Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2019 öncesi raporla araç almak mümkün müdür?

memo1520

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, bu raporumla 2 araç aldım. Raporum 2019 öncesi. Yeni araç alımında açıklama kısmıyla alakalı maliye sorun çıkarır mı?

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

47_d6AYJR.jpeg

@memo1520,

merhaba sitede geçmiş.donemde eski rapor ile araç alan arkadaşımız oldu ,en garanti maliyeye sormanız net ve kesin bilgi alabilirsiniz iyi günler

Yasal olarak 2019 öncesi raporla ÖTV indiriminden faydalanmak mümkün.
Lakin orada inisiyatif vergi dairelerindeki memurlara bırakılmış. Yani bir vergi dairesi kabul edebilir, diğeri kabul etmeyebilir.
Çünkü yönetmelikte de kabul edilebilir gibi muğlak bir ifade var.

Yani raporu okuyan kişinin ne anladığı önemli. Sizin rapordaki ifade yeterli olmayabilir.
Başvurduğunuz vergi dairesindeki memurun ne anladığı önemli.

Bu rapor ile alamazsın Hareket ettirici aksamda tertibat falan yazması lazım.
ötv siz araçlar zaten çok kötü boşuna para vermeyin.

Merhaba, benim raporum 2013 tarihli ve buna benzer ifade var, "H sınıfı ehliyet ve özel tertibatlı otomobil alabilir" şeklinde, bu raporla 2022 de araç aldım.

@agackabugu,
Üstat hangi ilin vergi dairesinde onlaylandı raporun?

@Polmiks,
2019 sonrası raporlarda evet dediğiniz ibare lazım ama öncesindeki raporlarda bu ibare şart değil. Fakat olasılık olmayacak yazıyordu vergi rehberinde. Yani kullanabilir değil de kesinlik , zorunluluk belirten ifadeler olmalı yazıyor. Fakat ehliyetimde gerekli kodlar zaten var.

@AHMET FATİH ERYILMAZ,
Teşekkür ederim öyle yapacağım bende.

@ucuncubahar,
İnşaAllah bir problem çıkarmazlar üstat.

Üst Alt