Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020'de emeklilerin alacağı zam miktarları belli oldu

hozgul

Üye
Konular
141
Reaksiyonlar
337
Bu göre değerli arkadaşlar:

SSK ve Bağ- Kur emeklisine Ocak ayında 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacak. Yeni Ekonomi Programı'ndaki enflasyon tahminine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak zammı yüzde 6.65 olacak.

Malum son dönemde enflasyon oranları ile ilgili yapılan düzenlemeler eşliğinde enflasyon düştü (!?) ve alım gücümüz artmıştı.

hozgul Az önce kendi maaşıma göre hesapladım 132 TL zam veriliyor . Asgari ücrette artacağından tahminen 50-60 TL yine asgari ücretten düşük olacak . Ocak zammı ile 2. 117 yapıyor , asgari ücret tahminim 2.150 - 2.200 civarı gerçekleşir .

hozgul
Bence o bile garanti değil.
2019 yılı enflasyon beklentisi geçen gün açıklanan YEP ile %15 küsurlardan %12 ye çekildi. Gazeteler de bu orandan Ocak 2019 zammını çıkarıp bu rakamı buluyorlar.
Ama bugün Eylül ayı enflasyonu beklentinin altında 0,99 olarak açıklandı.
Valla ben artık hiç bir rakama, istatistiğe inanmıyorum.
Bunlar yılbaşında çıkıp; "bakın yıllık enflasyon beklentisi %12 idi ama biz beklentinin bile altında %10 a düşürmeyi başardık" derlerse inan hiç şaşırmam. O zaman da al sana %4,65 zam.
Olur mu olur. :)

keşke emekli olsam da zam gelse

Ufukalp
Hadi inşallah. Aslında enflasyon yok, bir kısım medyanın abartması. Bence %3-5'i geçmemesi de lazım. Elektriğe, gaza, suya gelenler zaten zaman değil, onlar fiyat düzenlemesi :rolleyes:

Emekli maaşı zammı 5.71

Emekli maaşına yapılan 5.71 zam kişilerin harcamasi enfilasyona orantılımı ne bekliyordu emekliler bir emekli adayi olarak ne yapmamız lazım.
Adminden ricam başka konularla birleştirilmemesi.1300 tl ye buna layık degiliz emek harcıyoruz.

''enflasyon yüzde 12 biz asgari ücreti yüzde 15 yaptık işçimizi enflasyona ezdirmedik'' diyen dünya liderimizin süper bakanı bizi de ezdirmez her halde enflasyon canavarına!!!???

hozgul

Mevlam verdikçe veriyor, ülke olarak uçuyoruz.

Silivri'den bildiriyorum burası ''SOĞUK'' benden bildirmesi ;):eek::rolleyes::cool:

Yazıklar olsun seçim zamanı gelince görürüm onları yine başlarlar seyyanen zam diye 100 tl sustururlar bizde buna kanarsak bizede yazıklar olsun

Enflasyon yarın açıklanacak ve zam netleşecek.Muhtemelen Aralık enflasyonu 0.50-0.65 arasında gelecek.Buradan da zam 5.5-5.7 arasında olur.

Emekliye zam netleşti, %6.5 zam geldi emekliye

Ocak zammı

Arkadaşlar 4C emeklisiyim ve emekli olarak ilk yılbaşını yaşadığım için malûmatım yok ve sadece meraktan soruyorum. Ocak ayı zammı ve zam farkı Şubat ayı maaşında mı yatıyor? Çünkü en son baktığımda henüz yatmamıştı

Arkadaşlar böyle maaş ne zaman yatar babından sualler soruyorum kusura bakmayın. Ama işte emeklilik de böyle bir şeymiş. Memur emeklisyim (4C)Yeni emekli olduğum için de bazı şeyleri ilk defa yaşıyorum.
Sorum şu: ben her ayın birinde maaş alıyorum. Malum ayın 1 i yarın ve Cumartesi.... Maaş günü cumartesi ye gelenler Cuma dan pazar gününe gelenler pazartesi maaş alıyorlar diye biliyordum. Haliyle bugünden maaş çekmeye gittim ama yatmamıştı. Sonra bu uygulamanın 3 ayda bir maaş alan memur emeklilerini kapsayabileceğini düşündüm. Şimdi sorum şu maaşım cumartesi olmasına rağmen ayın 1 i olduğu için yarın yatar mı, veya Pazartesi ye mi kalır? Aytektek

hazansairi

Benim de her ayın 1'.inde ama az önce baktım yatan bir şey yok.
Ama şöyle bir durum var;
Benim maaşım memur olarak çalıştığım hesaba tanımlı. Dolayısıyla hafta sonu veya hafta içi farketmez.
Bahsettiğiniz durum internet/mobil bankacılık ve banka kartı kullanmayıp maaşını eski düzen banka cüzdanıyla çekenler için mi geçerli acaba.

Zamlar konusunda ise benim duyduğum farklar 1'inden sonra da yatabilir. Hatta ikramiyede de bir fark olacakmış. Takviye olacakmış.

AhmetGS17 Ocak ayı maaşı da 1 inde değil ikisinde yatmıştı. (Ki daha önceki maaşlar hep 1 i) bilmiyorum bir gün önce yatar zannettiğimden gittim ama kös kös geri döndüm... :) Bilmiyorum

Ben 23 Ocak'ta ikramiye ve biriken 15 günlük farkı almıştım.
E-devlet'te Maaş Günü her ayın 1'i olarak görünüyor.
Bugün ayın 5'ini de devirdiğimiz halde hala tam maaş yatmadı.
Yarına Allah Kerim... :confused:

Üst Alt