Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020 yılı sonrası hiç psikiyatri başvurum olmaması nedeniyle elverişli raporu verildi

gabomb

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Aile hekiminin beni psikiyatriye sevk etmesi ve ardından birkaç test randevusu ile geçen 1 aylık süreç sonucunda askere elverişlidir raporu verdiler. Sebep olarak raporda, 2014'te başlayan psikiyatri serüvenimin devamında (onlarca randevu, teşhis) devlet hastanesinde 2020 yılı sonrası hiç psikiyatri başvurum olmaması (ki bunun sebebinin 24 yaşımı doldurduktan sonra rapor yazdırıp ilaç alma hakkımın sona ermesi olduğunu özellikle belirttim ve bu süreçte dışardan psikoterapi almaya devam ettiğimi de söyledim.) ve kullandığım ilaçtan fayda gördüğüm belirtilip aktif psikiyatrik şikayet tariflememiş olmam yazıyor. İlacın sadece haftalar süren sürekli anksiyete ataklarımı stabil halde tuttuğunu ve belirli sebeplerle tetiklenen ataklarımla hala savaşıyor olduğumu, uzman doktora anlık olarak panik atak geçirirken anlatmış olmam dışında bir sorun yok.
Son 10 yıldır yaşadığım şehri geçin ilçenin bile sınırlarından dışarı çıkamadım bu sebeplerden dolayı. Onlarca ilaç denedim, denemediğim terapi yöntemi kalmadı ve hala bu durumdayım. Anlayacağınız gidebilecek durumda da değilim şuan.
Bu konuda ne yapabilirim. Bu raporu alıp askerlik şubesine götürmem istendi. Oraya gidip itiraz mı etmeliyim bana bir yol gösterebilir misin? Teşekkürler.

gabomb
TSK SAĞLIK YÖNETMELİĞİ İTİRAZ HAKKINDA ŞÖYLE DİYOR.
https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/yoklama-islemleri

SAĞLIK KARARLARINA İTİRAZ

1. Kesinleşmiş raporlara tebliğ veya teslim tarihinden itibaren otuz gün içinde itiraz edilebilir. Süresi içinde itiraz edilmesi halinde yeniden muayene işlemi yapılır. Onay makamlarından geçerek kesinleşmeyen raporlara itirazda bulunulamaz.

2. “Askerliğe Elverişlidir”, “Askerliğe Elverişli Değildir”, “Ertesi Yıla Bırakma”, “Sevk Geciktirmesi” ve “Askere Sevkine Mani Hali Yoktur” kararlı raporlara itirazlar askerlik şubelerine yapılır. Aile hekimi veya tek hekim muayenelerinde itirazlar doğrudan muayeneyi yapan hekime de yapılabilir.

3. Yoklama, sevk esnasında veya silahaltında iken yapılan muayeneleri neticesinde haklarında aile hekimi veya tek hekim tarafından verilen sağlık raporlarına muayeneyi yapan hekimde itiraz edilmesi halinde; yükümlüler sağlık kurulu raporu aldırılmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sağlık kurulu raporu vermeye yetkili en yakın sağlık kuruluşuna hekim tarafından doğrudan sevk edilir.

4. Haklarında verilen sağlık kurulu kararlarına itiraz halinde; yükümlüler, kontrol muayenesi için, itiraz edilen raporu tanzim eden sağlık kuruluşunun bulunduğu yerdeki il sağlık müdürlüğünce belirlenecek, yükümlünün adresine (silahaltında olanlar için birliğine) en yakın başka bir Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sağlık kurulu raporu vermeye yetkili sağlık kuruluşuna sağlık kurulu raporu verilmek üzere sevk edilir.

5. İlk sağlık kurulu raporundaki tanı ve karar ile kontrol muayenesi raporundaki tanı ve karar arasında uyumsuzluk yoksa rapor kesinleşir. Uyumsuzluk halinde yükümlü ilk raporu tanzim eden sağlık kuruluşunun bulunduğu yerdeki il sağlık müdürlüğünce belirlenecek yükümlünün adresine (silahaltında olanlar için birliğine) en yakın başka bir Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sağlık kurulu raporu vermeye yetkili sağlık kuruluşuna sağlık kurulu raporu verilmek üzere hakem muayenesi için sevk edilir. Hakem muayenesi sonucundaki rapor kararına göre kesin işlem yapılır. Hakem muayenesi raporuna yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

6. Kontrol ve hakem muayeneleri, ilk raporun verildiği tarihte geçerli olan Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği esaslarına göre yapılır.

7. İtiraz edenlerden; kontrol ve hakem muayenesi işlemlerini kendisine tebliğ edildiği tarihten itibaren bir yıllık süre içinde tamamlatmayanlar hakkında ilk rapor kararlarına göre işlem yapılır.

Muayeneyi yapan hekime itiraz durumunu sorduğumda yüzüme bile bakmadı. Sağlık kurulunun itiraz bölümüne gittiğimde ise farklı hastaneye itiraz edin dediler. Bir de raporun tarihinden 30 gün geçerse nasıl bir durum izleniyor?

Bu tarz bir durum yaşamış olan var mı?

gabomb
Raporu askerlik şubesine götürüp itiraz etmek istediğinizi söyleyin onlar söyler ne yapacağınızı.
30 günü geçerse itiraz hakkınız kalmaz.

30 gün içinde itiraz etme hakkın var.İtiraz ettikten sonra farklı bir hastaneye yönlendiricekler.Orada elverişlidir kararı çıkarsa askere gideceksin ama elverişli değildir veya erteleme kararı çıkarsa bu sefer hakem hastaneye sevk ederler.Orada ne karar verilirse o geçerli olur.

2 gün önce geçmiş oldu 30 gün. Böyle bir durumda nasıl bir yol izleniyor? Son bir ay evden bile çıkabilecek durumda değildim ekstra ilaçlarla anca biraz rahatlayabildim.

gabomb
Raporunla askerlik şubesine git çok rahatsız olduğun için itiraz süresini geçirdiğini anlat bakalım ne diyecekler.

Üst Alt