Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2021 sonu mu 2022 başında mı emekli olmak avantajlı?

Konular
15
Reaksiyonlar
1
merhaba benim emeklilik tarihim 01/11/2022 ben o tarih de mi emekli dilekçesini vereyim yoksa 01/01/2023 mu beklesem ?

tazminat oranının yükselmesi ve az da olsa fazla emekli maaşı almak için sonraki senenin 2. ayında dilekçeni vermen daha hayırlı olacaktır.

her şekilde ocak ayından sonraki zam güncellemesinden sonra emekli olmanız sizin için iyi.
bunları memur olmanız hasebiyle söylüyorum. zira işçilerin zam oranları hangi tarihlerde güncellenir bilmiyorum ama memurlarda genellikle 7. aydaki zam ve 8. aydaki görüşmelere göre 9. ayda emekli olurlar. 9. ay aynı zamanda eğitim öğretimin başlanghıcı olduğubdan çoğu kişi çocuğu veya bakmakla yükümlüyse torunu için 9. ayda emekli olup giderler. Ancak acil emeklilik kararı almak zorunda olmayanlar, genellikle 1. ay zammını görüp, 2. ayda emekli oluyorlar. Tabi yılbaşından sonra izinlerini kullanıp kış günü soğuk iklim şartlarda işyerine ulaşım vs. gibi durumlardan kurtulmak için de hem de yeni yıldaki zamdan faydalanmak için şubat ayı çoğunlukla emeklilik ayıdır

Jozefim

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. ben bankada çalışıyorum. banka nin kendi emekli sandığı var memur değilim malesef :(

Kıdem tazminat tavanı artacağı için ocak 2022 sonunda emekli dilekçesini verseniz daha avantajlı olursunuz.hayırlı uğurlu olsun

Üst Alt