Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020 EKPSS'ye ilk defa gireceğim. Ne yapmam gerekiyor?

PeTartAa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Geçen sene psikiyatriden atipik psikoz (%45 tedaviyle çalışma olanağı veren) engelli raporu aldım 2 yıl süreyle. Raporum 10.10.2020 de geçiyor. Ekpss önlisanstan girmek istiyorum ne yapmam gerekli?

Raporu aldığımda aile ve sosyal politk. Bakanlığına gidip engelli kimliğimi almıştım. Ayrıca psikiyatride oranlar değişmiş raporumu simdi alsaydım oranım %40 olacakmış.

Bir de raporumu ne zaman yeniletmem gerekiyor buna da cevap verirseniz sevinirim.

Raporun bitmesine 3 ay kala yenileyin.Bu arada artık e rapor verildiği için ilgili yerlerin raporu işlemesi eskisi kadar zaman almıyor.(Emeklilik v.b işlemlerde)

%40 ile 45 arasında hiç bir fark yok.Oran %39 a düşmediği sürece haklarınızdan yararlanabilirsiniz.

Sugaremro cevabınız için teşekkür ederim. Peki ekpss girmem için belge falan çıkartmam gerekiyor mu her hangi bir kurumdan? Yoksa başvuru surecini bekleyip günü geldiginde osymnin sitesinden normal başvuru yapmak yeterli mi?

Başvuru tarihleri arasında İl veya İlçe Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına gidip başvuru ile ilgili bir kağıt veriyorlar size. Onunla birlikte ÖSYM başvuru merkezine gidip başvurunuzu yapıyorsunuz. Sınav ücretini de en son yatırıyorsunuz.

Lise mezunu olarak EKPSS'ye girmek için ne yapmalıyım?

Ben lise meznuyum bu ekpss sınavına girmek istiyorum...tam olarak ne yapmam gerek bana bilgi veririmisiniz....??tarihi de lazım lütfen.

EKPSS 2020 Hakkında Lütfen yardım eder misiniz?

Arkadaşlar merhaba, yaşadığım bazı rahatsızlıklardan dolayı kurula girdim. 75 Puan- Sürekli ortopedik bir rapor verdiler. Ben de Ekpss'ye çalışmaya karar verdim ama işleyişle ilgili hiç bir şey bilmiyorum. Formasyonum var, Tarih mezunuyum. Nisan ayında 2020 Ekpss'nin olacağı haberlerden takip ediyorum. Sizlerden aydınlatmanızı istediğim 2 şey var

- Önümüzdeki Ekpss diğerlerinden daha farklı olacağı hakkında yorumlar okuyorum. Bunun gerçekliği nedir? Diğer sınavlardan farkı neler olabilir.
- Merkezi atama sistemi nasıl olur? kaç puan ile atanabilirim? bunun ile değişkenler hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

https://www.engelliler.biz/forum/en...pss-yerlestirme-takvimi-belli-olmali-180.html

Başlığını, en azından son sayfalarını okuyun biraz. Oradan fikir edinebilirsiniz.

Kamuda engelli açığı neredeyse kalmamış durumda, yapılırsa sadece 1 tane daha merkezi atama yapılır. Bundan sonra merkezi atama yapılmaz. İhtiyaç doğdukça (ki bir kuruma 100 tane normal statüde memur alınırsa -ayrılanların yerini doldurma şeklinde değil, yeni/fazladan 100 kişi-, 3 engelli ihtiyacı doğuyor mevcut düzende) İŞKUR üzerinden ilan açarak doldururlar kadroları. Onlar da memur pozisyonunda (haklarında) olmuyor.

İki sene önce yapılan, 90 bine yakın kişinin girdiği (resmi rakam 88 bin 833) sınav için iki yılda yalnızca 1 tane merkezi atama yapıldı. Onda da 2500 kadro verip 2100 küsür tane atayabildiler (Diyanet kadroları yüzünden açılan 400 kadro da boşa gitti anlayacağınız). İki senede sadece 2100 küsür kişi atandı. Lisanstan 82-83 alıp atanamayan doluyla insan var, ki lisans en fazla kadro verilen eğitim durumu. Ön lisans, Orta öğretim, kurayla atanma filan daha beter.

Puanlar dört yıla çıkarıldığı için atanamayan insanların puanları sabit kalacak, üzerine bir de yeni sınavdaki 80+ puanlar eklenecek. Nisan sonrasında yeni tercihler açılırsa yarışma ortamı bu şekilde olacak yani. 80+/85+ puana sahip doluyla insan olacak her eğitim düzeyinde. Ve atama yok denecek kadar az.

Sözün özü diyeceğim o ki, sakın ama sakın ümidinizi-hayallerinizi bu sınava ve yapılacak atamaları üzerine kurmayın.
Ve biraz sizin sınıfınızdaki insanlar yıllardır nelerin savaşlarını veriyor araştırın, bu kadar bihaber olmayın. Yoksa aynı süreçlerden sizler de geçeceksiniz, ki çok yorucu.

Sonumuz hayr olsun.

Yeni engelli raporu alacak olanlar e kpss ye girmek için ne yapmak lazım?

Yeni engel raporu alçak olanlar e kpss ye girmek için raporu biryere bildirmesine gerek var mi yoksa direk sistemde çıkıyor mu ben bu e kpss olayını yeni duydum marttaki başvurulara kadar inşallah engel raporu cikarttirmak istiyorum

EKPSS'ye başvuru için AVSPB il müdürlüğüne gidip başvurmanız gerekiyor. Engelli Raporu, Diploma veya mezun belgesi ve Kimlik Fotokopisi. Ardından başvuru işlemlerini memur yaptıktan sonra verdikleri evrakla ÖSYM il koordinatörlüğüne gidip sınav başvuru işlemlerinizi yapmanız gerek.

Daha önce başvuru yapıp tekrar sınava girecek olanlar da aynı şekilde tekrardan AVSPB il müdürlüğüne ilgili evraklarla gidip başvurmak zorunda. Eğer Engel bilgilerinde değişiklik yoksa ÖSYM'ye bunu bildirmek zorunda değiller, değişiklik varsa bildirmeliler. Önceden başvurusu olanlar internet üzerinden başvuru yapabiliyor, ancak dediğim gibi bakanlığa gidip evrakları tekrar teslim etmek ve başvuru kaydı yaptırmak zorunda.

Bilgilendirme için teşekkürler birde ben mezun durumunda değilim lisans 4.sınıfım başvuru için mezun olmak şart mı normal kpss de şart değil diye biliyorum

EKPSS lisans mezunu olarak gireceğim ziraat mühendisliğinin alt porgramı olarak tarım ekonomisi bölümünü bitirdim hangi alanı seçmem gerekiyor

Bir sorum daha olacak özel hastanelerden engelli raporu alınabiliyor mu acaba?

Özel hastane kabul olmaz. Devlet ya da Üniversite araştırma hast. Olacak

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt