Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018'de %40 aldığım raporu yeni hastalıklarla %50'ye çıkarabilir miyim?

fasfor

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
1
Herkese merhaba 2018 yılında almış olduğum engelli raporunda doğum sırasında meydana gelen preker pleksus yaralanması için %40 engelli raporu almıştım gözden olan miyobi ve astigmat için bir oran verilmemiştir sadece sağ kol için direkt %40 açıklama olarak da oran cetveli ne de baktığımda kişi etkilenmiş ekstremiteyi kullanabiliyor Kendi öz bakım aktivitelerinde zorlanıyor göre bir açıklama yazılmıştı cetvelde de buna bakarak dominant kol direkt %40 oran verilmişti şimdi sormak istediğim yeni bir rapor çıkarmak için başvursam %40 olan raporumu yüzde elliye çıkartma imkanım var mı benim engelimin cetvelde hangi orana denk geldiğini nasıl görebilirim nereden öğrenebilirim başvurmayı düşünüyorum%50 çıkarsa oranın emeklilik şartlarım biraz daha düşüyor ama bunun yanında eğer oranı düşerse de raporun bir işe yaramıyor sizce ne yapmalıyım başvurmalı mıyım başvurduğumda çıkacak tek bir rahatsızlıktan olan orana kaç olacağını görebilme imkanım var mı

yapabilirsen rapor yenileme başvurusu yapmadan. önce emg çekimini yaptır .fizik tedavi veya ortapedi dr. emg ni göster.alacağın oranı söylerlerse ona göre hareket et.

EMG çekimi yaparlar ve çıkan sonuca göre %34-%36 -%49-%-60 bu dördünden bi oran alırsın gibime geliyor 2019 yılında engellilik oranları değişti .benim doğuştan brekial pleksus yaralanması % 49 aldım raporumda üst trunkusunda ağır kronik aksonel hasar mevcuttur. yazıyo .bence biraz riskli gibi başka rahatsızlığın varsa ve oradan da oran alabilirsen iyi .yeni rapor çıkaracaksan ve gözünü karartırsan bence ötv indirimi için başvur ehliyetini de raporuna göre değiştirisen ötv muaflı aracını da alabilirsin.

aspan

engelli ehlıyetım var kodları yazdırdım otv degerlendırmesı ıcın rapor cıkarmadım sadece siz tam olarka raporu ne zaman almıstınızı emg raporlarım hastahane de onları doktora gostererek net bır bılgı almaya calısacagım

birde neden boyle %34-%36 -%49-%-60 dediniz benim raporum % 40 tek bracıal den verılen oran sag kol ust ekstermıde kısı etılenmıs ekstermıteyı kullanabılıyor ama kendı oz bakım aktıvıtelerınde zorlanıyor yazılmıs % 45 vergı ındırırmımk sureklı var dusunuyorum bu aralar otv ıcın raporumu kostursam yada % 50 ye mı cıkartmaya calıssam dıye ama % 40 dan da duserım korkusu var suan ıssızım kolay ıs bulmama da yaradıgı ıcın rapor rıske atmasam mı dıye dusunuyorum bu aralar

fasfor
ben 2021 şubatta de aldım raporumu ..

( %40 ila %59 emeklilik şartları aynı 3. derece ) %60 alırsan 2. dereceye giriyosun.
brekial pleksus motor ve duyu birleşik kayıplarının üst ekstremitede neden olan özürlülük oranları cetvelinde tablo 2.13 e göre veriliyor.
bu yukarıda yazdığım oranlara denk geliyor. şubat 2019 dan sonra değişen oranlar. %34-%36 -%49-%-60

yeni rapor çıkaracaksan kesinlikle ötv için olduğunu belirt ki tek raporla araç ve emeklilik işlerin hallolur. bu çıkaracağın raporda ötv indirimi için
( SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR. ) yazması lazım.Belli bi miktar para yatııyosun .200 ila 300 tl arası ötv için rapor istiyosan .

Bence sen şöyle yap emg olan hastanede dr. bi danıs araştır ötv muafiyeti için yeni rapor çıkarmam lazım de. her zaman yeni rapor geçerlidir .olurda %40 altında bi oran söylerlerse riske girme. oran konusunda herkesin durumu farklı olabiliyo belki %49 belki de %60 alabilirsin bi şey diyemem.ama yeni rapor çıkaracaksan kesinlikle ötv için çıkar. raporlar karekodlu e devletten görünüyor ve istediğin kadar basabiliyosun aslı gibidire falan da gerek kalmıyor.

aspan

Ben de aslında öyle yapmayı düşünüyorum ama tam olarak şurada söylediğini Emin olamadım ben 2021 şubatta de aldım raporumu ..

( %40 ila %59 emeklilik şartları aynı 3. derece ) %60 alırsan 2. dereceye giriyosun.
brekial pleksus motor ve duyu birleşik kayıplarının üst ekstremitede neden olan özürlülük oranları cetvelinde tablo 2.13 e göre veriliyor.
bu yukarıda yazdığım oranlara denk geliyor. şubat 2019 dan sonra değişen oranlar. %34-%36 -%49-%-60
Emeklilikte %40a 18 yıl 4200 %50ustune 16 yıl 3600 istiyorlar diye biliyorum

aspan

Birde buradaki tablodan tam olarak nasıl oranı anlıyorsun

https://www.hizliresim.com/tqf21sv

ötv siz araç alımı için orana gerek yoktur 100 de 20 bile olsa raporda özel tertibatlı araç kullanması gereklidir yazması yeterli

fasfor
Emeklilikte %40a 18 yıl 4200 %50ustune 16 yıl 3600 istiyorlar diye biliyorum.
evet haklısın yanılmışım. %50 alırsan 16 yıl 3600 günden emekli olursun.

Birde buradaki tablodan tam olarak nasıl oranı anlıyorsun
birbirleriyle çarpım yapıp çıkan oranı 100 den düşüyorsun muayne olurken dr.danıştım
örnek vereyim .: benim üst trunks c5 c6 oranlarım
25x75x81 : 151,875 100- 51,875 = % 48.125 tamamlamasıyla % 49 oluyor.
breial pleksusdan alabileceğin en büyük oran %60 tablodaki 100x100x100 olana denk geliyo
yani tabloya göre brekial pleksus : %60
üst trunks : %49
orta trunks : % 34
alt trunks : % 36

aspan

Aynen işte ben de bir 100 değil 50 ya da 50 üstü bir rapor alabilirsem emeklilik süremi düşürebilirim diye düşünüyorum ama şu yaptığın hesaplamayı tam anlayamadım biraz daha acma imkanın var mı

Emg raporumu araştırıyorum şimdi orada yazıyordu o C5 C6

fasfor

tablo 2.13 göre hesaplanıyor
üst trunks da hasar mevcutsa emg ne göre
duyu kaybı 25 X motor kayıp 75 X birleşik motor ve duyu kaybı 81 bu oranlar birbiriyle çarpılıp = 1.51 yapıyo
çıkan sonucu 100 den düşüyorlar 100- 51 = % 49 0luyo oranın

aspan

ama sacma degılmı motor kaymı duyu kaybı senını engelın toplamı 100 den cıkarılması 1.51. se % 51 rapor olması gerekmıyormuı

Merhaba arkadaşlar 2018 yılında aldığım engelli raporum bu tabloya göre verilmişti açıklama kısmına da aynı burada yazdığı gibi kendi öz bakım aktivitelerini gerçekleştirirken zorlanıyor yazıyordu sizce yeni raporda bu tablo değişti mi ya da yeni raporda buradan %40 dan daha düşük bir oran verilirmi

https://www.hizliresim.com/3c3wx8j

Peki tam olarak burası nasıl hesaplanir basit dille

elinizdeki rapor sürekli ise iyice düşünün sonra senede 1 kez aynı heyet eziyetini çekersiniz.artısı eksisi çok fazla düşünülmesi lazım diyelim %50 aldınız sonraki kontrol senesi %30 a düşerse oranlar değiştiğinde?

hanifeaydin

O da var işte onu düşünüyorum bendeki rapor süresiz ama yeni verecekleri raporda süresiz olması lazım mantıken çünkü iyileşme olasılığı ve ihtimali olmayan bir rahatsızlığım var tedavisi eskiden mümkün olan bir rahatsızlık zamanında tedavi olmadığı için daha duzelme imkanı yok
%40 olan raporumu %50 yapmak istiyorum çünkü emeklilikte 2 sene öne atacak beni ve doldurmam gereken prim sayımı da biraz azalacak

Üst Alt