Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2019'da kamuda 30 bin engelli istihdamı

Marze

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Son günlerde haber sitelerinin konusu olan "30 bin engelliye kamuda istihdam 600 bin engelli annesine erken emeklilik fırsatı"
2019 yıl sonuna kadar 30 bin engelli kamuda görev alacak. Bakıma muhtaç engelli anneleri ise erken emeklilikten faydalanabilecek. Yani engelli annesi 10 yıl sigortası varsa 12,5 yıl sigortalı gibi sayılacak 1/4 oranında sigorta primlerinde artış olacak kısmen. Haberler de bazı eksik bilgiler yer alıyor. Bunlarda haliyle insanlarda soru işareti bırakıyor.
Kaynak: 600 Bin kişiye Erken Emeklilik, 30 Bin Kişiye Kamuda İş Fırsatı!

1-Yapılacak 30 bin atama ekpss ile mi olacak? Yoksa ilk okul mezunlarınında dahil olduğu kura sonucu ile mi atanacak?
2-Bunlar seçim vaadi mi Sadece?
3- Alınacaksa hangi öğrenim düzeyinden ne kadar alım olacak?
4- Atamalar ne zaman gerçekleşecek?

Bilgisi veya düşüncesi olanlar cevap!

Admin: "Seo uyumlu yazmayı çok isterdim ama vaktim yok :D"

Bende bu 30000 ni duyunca gülmekten yataktan düştüm;) allah askina ne 30000 ni 3000 alirlarsa iyi dir dalga geçiyorlar iste yersen.

Bence dogrudur cumhurbaskani ve maliye bakanida dedi 2 milyon 5 yyzbin kisiye istihdam saglicaz dedi bunun 30.000 bini kadrolu engelli personel olur sanirim

Seçim yaklaşıyor ya ne yapacaklarını şaşırdılar tabi oy lazım bunlar yalan dolan .

Seçimden sonra mavi marmarayda ölenlerin yakınlarına attığı laf gibi yorum yaparsa şaşırmam. He deyip geçin işin aslı seçimden sonra ortaya çıkar. Alpxx nickli arkadaşta çok saf herhalde. :)

resmen vatandaşla dalga geçiyorlar saf vatandaş inanıyor at yalanı :)

Herkes bir seçim çalışması olduğunu düşünüyor. :) başka düşümceleride alalım.

Nüfus yoğunluğu artması, devlet kurumlarının personele ihtiyacı olması, normal statüdeki personel sayısının en az %4 ü engelli personel alınmasının yasal zorunluluk olması, toplumda farkındalılığın artması, kamu binalarının ve kamusal alanların engellilere göre uyarlanması çalışmalarını hızlandırmak gibi farklı düşünceler başkada olabilir

Arkadaşlar malum seçim zamanı. Her söylenene inanmamak gerek diye düşünüyorum. Bu yazdıklarımda hiç bir siyasi kaygı taşımıyorum. Sadece devletin verilerini ele alarak yazıyorum.
Birincisi şu an devlet kadrolarında istihdam edilmesi gereken engelli personel sayısı 60.959
Şu an hali hazırda çalışan engelli sayısı 53.017
Nisan 2018 ataması yapılan kişi sayısı 2.150
Aralık 2018 ataması yapılan kişi sayısı 2.301
Yani şu an kamudaki toplam engelli sayısı 57.468
Engelli açığı ise hesaplamalarıma göre ortalama 3.491 kişi.

Bu durumda devlet kanun değişikliğine gitmeden nasıl 30.000 personel alacak ? Devlet madem 30.000 engelli personel alacak durumda ise neden engelli kotasının artırılması konusunda MHP'nin %5, İyi Parti'nin %6, CHP'nin %7 olsun önerisini gündeme alıp, değerlendirmiyor ? Boş hayallere kapılmaya gerek yok. Tahminimce istihdam seferberliği kapsamında özel sektör firmalarına yapılacak olan desteklerle sağlanılması düşünülen 2.5 milyon istihdamın 30.000 tanesi engelli olabilir. Eğer devlete atanıp, çalışmak istiyorsak, engelli kotasının %5 gibi seviyelere çıkmasını beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. Ülke ekonomik açıdan böyle zor bir süreçten geçerken de böyle bir artırımın yapılacağını düşünmüyorum.

Bence bu 30.000 in hepsi memur alımı için değildir içinde işkur vasitasiyla engelli kamu işçisi alımları, typ ler ve hatta devlet teşvikli özel sektör engelli istihdamı da vardır.Ama yorumlara katılıyorum 30 bin biraz abartılı bir rakam olmuş yani..

tyn

10 bin olsa banada biraz gerçekçi gelirdi ama 30 bin biraz abartı olmuş hakikaten. %3 kotayı %5 yaparlarsa şu kadroya geçen taşeronlarında hesaba dahil edilmesiyle 30 bin abartı olmaz diye düşünüyorum. 2012 de de 30 bin atama haberlerini gördüm ama fıs çıkmış sonuç olarak. Buda fıs çıkacak en az %5 olmazsa.

Hiçbir dayanağı olmayan, klasik seçim önü sazan avlamak için yapılmış haber.

Maksimum 5.000 alırlar bu yıl içinde.

bunlar doğru olsa bile dayın olmasa istersen engeli ol ne olursa olun zor dostum zor

Üst Alt