Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020 yılında EKPSS sınavı kesin olacak mı?

hakanyildiz

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
0
Engelliler konfederasyonu başkanı turhan içli eğer %3 lük kontenjan artmazsa eksenin sonuna geldik diye açıklama yapmış. Ben uzun süredir ıssız olan iktisat mezunu bir bireyim. Ruhsal engelli olduğum için özel sektörde iş bulamıyorum. Zaten intiharı düşünüyordum uzun süredir sabrediyordum ama artık başka çarem kalmayacak. Moralim çok bozuk. Bu doğru mu acaba

2020 yılında ekpss kesin olacakmış. Ama alım olup olmayacağı belli değil.

60 bin memur alımı olacakmış, bunun ne kadarı bize ayrılır bilinmez.. sabret ve çalışmaya devam..

jonjon

O 60 bin memur arasında engelli kadroları yok. Engelli kadroları ayrı yönetmeliği var. 60 bin memurdan kastellen normal kpss onların çoğu da polis, subay, gardiyan, bekçi, jandarma, katıp, öğretmen, sağlıkçı. Düz memur kadroları normal kpss de de çok azaldı.o yüzden moralim çok bozuk. Hiç umutlu bir haber alamıyorum.

Olmayacak olsaydı 2018 sınavın hemen sonra açıklama yapılmak zorundaydı. Bu sınavın olacağı yasalarla garanti edilmiş olmaması için meclisten karar çıkması lazim.

Ekpps

2020 Ekpps ye 35 yas ustu ilkokul mezunuyum astimla ilgili olarak %40 engelliyim ekpssye basvuru yapabilirmiyim
38 yasindaim

Sınav mutlaka olur, sınava giriş paralarını toplamamazlık etmezler. :D

Atama ise artık zannetmiyorum olsun, kota doldu.
Açık oldukça İŞKUR üzerinden üçer-beşer ilan açarlar.

2012 2014 2016 sınavına girenler için EKPSS bulunmaz bir nimetti zira 60 puan ile bile önlisans lisans atamaları oldu keza lise puanlarıda oldukça düşük seviyelerdeydi

ama 2018 sınavından sonra bir şeyler oldu ve alımlar yok denecek kadar azaldı

şöyle örnek verelim 2016 da sınava girmiş olsaydık toplam da 3 atama yapıldı ve alınan engelli sayısı 11500 kişi

2014 2012 de aynı durumlar

ama 2018 de bir atama oldu ve sadece 2500 kişi gibi komik bir rakam ikinci atama olursa sayı kaç olur bilinmiyor hala

ne olursa olsun pes etmemek gerekiyor hocam siz çalışın emek verin bir bakmışsınız bir gece yarısı meclisten engelli kontenjanı artması için görüşülme yapılıp kabul edilmiştir

siz çalışmazsanız eğer kaybedecek çok şeyiniz olacak ama çalışırsanız puan geçerlilik süresi 4 yıl olduğu için önümüzdeki 4 yılda illaki mükafatını göreceksiniz

şu anda her şey kötü gözüküyor ama kimse yarının ne getireceğini bilemez hakanyildiz

Ortaöğretim mezunuyum EKPSS 2020 başvuruları ne zaman olacak

Kura başvuruları ne zaman gerçekleştirilecek bilgisi olan detaylı bir şekilde yazabilirmi teşekkürler

Üst Alt