Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020 EKPSS'ye zihinsel kategorisinde girenlerin sınav deneyimleri..?

Konular
35
Reaksiyonlar
0
matematik zordu 7 8 tane yaptım diğerlerini full yaptım hatırladııpınız soru varmı

ahhh o gruptan bende girecem ki 95 garanti vallaha....

bence unıversıte bıtıren hıcbır bıreyı zıhınselden sınava sokmamalılar zıhınsel engellı adam unıversıtede bıtıremez . Kımseyı kucumsemıyorum buda bı hastalık sonucta ama zıhınsel olmayıp zıhınselde gırıp cok yuksek puanlar alan adamlar var gercek zıhınseller madur oluyor. Gercek zıhınsellere baktıgında adam cumle zor kuruyor.

Sizosalgun yıllardır tartışılan bir konu bu. Zihinsel mesela anlamı : Zihin gerektiren işler matematikte bir zihin işlemi sonuçta, özel eğitime gitmiş ya da okuluna gitmiş olabilirler.(bunlar istisna) sınav sistemi de ona göre yapılmıştır. fakat gerçekten sınavdan 100 alanlar vardı bi ara.

Nurtan

zihinsel engelli demek zihinsel faaliyet gerektiren işleri yapamaz demek . Uzun soruları cevaplayamzlar 60 sorumu sordular 60 sorunun 60 ınada cevap veremezzler yogunlasamazlar sorulara,zıhınselın soruları bıle bıze kolay gelse bıle onların bızım normal kpssde zorlandıgımız gıbı zorlanırlar benım bı arkadas vardı zıhınsel barajı gecemıyodu ama bırını daha tanıdım adam benden zeki.Boyle rapor alıp kolay sorularla kac yuz kısının onune gecıyorlar bence adaletsızlık haksız rekabet oluyor.Benım gorusume gore en az normal zekalı bıreylere zıhınsel raporu verılmemelı.

Sizosalgun Çok ağır koşullarda ki bir kişiyi zaten sınava adakte edemezsin, zihinsel süreç sadece bellekle sabit kalmayıp diğer vücut fonksiyonlarında da kendini gösterebilir dil gelişimi olsun, öz bakım becerileri olsun, motor becerileri olsun bu alanlarda da bir davranış sergileyebilirler.sınavda nasıl bir sistem uyguladıklarını bilmiyorum. soru olarak da baktığımızda aslında zor-kolay ortası sorular.

Nurtan

benım tanım sızofrenıydı ben genelden gırmıstım ama sızofrenı olup zıhınseldenb gırenlerde var ılktercıhımde atandım ama 210 lardaydı sıralamam emınım 100 kısıde onumde zıhınseldir. Sen haklı olabılırsın benım dusuncemde bu sekılde zeka varsa zeka zıhınsel engelıde aşar benım gorusumce.Yınede uzman degılım tabı doktorlar neye gore verıyor bılmıyorum ama benden zekı zıhınselden gırmıs ınsan tanıdım. :)

Üst Alt