Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018'de memur olanlar 2020 öğretmenlik atamalarına başvuramıyor!?

neron_

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Bunu ben de ilk defa gördüm, özellikle öğretmen arkadaşların çok dikkat etmesi lazım. Eğer yazılanlar doğruysa şubattaki öğretmen alımını beklemeden ocaktaki memur kadrolarına yerleşirseniz sonradan sınav süresinden 4 yıl geçmedikçe memurluktan öğretmenliğe geçiş yapamayabilirsiniz. Ben okuduğumdan bunu anladım. Konu hakkında daha bilgili arkadaşların olayı aydınlatmasında fayda var.

Puanlar bir defa geçerli sadece. Her isteyen tercih yapamıyor tekrardan. Bir defa atandın mı puanın geçersiz oluyor. Tekrar atanmak istenirse sınava girmek gerekir.

Önceden puan 2 yıl geçerli olduğundan dolayı tekrar tercih yapmak için yeninden sınava girip puan almak yeterli oluyormuş. Fakat şuan puan geçerlilik süresi 4 yıl olduğu için 2 yıl sonraki sınava girip puan almak da işe yaramıyor sanırım. Yukarıda bahsedilen karar puan geçerlilik süresi 2 yıl iken alınmış fakat daha sonradan güncellenmemiş, aynı kalmış.

Zaten çoğu kişi bilir puanların tek seferlik geçerli olduğunu. Memurluk seçmişlerse kendi tercihleri. Öğretmen alımı her sene oluyor.

2018 puanlarınin tek yerde geçerli olması tamam da 2020 de sınava girmiş olanların bu puanlarla tercihte bulunamayacak olması tam bir fiyasko.

Hem memurluk hem öğretmenlikten tercih yapilabiliniyormu

O zaman birini seçmem mi gerekiyor yani düz memurluk icin tercih yaparsam bir yere yerlesemsemde öğretmenlik için tercih yapamıyormuyum teşekkürler

unutku

Tercih yapıp yerleşmezsen öğretmenlik için tercih yapabilirsin. Memur olarak atanırsan öğretmen olamazsın. Puanın iyi ve öğretmen olabiliyorsan memurluk için tercih yapma. Boşa tercih yapmış olursun ve başkalarının sırasını almış olursun.

Eyvallah çok teşekkür ederim bilgi için

unutku
İlk atama olmazsa ikinci atamada rahat atanırsın. Branş sıralaman önemli.

Arkadaşlar burada ayrıntılı bilgi var. atandığın sınav puanıyla tekrar atanamıyorsun fakat yeni sınav puanı ile mevcut kadrondan farklı bir kadroya atanabiliyorsun httpss://forum.memurlar.net/konu/2408557/

Arkadaşlar ben birşey sorcam tam anlamadım da eğer ocak ayında tercih verip düz memurluk verip atanirsamve daha sonra 2022 de sinava girip paramedik olarak tercih verebilir miyim

Zehra2421
Tercih yapabilirsin ama zaten memur olacaksan neden tercih yapıyorsun tekrardan? Puanlar 4 sene geçerli.

lacivert21 paramedik olup kendi mesleğimi yapmak istiyorum ama kontenjan açılmazsa mecbur memurluk veririm cevap için teşekkür ederim

Üst Alt