https://www.engelliler.biz/forum/en...pss-yerlestirme-takvimi-belli-olmali-180.html
Başlığını, en azından son sayfalarını okuyun biraz. Oradan fikir edinebilirsiniz.
Kamuda engelli açığı neredeyse kalmamış durumda, yapılırsa sadece 1 tane daha merkezi atama yapılır. Bundan sonra merkezi atama yapılmaz. İhtiyaç doğdukça (ki bir kuruma 100 tane normal statüde memur alınırsa -ayrılanların yerini doldurma şeklinde değil, yeni/fazladan 100 kişi-, 3 engelli ihtiyacı doğuyor mevcut düzende) İŞKUR üzerinden ilan açarak doldururlar kadroları. Onlar da memur pozisyonunda (haklarında) olmuyor.
İki sene önce yapılan, 90 bine yakın kişinin girdiği (resmi rakam 88 bin 833) sınav için iki yılda yalnızca 1 tane merkezi atama yapıldı. Onda da 2500 kadro verip 2100 küsür tane atayabildiler (Diyanet kadroları yüzünden açılan 400 kadro da boşa gitti anlayacağınız).
İki senede sadece 2100 küsür kişi atandı. Lisanstan 82-83 alıp atanamayan doluyla insan var, ki lisans en fazla kadro verilen eğitim durumu. Ön lisans, Orta öğretim, kurayla atanma filan daha beter.
Puanlar dört yıla çıkarıldığı için atanamayan insanların puanları sabit kalacak, üzerine bir de yeni sınavdaki 80+ puanlar eklenecek. Nisan sonrasında yeni tercihler açılırsa yarışma ortamı bu şekilde olacak yani. 80+/85+ puana sahip doluyla insan olacak her eğitim düzeyinde. Ve atama yok denecek kadar az.
Sözün özü diyeceğim o ki, sakın ama sakın ümidinizi-hayallerinizi bu sınava ve yapılacak atamaları üzerine kurmayın.
Ve biraz sizin sınıfınızdaki insanlar yıllardır nelerin savaşlarını veriyor araştırın, bu kadar bihaber olmayın. Yoksa aynı süreçlerden sizler de geçeceksiniz, ki çok yorucu.
Sonumuz hayr olsun.