Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018'de B Engelli sınıfında sürücü belgesi aldım. Tecrübelerim...

dark_lord1905

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Forumda yeniyim daha önce aktif olarak takip ediyordum fakat yeni üye oldum. İmla kuralı ihlalim olursa şimdiden özür diliyorum. cep telefonumdan yazdığım için gözden kaçabiliyor.

Şimdi H sınıfı ehliyet nasıl alınır madde madde sizlere tarif etmeye çalışıcam.

1 Önce aile hekimliğine gidilmesi gerekiyor. Aile hekimliği ek8 formu dolduracak.
Nedir ek-8 ? Sürücü olabilir olamaz tespit formudur. Yanınızda bir adet resminiz bulunsun

2 Aile hekimliği sizi engel durumunuza göre branşa sevk edecek (hangi branşsa bir veya birden fazla) ilgili ilçe hastanesine gidilmesi gerekecek (randevu almanızı tavsiye ederim ben randevusuz girdim doktora bağlı)

3-Branş doktorunuzda 2 secenek var. rapora sürücü olabilir olamaz ve ya Sürücü olabilir kurula sevki uygundur.

4-Şayet engelli raporunuza istinaden sağlık kuruluna sevk yazısı verildiyse vezneye 50 tl harç yatırıp makbuzla sağlık kuruluna gidiyorsunuz evrağınızı teslim ediyorsunuz (branş sayısına göre farklılık gösterebilir)

5- Yaklasık 2 gün içerisinde (başhekimin toplu onayına göre daha kısada sürenilir) sağlık kurulundan kapalı zarf şeklinde evraklarınızı alıyorsunuz

6- bulunduğunuz ilin il sağlık müdürlüğüne gidip hangi aracı kullanacabileceğinizin tespiti için zarfınızı teslim ediyorsunuz. Ve cep numaranızı bırakıyorsunuz.
(İstanbulda oturanlar için zeytinburnu Mevlana caddesi üzerinde)
7- Burası sizi heyete sokacakları yer. Heyet ayda 2 kere oluyor. Ve sizin evraklarınızı sıraya ekliyorlar. Heyet olmadan yaklaşık 3 gün önce cep telefonunuza sms geliyor.

8- Heyette ne tür donanımda araç kullanabileceğiniz tespit ediliyor ve aynı gün evraklarınızı alıp oradan çıkıyorsunuz.

9-Buradan aldığınız tespit yazısı ile birlikte ilgili sürücü kursuna başvuruyorsunuz. Daha önce benim gibi b sınıfı ehliyeti olanlar için sadece direksiyon sınavına tabi oluyor. Evraklarınızla birlikte ilgili emniyet müdürlüklerinden randevu alıp ehliyetinizi değiştirmek için başvuruyorsunuz. Sıfırdan alacaklar içinde aynı işlemler geçerlidir. sınavlarına girecekler.

dark_lord1905 b ehliyetin var bidaha direksiyon sınavı ne içinki önceden geçmişiniz zaten

Ehliyet yenilemedinizmi zaten

Bida direksiyon sınavı ne için

Ayrıca heyete niye giriliyo muayene olduğun doktor yazıyo sürücü olabilir yada olmaz

dark_lord1905

Merhaba ilk önce verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

Floranın sorusuna ek bende bişey sormak istiyorum acaba aile hekimi özel hasteneye sevk edemiyormu yada biz özele gidemiyormuyz? devlet hastanesi şartmıdır?

Öncelikle merhaba. Geç cevap attığım için özür dilerim. Sonradan oluşan Ortopedik engelimden dolayı ehliyetimi yenilerken H sınıfı ehliyet olarak güncellemek istedim.

Malesef özel hastaneden alınan raporlar kabul edilmiyor. Bu tür işlemleri devlet hastanelerinin ilgili birimlerinden gerekli yazıları alıp 2018 tarihi itirariylede artık il sağlık müdürlüklerinden gerçekleştirileceğini tarafıma bildirdiler.

Gireceğimiz heyette mühendisler ve doktorlar bulunuyor ve ayda 2 kere toplanıyor. Hangi tür özel donanıma ihtiyaç duyacağımı bu heyet fiziki muayne ile tespit ediyorlar.

Direksiyon sınavı ile ilgili bilgiyi bilgiyi sürücü kursu tarafıma verdi. Henüz heyet sürecini bitiremedim. Prosüdür bu şekilde ilerliyor. Direksiyon sınavından sonra evraklarımla birlikte trafikten yeni ehliyetime kavuşmuş olucam nasipse.

Buradaki eleştirilecek en büyük dezavantaj ilk sağlık müdürlüklerinin konumu ben anadolu yakasından avrupa yakasına gitmek durumunda kaldım. Gidemeyecek durumda olanlar yol çok daha zor olacak

Admin arkadaşlar eğer uygun görürse konuyu sabitlemelirini tavsiye ederim enazından yeni ehliyet alacaklar için ön bilgi olur gerçekten bu aşamalara gelmek için bilgiye ulaşmak benim için çok zor oldu.

dark_lord1905 ortapediden dolayımı h ehliyet aldınız direksiyon sınavına niye bidaha girdiniz

Evet Ortopediden dolayı h sınıfı ehliyet almaya hak kazanmak için işlemleri başlattım. Sürücü kursunun verdiği bilgiye göre Sınıf değişikliği Nedeniyle direksiyon sınavına tabi tutulacakmışım

dark_lord1905 anladım hayırlı olsun tek ortapedililermi H alıyor

H sınıfı hangi araba sürüyor

Tahminim b+h şeklinde olacaktır. vergi indiriminden ve araçlardaki özel donanımdan faydalanabilmem için bu yola başvurdum. Fakat aldığım bir duyuma görede H sınıfı ehliyetler artık kalkacakmış sadece ehliyette gerekli donanımlar yer alacakmış b sınıdı çatısı altında toplanacağı söylemiyor. Ama dediğim gibi bilgi net değil sürekli birşeyler değişiyor

merhabalar öncelikle. Şimdi ben sağlık kurulu raporumu aldığında ''ötv den yararlanır. özel tertibatlı araş kullanması gerekir'' ibaresinin yanında ''özel tertibat yönünden il sağlık müdürlüğünce oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilmesi uygundur'' yazısı var.

Yani demek istedğim aile hekimi hastaneye sevk ettikten sonra hastanedeki doktur mu beni il sağlığa gönderecek? zaten raporumda yazıyor bu ibare. Hastanedeki doktor B ehliyet alabilir diyemiyor mu. Bunun için de mi ayrı bir kurul var? cevaplarınız ve bilgileriniz için teşekkürler

Yeni direksiyon sınavı zor diyolar tabi bilmeyen için

Merhaba arpenik20

Hastanedeki doktordan aldığınız raporu hastanenin kuruluna götürüyorsunuz. Oradaki kurul hastanenin başhakemine evrakı onaya gönderiyor. (Yoğunluğa göre 2 gün sürebilir) sonrasında evrakınızı kuruldan kapalı zarf halinde alıyorsunuz. O zarfı bulunduğunuz il sağlık müdürlüğüne götürüyorsunuz heyet için size tarih sms olarak iletiliyor ve o tarihte il sağlık müdürlüğünde heyete giriyorsunuz heyette hangi tertibat kullanabileceğiniz tespit ediliyor

dark_lord1905

Yeni sistemde H sınıfı ehliyet kalktı, "B" sınıfı veriliyor ve ehliyette il sağlık müdürlüğünce belirlenen kodlar 12. bölüme (bu bölüm kısıtlamalar diye geçiyor) işleniyor.

Trafik maalesef durumdan bihaber gibi davranıyor ve tam ehliyet harcı alıyor. Bu engelli sınıfı diyerek düşük harç ödedim ama "H" sınıfı kalktı ve artık düşük harçta kalktı diye amir işlemi yapmadı ve eksik harcı da ödemek durumunda kaldım.:mad:

Bende a2 vardı. Yeni ehliyet almak için beklediğimden de kolay oldu. sabahtan saat 3 e kadar hallettim. Sonra da emniyete randevu aldım. Bugün postadan ulaşacak bana. Araba sürmeyi bilmdiğim halde b1 ehliyetide yazıyor. Otomatik vites için olduğu için sanırm.

Merhaba arkadaşım
B sınıfı normal ehliyeti olanın tekrar sürücü kursuna gidip direksiyon sınavına girmesine gerek yok il sağlık kurulundan aldığın raporla emniyete gidebilirsiniz.

dark_lord1905

Hayır arkadaşım yanlış bilgi bende ortopedik engelim nedeniyle B sınıfı normal ehliyetimi değiştirmek için aile hekimine gittim sol ayağımda sıkıntı olduğunu debriyaja basmakta güçlük çektiğimi söyledim oda ortopedi doktoruna sevk etti oradan İl Sağlık Kuruluna gittim onların verdiği kod içeren raporla direk emniyete gidip B sınıfı özürlü ehliyetimi aldım.

Peki bu işlemi yaptıktan sonra ayrıca ötv siz araç alımı için işlemler varmı ehliyet yeterlimi

Şuan iki görüş var.

Önceden B sınıfı ehliyeti olan bir kişi tekrar sürücü kursuna vs. başvurmadan direk emniyetten b engelli sınıf ehliyetini çıkarıyor diyenler var.

Bazı arkadaşlar da B ehliyetiniz olsa da yeniden sürücü kursuna yazılmak gerektiğini yeniden direksiyon sınavına girmek gerektiğini söylüyorlar.Saçma değil mi..

Net bilgisi olan bir arkadaş varsa aydınlatırsa sevinirim.

MİDNİGHT34 Arkadaşım B ehliyetini engelli b ye çevirmek istersen ilk önce gideceksin aile hekimine engelli ehliyeti için sağlık raporu istiyorum diyeceksin seni hastanenin ilgili bölümlerine sev edecek özel yada devlet farketmez gidebilirsin aile hekiminden aldığın raporla hastenede ki doktor yada doktorlarla işin bitince aynı raporla zeytinburnında bulunan il sağlık müdürlüğü ek binasına gideceksin orada sana yine aynı rapora kısıtlı kodlar verecekler bu raporla zannedersem yeni ehliyetini alabilirsin raporun arkasında engelli B Yazması gerekli.

Ben sırası ile tüm işlemleri hallettim bana il sağlıktaki arkadaşlar nüfüs müdürlüğüne gidip eski ehliyetini yeniletebilirsin dedi. Bileğinize.. Sağlıcakla kalın!👋🏻🙂

Bugün 2018 model sıfır engelli ehliyetim çıktı🤗
Bende ilk başta olur olmaz derken sağ bacağımdaki engel vasıtasıyla bu ötv muafiyetinden faydalanacağımı öğrenmiş oldum
Buna binayen kodlarımı da yazayım;
#102-ticari, resmî araç ve ambulans kullanamaz
#78-sadece otomatik vites araç kullanabilir
#25.08-solda hız pedalı
#20.03-sol ayağa uyarlanmış hız pedalı
Şimdi bir galeriye gidip engelli ehliyetimi ve muafiyet durumuma bağlı yararlanacağım araç segment ve çeşitlerini sorgulayacağım 🙋🏻😊

Arkadaşlar hastaneye sevk aldığınızdan hastane sizden ne kadar ücret talep eti lütfen ehliyetini yenileyen arkdaslar başvuruda bulundum hastane benden 400 tl ücret talep eti veren arkdaslar varsa yazabilirlermi

50tl ile tüm ortopedi doktoruna göründüm ücretli vezne kısmına ödeme yapıp fiş alıp sıraya girip muayenemi oldum; beni fiziğe sevk etti bir ikinci muayene içinde 40lira toplam 90liram gitti

40lirayıda fizik için değilde emg çektir hastanede dediler o sebeble aldılar sanırım yinede en iyi bilgiyi hastane danışması ve veznesi verebilir

Bende dün gittim. İki ayrı doktora (kbb ve göz) görüldüm. Her hekim için 50 TL. toplamda 100 TL ödedim. İkamet ettiğin yere göre hangi İlçe sağlık müdürlüğü baktığını sormanız gerekiyor. Her ilçede sağlık müdürlüğü var fakat bu konulara hepsi bakmıyor ilgili ilçe sağlık müdürlüklere tayin ediyorlar. Gideceğim sağlık müdürlüğü ayda bir kurul toplanıyor verecekleri gün ve saatinde bulunmanız gerekiyor.

arkadaşlar hepinize sağlıklı günler diliyorum...Ben ortopedik engelliyim yaklaşık 3 ay evvel bir ortopedi doktoruna gidip ayağımla araç kullanarak ehliyet alıp alamayacağımı sormak için muayene oldum.ayakla kullanmak için alamazsın dedi...bende 1 ay sonra elden aparatlı engelli ehliyeti için heyete başvurdum raporu aldım,kursa engelli ehliyeti için yazıldım ve bu gün itibari ile sürücü sertifikamı aldım...benim kafama takılan sertifikada (B otomatik engelli) yazması...acaba diyorum aparat taktırmadan da otomatik vites araç kullanabilirmiyim...bilgisi olan varsa cevap verirse sevinirim...iyi günler...

Merhaba arkadaşlar. İleri derece uyku apnesi ve doğumsal kalça çıkığına bağlı hareket kısıtlılığı nedeniyle %42 engelim var. B sınıfı ehliyet sahibiyim. Ehliyetimi değiştirirken fizik tedavi bölümünün verdiği %11 oranla ehliyetimi engelliye çevirebilirmiyim? Bilgisi olan cevaplandırırsa sevinirim.

Özel hastaneler olmaz. ÖTV müafiyeti için sağlık kurulu raporu veren tam teşekküllü devlet hastanelerinin verdiği raporlar geçerli oluyormuş.

50.tl sağlık kurulu rapor kaydı için; Gönderdikleri branş başınada 50 şer TL istediler.

sol ayağımda sıkıntı olduğunu debriyaja basmakta güçlük çektiğimi söyledim

Hocam merhaba acaba sol bacağınızda tam olarak nasıl bir kısıtlama vardı? Bende sol bacakta platin var ve 2 cmlik kısalık oluştu trafik kazasından dolayı. Kalça kırığım ve femur kırıklarım vardı. Aynı zamanda belli oranda güç kaybı mevcut i, sizce yeterli olur mu? Başvurmalı mıyım?

Pluvia ben isitme engelin var acaba ehliyet alırsam ne kadar ücret alırlar toplam normal ehliyet alanlarla aynı mi ücret aliyorlar

Üst Alt