek:

Hayır yapamazsınız! Nedeni; Eğitim durumunuzun Lise olması. Sadece Lise düzeyinden tercih yapabilirsiniz. Lisans için: ya tekrar sınava gireceksiniz, ya da Liseden atanırsanız kurum içi yükselme sınavına girebilirsiniz.

Ama ösymin sitesinde alanımı seçebiliyorum ve bana belirli bir sıralama sunuyor .Sitede lisans düzeyi olduğum otomatik şekilde geçmiş.KPSS sınavı gibi alan bölümü yok ekpss sınavında diploma yeterli diye biliyorum. Daha önce tercih yapmadım teşekkürler cevabınız için

Ortaöğretim sorularını çözüp, lisans düzeyinden tercih yapamazsınız diye biliyorum.

Cansu K.

Sınava eğitim durumunuza göre girersiniz. Siz, Lise mezunu olarak girmişsiniz sınava, doğru mudur?

evet sadece lise düzeyinde memurluk alanında tercih yapabilirsin

Sınava hangi bölüm girildiyse o bölümden tercih yapılır. 2018 puanları 4 yıl geçerli olacak o yüzden seneye yeni sınava kadar tercih olursa lise düzeyinden tercih yapabilirsin. Sınav kayıt zamanında lise düzeyini lisans yapıp sonraki tercihlerde lisanstan tercih yapabilirsin.

Üst Alt